Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 23:21, 16 sie 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Też bardzo lubię tulipany EE. Dziękuję za przypomnienie, że sezon polowań się rozpoczął.

Proszę bardzo . Masz tam gdzieś blisko B.?
mrokasia 23:22, 16 sie 2018

inka74 napisał(a)
Zobacz Purple Pion i Doll's Minuet. Obie odmiany w B. PP jest podwójny późniejszy, ładnie komponuje się z Angelique. Ciemniejszy kolor. Dollsy są liliokształtne właśnie w bardzo ciemnym różu. Śliczne są. Te 3 odmiany (łącznie z Exoticami) mam co roku i bardzo, bardzo je lubię.

Oooo, dzięki, popatrzę na te Purple Pion .
mrokasia 23:23, 16 sie 2018

UrsaMaior napisał(a)
Co prawda nie purpurowe, ale China Town jest rewelacyjny. Niski, trzyma pion nawet po ulewach, biało-zielony z leciutkim różem, ale naprawdę leciutkim. Moje odkrycie zeszłego sezonu. Aaa, i długo kwitnie, a liście po przekwitnięciu nie są tak paskudne jak u innych, przez ten biały paseczek na brzegach.

To te, które miałaś na środkowej? Rzeczywiście pamiętam, że mi się bardzo podobały, takie nietuzinkowe.
mrokasia 23:24, 16 sie 2018

effka napisał(a)
Ooo cebulowo U Ciebie. Muszę lecieć do B. Bo mi wykupią tulipanów. A mam trochę rabat do obsadzenia
Fajnie, że dłubiesz sobie popołudniami, to tak jak ja piękne foty, coraz piękniejsze.

Leć, leć .
Ja teraz będę polować na czosnki.
mrokasia 23:27, 16 sie 2018

Zana napisał(a)

Wiesz dlaczego mi się ryjek śmieje?

Wszystkie zdjęcia piękne, tak nostalgicznie się u Ciebie zrobiło.
Kociak ewidentnie ma głębokie poczucie winy z powodu swojego postępku.

Cebulowych czas, no taaak. A ja w tym roku pewnie znowu nie zdążę z robotami i nic nie posadzę. Może jakieś drobiażdżki.

Ta fota to specjalnie dla Ciebie była . I przyrzekam, że one już w ziemi uwolnione z doniczek .
Ja nie zamierzam sadzić dużo, to jednak nie dla mnie. Tylko tyle by coś tam cieszyło kolorem na wiosnę.

UrsaMaior 23:28, 16 sie 2018

mrokasia napisał(a)

To te, które miałaś na środkowej? Rzeczywiście pamiętam, że mi się bardzo podobały, takie nietuzinkowe.

Tak, to te. Świetne były, chcę dokupić.
mrokasia 23:29, 16 sie 2018

Johanka77 napisał(a)

Ja zaliczę jutro rano. Mam taki jeden sklep w drodze do pracy, gdzie pies z kulawą nogą cebul nie kupuje

Szczęściara i fuksiara
mrokasia 23:30, 16 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)
Purple pion i ja polecam - fajne są i powtarzają (o ile nornica nie zje )

Miałam też z ciemnoróżowych rózowych Purple prince - te są średnio wysokie i później kwitną (to były chyba moje ostatnie ścięte tulipany na wiosnę).

CO do wpisanych przez Iwonkę Doll's minuet, to ten róż bardziej malinowy, nieoczywisty ten róz w każym razie.

No chyba właśnie ten Purple Pion spróbuję .
mrokasia 23:30, 16 sie 2018

tulucy napisał(a)
Napisałam u Iwonki, że cebule w tym oku odpuszczę, ale chyba na czosnki się skuszę. Jedne z niewielu cebul, których nie żrą nornice. Czosnków, lilii i narcyzów, ale narcyzy z kolei źle znoszą moją glebę.

Ja czosnki napewno kupię i to sporo .
mrokasia 23:34, 16 sie 2018

AnnaCh napisał(a)
EE skradły moje serce już jakiś czas temu, w zeszłym roku trochę miałam, wykopałam. Wsadzę teraz zobaczymy co będzie, na wszelki wypadek dokupię jeszcze trochę i pomieszam stare z nowymi Ale w przyszłym roku już nie będę wykopywać, trudno, co będzie, to będzie

Ja też wykopałam te z zeszłego roku i też pomieszam z tegorocznymi .
Ale jednak to wykopywanie to nie dla mnie .
Możemy sobie przybić piątkę .