Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 10:31, 14 maj 2018

Toszka napisał(a)
Świerki tnie się w fazie przyrostów. Czyli TERAZ
Weź przy okazji grube rękawice (albo do róż) i odkurzacz i oczyść w środku z zalegającego suchego. Odkurzacz jest niezastąpiony

Kochana, dzieki za podpowiedź .
A powiedz jeszcze - lepiej pobawić się sekatorem o delikatnie poprzycinać poszczególne gałązeczki (jezuuuu, robota na 3 dni) czy ciachnąć po całości takimi nożycami jak do żywopłotu??? Bo że elektrycznych ciachadeł lepiej nie używać to wiem.
Toszka 10:37, 14 maj 2018

Nożycami. Zwykłego świerka rżnę elektrycznymi, ale conica delikatniejszy.
mrokasia 10:40, 14 maj 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Jak patrze na pogodę 14 dniową to codziennie deszcz podają, jesli im się sprawdzi to jeszcze bedziemy mieli go dość....
Szkoda, ze ten nasz klimat się zmienia...ze skrajnosci w skrajność...

No właśnie, z jednej strony dobrze, bo rośliny się napiją i wszystko buchnie ale z drugiej jak będzie ciągiem padać to wiele w ogrodzie się nie zrobi. A ja mam tyyyyle roboty .
mrokasia 10:40, 14 maj 2018

Toszka napisał(a)
Nożycami. Zwykłego świerka rżnę elektrycznymi, ale conica delikatniejszy.

dzięęęęęki, cmok
mrokasia 10:43, 14 maj 2018

Makusia napisał(a)
Frontową pochwalam,
Dzień Matki się zbliża- ja życzę sobie hotel dla owadów
Co do czosnków, to ja mam sporo główkowatych i je uwielbiam, tych szlachetniejszych- uwielbiam mniej

Pozdrawiam poniedziałkowo

Marta, a ten hotel dla owadów to dzieci Ci kupią ?
ja główkowatych jeszcze nie mam, ale nadrobię
Makusia 12:08, 14 maj 2018

Jeden Dzieć mi nabędzie za środki eMa
Gruszka_na_w... 21:34, 14 maj 2018

Kasiu, przyszłam podzielić się obserwacją.
Turzyce FC dopiero teraz startują. Do tej pory wyglądały na suche i nie dały się wyczesać. Teraz suche ładnie wychodzą, a turzyca zaczyna ładnie zielenieć. Może za wcześnie pozbyłaś się swoich?

Makusiu
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 21:48, 14 maj 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Kasiu, przyszłam podzielić się obserwacją.
Turzyce FC dopiero teraz startują. Do tej pory wyglądały na suche i nie dały się wyczesać. Teraz suche ładnie wychodzą, a turzyca zaczyna ładnie zielenieć. Może za wcześnie pozbyłaś się swoich?

Makusiu

Haniu, niestety, nigdy już nie dowiem się czy swoich FC za wcześnie nie wywaliłam . I teraz żałuję, że nie zrealizowałam swojego pierwotnego planu by je wsadzić do doniczek a nie od razu wyrzucać.
Ale naprawdę baaaardzo Ci dziękuję za pamięć i tę informację - miałam już nie sadzić więcej FC ale dzięki Tobie pomyślę nad tym. Choć z drugiej strony nie wiem czy chcę mieć w ogrodzie trawkę, która tak późno startuje. Z trzeciej strony, może gdybym jej krótko nie przycięła to nie denerwowałaby mnie tak bardzo jej "nieżywość". A z czwartej strony, to bardzo ładna trawka i byłam nią zachwycona w sezonie. Ot, dylematy . No i ciągła nauka .
DorKa 09:01, 15 maj 2018

moje FC też strasznie powoli ruszają szkoda by ich było bo były już fajnie rozrośnięte. Ale czekam jeszcze
mrokasia 18:25, 15 maj 2018

DorKa napisał(a)
moje FC też strasznie powoli ruszają szkoda by ich było bo były już fajnie rozrośnięte. Ale czekam jeszcze

No widzisz, też mogłam poczekać, wrrr!!!!