Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

April 07:50, 03 maj 2019

Graby wyglądają jakby tam były od początku zaplanowane. Bardzo dobra zmiana.
Ja bym je cięła często żeby cały czas utrzymały wąski, kolumnowy pokrój. Ale zrobisz tak jak ci w duszy gra.
mrokasia 10:00, 03 maj 2019

Odpowiem zbiorowo:
Dziewczyny kochane, bardzo się cieszę, że zmiany na frontowej Wam się podobają. Ja jestem zachwycona . Zrobiło się jakoś tak lekko, przestrzenie, nowocześnie, ogród od frontu nabrał oddechu. Jeszcze tylko ten wielki jałowiec i będzie super! Co chwila wyglądam przez okno i nie mogę się napatrzeć .

EM też zadowolony, chyba mu się podoba, a najbardziej szczęśliwy, że coś zaczęło się dziać wokół biura . I powiem Wam, że ja w sumie też. Mimo, że sadzimy tam to czego nie chcę tu to wydaje mi się, że da się to jakoś w miarę sensownie poukładać. Tamten ogród musi być przede wszystkim mało pracochłonny więc iglaki i berbersy są ok. Do tego dodam derenie IH albo Elegantissima, miskanty, hortensje Limelight, limonkowe tawuły i trochę traw - np. ice dance i hakone. Na wiosnę trzeba to będzie przyciąć i tyle.
tulucy 10:17, 03 maj 2019

Dzisiaj zbieracie siły na jutro?

W sumie nieźle, będziesz miała dwa różne ogrody, dwa różne style - bez konieczności rezygnowania z czegoś... grunt to się ustawić
mrokasia 10:47, 03 maj 2019

tulucy napisał(a)
Dzisiaj zbieracie siły na jutro?

W sumie nieźle, będziesz miała dwa różne ogrody, dwa różne style - bez konieczności rezygnowania z czegoś... grunt to się ustawić

Trochę tak . Ale mamy też gości .

Tych dwóch ogrodów to się trochę boję. Kiedy ja na to znajdę czas??? Dlatego tamten musi być prosty w obsłudze .

A my chyba mieliśmy do Was wpaść? Tylko jakoś nie mamy kiedy przez akcję z konikami...
Wiolka5_7 13:15, 03 maj 2019

Piękna rabata z grabami .i conici dostały drugie życie
tulucy 13:47, 03 maj 2019

No mieliście, mieliście, ale darujemy Wam zwłokę, koniki ważniejsze. Zresztą u nas akcja "maty".... Póki m chce działać, to go nie będę rozpraszać mam nadzieję, że co się odwlecze, to... Zresztą irysy czekają i pomidory. Musicie wpaść.
polinka 15:35, 03 maj 2019

mrokasia napisał(a)
Dziewczyny, urobiliśmy się jak dzicy ale trzy koniki wygalopowały z mojego ogrodu i już rezydują w nowej miejscówce . A na mojej frontowej zamieszkały graby . Na razie dwa, trzeci czeka na eksmisję jałowca co nastąpi w sobotę o ile pogoda się nie popsuje.
Fotki z komórki, ale jestem taka zadowolona, że nie mogę cieszyć się sama . Jak widać eM też zadowolony, zażądał uwiecznienia jako główny wykonawca. Sam posadził koniki bo ja pojechałam odebrać graby!!!

Super pomysł z grabami!
Johanka77 16:27, 03 maj 2019

Kasia, no suuuuper!!!
Masz graby i Ty!
Bardzo dobrze z tymi grabami

Ale te konie to olbrzymie miałaś!
Ja to mam takie maluchy na skarpie, a mają już 4 lata.

Edit:
fajny Pan! Pozdrawiam
Kasia_CS 17:33, 03 maj 2019

Nono, wygalopowały koniczki do nowej stajni Podoba mi się, choć zdążyłam się do tamtego looku frontowej przyzwyczaić i tak jakoś dziwnie Jak kiedyś Cie znów nawiedzę, to nie trafię normalnie Ale pozytywnie inaczej

A najbardziej podoba mi się to zdanie, które podsumowuje najlepiej tę zmianę

mrokasia napisał(a)
Co chwila wyglądam przez okno i nie mogę się napatrzeć .

Sytuacja, gdzie możesz wysadzać niezbyt pożądane w Twoim ogrodzie rośliny do drugiego lokum to jest mega sprawa, bo:
po pierwsze primo nie musisz wyrzucać roślin, co zawsze boli, bo w końcu człowiek się przyzwyczaj
po drugie primo nie musisz szukać nikogo, kto przygarnie, skoro szkoda wyrzucić
po trzecie primo wysadzasz sobie roślinę, kiedy chcesz a nie kiedy nadarzą się okoliczności

Super sprawa!
eVka 19:41, 03 maj 2019

Również przyklaskuję pomysłowi grabowemu. Bardzo dobrze tam wyglądają