Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 12:28, 18 lip 2018

Ok, choć akurat tą Watanabe to widziałam u siebie . Ale nie wiem czy się nie kopnę gdzieś dalej, może nawet do Szymanowskiego .
Gruszka_na_w... 15:53, 18 lip 2018

mrokasia napisał(a)
Słuchajcie, byłam dziś przelotem w ogrodniczym w poszukiwaniu czegoś kwitnącego na pniu i wypatrzyłam kalinę Watanabe. Co o tym myślicie? Ta kalina jest bardzo ładna. Nie znalazłam jednak nigdzie zdjęć tej kaliny na pniu, ona wypuszcza takie długie poziome gałęzie, mam obawy jak będzie się zachowywać wersja na pniu... Ją można jakoś przycinać czy coś?

Wkleję odpowiedź tutaj
mrokasia napisał(a)
Haniu, doczytałam się, że masz u siebie kalinę Watanabe. Zastanawiam się nad wersją szczepioną na pniu - jak myślisz, ma to sens?

Kasiu, w ogrodzie mam tylko dwie szczepione na pniu rośliny. W dodatku iglaste Specjalistą od takich nie jestem. Wg mnie ta kalina ma tak piękny naturalny pokrój (lekko pagodowy), że trudno mi sobie wyobrazić jak to mogłoby wyglądać na pniu. To jednak trzeba by zobaczyć na żywo.
I jeszcze jedno- obawiam się, że cięcie kaliny mija się z celem. Kwiatów nie będzie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 16:01, 18 lip 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Kasiu, w ogrodzie mam tylko dwie szczepione na pniu rośliny. W dodatku iglaste Specjalistą od takich nie jestem. Wg mnie ta kalina ma tak piękny naturalny pokrój (lekko pagodowy), że trudno mi sobie wyobrazić jak to mogłoby wyglądać na pniu. To jednak trzeba by zobaczyć na żywo.
I jeszcze jedno- obawiam się, że cięcie kaliny mija się z celem. Kwiatów nie będzie.

Ha, przed sekundą odpowiedziałam u Ciebie .
Bardzo dziękuję, rozejrzę się za innym modelem .
mrokasia 17:10, 18 lip 2018

Kurka, miałam dziś zamiar coś podziałać bo cały dzień ładnie było i pewnie ogród trochę zdążył wyschnąć to właśnie przyszła burza i leje jak z cebra...
tulucy 17:12, 18 lip 2018

A u mnie sucho, a ja i tak nic nie porobię, bo do fryzjera jadę zaraz.
Kasya 17:15, 18 lip 2018

mrokasia napisał(a)
Kurka, miałam dziś zamiar coś podziałać bo cały dzień ładnie było i pewnie ogród trochę zdążył wyschnąć to właśnie przyszła burza i leje jak z cebra...

A ja się zebrałam wcześniej i zdążyłam skosić trawnik
Gruszka_na_w... 18:43, 18 lip 2018

Najgorsze dopiero do Was idzie. U mnie wreszcie przestało lać.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
kaz742011 19:40, 18 lip 2018

Melduję że u mbie też nie pada . W końcu, po prawie tygodniu.
tulucy 20:31, 18 lip 2018

Noooo pojechałam do fryzjera, a wcześniej jeszcze do ogrodniczego po rękawiczki, no i jak wychodziłam, to zaczęło... Dopiero skończyło. Ledwo dojechałam do fryzjerki...
mrokasia 20:47, 18 lip 2018

tulucy napisał(a)
A u mnie sucho, a ja i tak nic nie porobię, bo do fryzjera jadę zaraz.

Fryzjer dobra rzecz .