TAR
08:27, 24 kwi 2019

ostatnio posadzilam jarzaby joseph rock, 3-4 m w koronie,mozna ciąc. przepieknie sie przebarwiaja jesienia, posadzilam tez 3 grujeczniki, o mamo jak je lubie. mamy nowych sasiadow za plotem i chcialam na szybko cos posadzic, bo tacy z lekka inwigilatorzy (mam nadzieje, ze to tylko w fazie poczatkowej bedzie potem sie przyzwyczaja) ale ja lubie w ogrodzie w stroju kapielowym i sie poopalac czasem i to podgladanie mnie krępuje. moi poprzedni sasiedzi sprzedali chate i sa nowi. przy tmtych nie musialam miec szczelnego plotu a teraz na szybko cos szukam. za jarzabami chce jeszcze dosadzic kolumnowe swierki, niech sobie rosna. na czesci mam juz posadzone choiny, przed nimi brzozy wiec jakos to będzie.
a grujeczniki sa swietnym materiałem do ciecia, szybko maja liscie, ozdobne caly rok, jesienia super przebarwiaja sie. i do tego ściólka z lisci grujecznika pachnie miodem.
jarzaby maja dosc pozno liscie, za to potem sa kolorowe owoce dla ptakow. oba te drzewka lubia wilgoc.
amanogaw, kanzanek czy innych nie bardzo lubie, bo one ładne tylko przez chwile a potem nuda panie
a grujeczniki sa swietnym materiałem do ciecia, szybko maja liscie, ozdobne caly rok, jesienia super przebarwiaja sie. i do tego ściólka z lisci grujecznika pachnie miodem.
jarzaby maja dosc pozno liscie, za to potem sa kolorowe owoce dla ptakow. oba te drzewka lubia wilgoc.
amanogaw, kanzanek czy innych nie bardzo lubie, bo one ładne tylko przez chwile a potem nuda panie