Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 08:36, 11 kwi 2019

Kasia_CS napisał(a)
U mnie jeżówki bardzo różnie startują, więc się nie bój.. ja z kolei obawiam się o sadzone jesienią rozplenice, na 5 sztuk 3 nie dają znaku życie

Wciąż nie tracę nadziei, dziś podsypię wszystkim owczych bobków na rozpęd .
U mnie rozplenice też na razie słabo więc Ty też cierpliwie czekaj .
mrokasia 08:38, 11 kwi 2019

inka74 napisał(a)
jak to jednak dobrze zachować smsowe konwersacje ja już nie staram się pamiętać gdzie którą odmianę jeżówki posadziłam.

Mam potworną niemoc w wygrzebaniu się do pracy ... tak bardzo to już dawno mi się nie chciało.

No ja swoją komórkę przejrzałam, ale info o Butterfly nie znalazłam... dobrze, że Ty zachowałaś

Łączę się w bólu, mamy gigantyczny przetarg, połowy rzeczy nie wiem skąd wziąć... może zrób sobie 1 dzień wolny jeśli możesz???
makadamia 09:24, 11 kwi 2019

Jeżówki u mnie też słabo wychodzą. A specjalnie kupowałam jak najprostsze odmiany.
Rozplenice jeszcze mają czas. W zeszłym roku na początku maja u mnie startowały
inka74 09:53, 11 kwi 2019

mrokasia napisał(a)

No ja swoją komórkę przejrzałam, ale info o Butterfly nie znalazłam... dobrze, że Ty zachowałaś

Łączę się w bólu, mamy gigantyczny przetarg, połowy rzeczy nie wiem skąd wziąć... może zrób sobie 1 dzień wolny jeśli możesz???
biorę i robię ale nie takie jakbym chciała niestety
Brzozowadzie... 11:24, 11 kwi 2019

A moje wszystkie jeżówki, co sadziłam jesienią powychodziły, aż w szoku jestem, bo nie bardzo w nie wierzyłam. Przecież u mnie ziemia kwaśna z natury. Ciekawa tylko jestem, czy ładnie pociągną.
A skąd bierzesz owcze bobki? Z hali? Czy masz gdzieś bliżej źródło?
mikina34 11:59, 11 kwi 2019

mrokasia napisał(a)

Monia, ten dereń na dole zajmuje niewiele miejsca bo rośnie w kształt kielicha albo raczej odwróconego jaja . Więc pod nim można sadzić niewysokie rośliny. U mnie rośnie pod nim miskant Yaku Jima, hortka Little Lime, tuja danica i tawułki. W najszerszym miejscu, które wypada tak mniej więcej na wysokości 1,30m ma z 1m średnicy.

Zaraz idę do Ciebie, zobaczę co słychać choć ja w planowaniu to słaba jestem...

Kasia, prrr, nie tak prędko ja na razie myślę, żeby się za to wziąć, b czas nagli, ale wiesz, co nagle to po diable . a tak serio to zaraz coś narysuje na kartce i wstawię, w wolnej chwili możesz wieczorkiem looknąć

Dzięki za info o dereniu, skopiuje do siebie, żeby Ci gitary nie zawracać kolejny raz

U mnie kret coraz bliżej, na razie przy kompostowniku ryje, mam dylemat, bo w zeszłym roku, wlazł mi do warzywnika, jak go w końcu wykurzyliśmy to nornice rozpirzły w drzazgi pietruszkę korzeniową, w fasolce miały letnią posiadłość więc nie wiem co lepsze
mrokasia 12:35, 11 kwi 2019

makadamia napisał(a)
Jeżówki u mnie też słabo wychodzą. A specjalnie kupowałam jak najprostsze odmiany.
Rozplenice jeszcze mają czas. W zeszłym roku na początku maja u mnie startowały

Ooo, to pocieszające, może one tak mają (jedne i drugie) i trzeba się uzbroić w cierpliwość .
mrokasia 12:36, 11 kwi 2019

inka74 napisał(a)
biorę i robię ale nie takie jakbym chciała niestety

Przytulam, cmok!
mrokasia 12:37, 11 kwi 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
A moje wszystkie jeżówki, co sadziłam jesienią powychodziły, aż w szoku jestem, bo nie bardzo w nie wierzyłam. Przecież u mnie ziemia kwaśna z natury. Ciekawa tylko jestem, czy ładnie pociągną.
A skąd bierzesz owcze bobki? Z hali? Czy masz gdzieś bliżej źródło?

Agatko, to fajnie , trzymam kciuki za to by ładnie bujały i kwitły.
Owcze bobki granulowane, Łucja mi zakupiła w PNOS.
mrokasia 12:39, 11 kwi 2019

mikina34 napisał(a)

Kasia, prrr, nie tak prędko ja na razie myślę, żeby się za to wziąć, b czas nagli, ale wiesz, co nagle to po diable . a tak serio to zaraz coś narysuje na kartce i wstawię, w wolnej chwili możesz wieczorkiem looknąć

Dzięki za info o dereniu, skopiuje do siebie, żeby Ci gitary nie zawracać kolejny raz

U mnie kret coraz bliżej, na razie przy kompostowniku ryje, mam dylemat, bo w zeszłym roku, wlazł mi do warzywnika, jak go w końcu wykurzyliśmy to nornice rozpirzły w drzazgi pietruszkę korzeniową, w fasolce miały letnią posiadłość więc nie wiem co lepsze

Aaaa, to spokojnie, przed nami cały sezon . Zresztą w planowaniu to tu są znacznie lepsze głowy niż ja . Ale oczywiście looknę .

On derenia możesz pytać ile razy chcesz .

A co do kreta - my ogrodnicy mamy często wybór pomiędzy, jak to mówią, mniejszym i większym złem .