Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

tulucy 22:17, 10 kwi 2019

Żeby Ci po złości nie zaczął tymi kamieniami w okno rzucać tak go zmyliłaś
mrokasia 22:19, 10 kwi 2019

jolanka napisał(a)
Zimnica i u mnie. Wczoraj się przestrzaszyłam i poleciałam wieczorem okryć magnolie i klony palmowe ale dzisiaj mi się nie chce. Podawali, ze -1
Jeżówek jeszcze do końca nie sprawdziłam, może siewki jakieś będą

Na spacer wieczorny z psem założyłam długą, zimową kurtkę i wcale się nie zgrzałam. Ale może nie będzie tak źle...

Myślisz, że mogły się wysiać? Odmianowe?
Nowa12 22:22, 10 kwi 2019

U mnie na razie wszystkie jeżówki powoli wyłażą oprócz jednej Hope sadzonej jesienią. Też jeszcze poczekam ale trzeba chyba będzie wymienić na nową a szkoda bo myślałam, że w tym roku to się już trochę rozrośnie.
mrokasia 22:23, 10 kwi 2019

inka74 napisał(a)
Kupowałam dla ciebie Secret Affair i z ZP były 3 szt. Blackberry. 3 szt. Butterfly i 2 szt. Green Jewel

Z tą ławeczką to racja, niestety bo tam mega klimatycznie w lato

Edit - kret masochista jakiś

Aaaaa, więc jednak to Butterfly Kisses!!!
No to Blackberry mam na pojałowcowej - wylazły 2, trzecia zaginęła. A z tyłu mam Butterfly i tu 1 żyje, druga chyba też a trzecia nie daje znaku.
No nic, poczekamy.

Kret chyba miał nadzieję, że obok już nie będzie kamieni. Do 3 razy sztuka .
mrokasia 22:24, 10 kwi 2019

tulucy napisał(a)
Żeby Ci po złości nie zaczął tymi kamieniami w okno rzucać tak go zmyliłaś

za mały w uszach
mrokasia 22:28, 10 kwi 2019

Nowa12 napisał(a)
U mnie na razie wszystkie jeżówki powoli wyłażą oprócz jednej Hope sadzonej jesienią. Też jeszcze poczekam ale trzeba chyba będzie wymienić na nową a szkoda bo myślałam, że w tym roku to się już trochę rozrośnie.

Hmmm, no może jeszcze wylezą te nasze marudery.
Ja też żałuję bo takie ubytki to mi burzą nasadzenia - mam posadzone 3 sztuki w trójkącie i nagle 1 sztuka wypada, albo są posadzone cyklicznie na rabacie i nagle w środku zostaje dziura... bez sensu. Nie wspominając właśnie o tym, że liczymy na rozrost kępy.
eVka 22:29, 10 kwi 2019

mrokasia napisał(a)
No więc na dziś bilans jeżówkowy jest taki:
- 2 z 5 Virgin nie dają znaku życia - będę musiała dokupić
- z 6 Meringue żyją 3, reszta chyba kaput - zgrupuję je w jednym miejscu a w drugim mam miejsce na coś innego
- z 4 ciemnoróżowych (chyba Blackberry Truffle) znaki życia dają 2
- z kolei z ciemnoróżowych na pojałowcowej wylazły 2 sztuki z 3...
- z 3 Secret Affair żyją wszystkie choć w jednej wyrósł mi centralnie mlecz i nie wiem czy uda mi się go wydłubać bez równoczesnego uśmiercenia jeżówki...

Generalnie na dziś - mniej więcej 50%, więc raczej słabo...
Myślicie, że te co nie puściły to już nieżywe są na 100%???

Ja bym jeszcze poczekała. Dosadzić jeszcze zdążysz Ale jeśli rzeczywiście połowa wymarzła to słabo...
Kasia_CS 01:05, 11 kwi 2019

U mnie jeżówki bardzo różnie startują, więc się nie bój.. ja z kolei obawiam się o sadzone jesienią rozplenice, na 5 sztuk 3 nie dają znaku życie
inka74 07:28, 11 kwi 2019

mrokasia napisał(a)

Aaaaa, więc jednak to Butterfly Kisses!!!
No to Blackberry mam na pojałowcowej - wylazły 2, trzecia zaginęła. A z tyłu mam Butterfly i tu 1 żyje, druga chyba też a trzecia nie daje znaku.
No nic, poczekamy.

Kret chyba miał nadzieję, że obok już nie będzie kamieni. Do 3 razy sztuka .
jak to jednak dobrze zachować smsowe konwersacje ja już nie staram się pamiętać gdzie którą odmianę jeżówki posadziłam.

Mam potworną niemoc w wygrzebaniu się do pracy ... tak bardzo to już dawno mi się nie chciało.
mrokasia 08:34, 11 kwi 2019

effka napisał(a)

Ja bym jeszcze poczekała. Dosadzić jeszcze zdążysz Ale jeśli rzeczywiście połowa wymarzła to słabo...

No czekam, bo co mam zrobić. I tak jeśli bym dosadzała to muszę polować na konkretne odmiany, jeśli będę dokupować to chyba przez net bo stacjonarnie wszystkich w jednym miejscu nie trafię.
To mój drugi rok z jeżówkami, przy czym w poprzednim miałam tylko 3 sztuki Meditation White, z których poprzednią zimę przeżyły dwie z czego jedna słabo. Jeśli w przyszłym roku efekt będzie podobny to mocno zastanowię się czy nie pójść w zwykłe różowe. A Hania Gruszka pisała, że u niej odmianowe ginęły po zimie to nie chciałam wierzyć...