Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Anda 18:47, 01 maj 2019

Soczyście u Ciebie Z tyłu tyle trawnika że aż chciałoby się napisać "uszczknij go troszeczkę"
Bez fajny, taki szczupły mi się podoba.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mrokasia 20:31, 01 maj 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Grabami się nie przejmuj...ja swoje kupiłam zabidzone w donicach...miały przyschnięte małe listki....a teraz wiosną wypusciły świeżutkie zieloniutkie listeczki i widzę, że odżyły u mnie

Też myślę, że będzie dobrze .
mrokasia 20:32, 01 maj 2019

Kociamama napisał(a)
Ślicznie, zielono u Ciebie

Dziękuję
mrokasia 20:35, 01 maj 2019

Margerytka40 napisał(a)
No to grabiki kupione
Ładne masz te bergenie, co od nich chcesz? Tak teraz mi wpadło do głowy, że pod tą karganą fajnie by hakone wyglądało

Bergenia się ogarnęła, wypuściła sporo nowych liście i teraz już wygląda nieźle, to prawda. A pod karaganą hakone jest, 4 sztuki między bergeniami, bodziszkami i żurawkami .
mrokasia 20:38, 01 maj 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Świetne zakupy. Jak to dobrze, że szybko podejmujesz decyzje.
Tylko nie ciachaj ich na wysokości, bo skrócisz im żywot.
Fastigiaty naturalnie formują stożek, nie trzeba ich nawet ciąć.
Zadziwiające są efekty wiosennego sadzenia cebulek tulipanów.

Dzięki Haniu .
Graby podejrzewam, że były już ciachane od góry, ale głowy nie daję. Sama nie zamierzam w tym roku ich ciąć.
Eksperyment tulipanowy uznaję za udany .
mrokasia 20:38, 01 maj 2019

effka napisał(a)
No Pani! Extra graby znalazłaś Ładnie zagęszczone, moje kupiwane w zwszlym roku były dużo bidniejsze a teraz grubaski Porządnie jewczesną wiosną po bokach przycięłam.
Cena dobra

Cieszę się z tych grabków bardzo .
mrokasia 20:41, 01 maj 2019

Anda napisał(a)
Soczyście u Ciebie Z tyłu tyle trawnika że aż chciałoby się napisać "uszczknij go troszeczkę"
Bez fajny, taki szczupły mi się podoba.

Ewuniu, fajnie że wpadłaś. W porannym słońcu ładnie się ten mój tylni ogród prezentował . A trawnika wcale dużo nie ma, na zdjęciach zawsze te nasze ogrody jakieś większe się wydają.
Bez bardzo lubię ale co roku mi choruje. Przyrzekłam sobie, że jeśli i w tym zachoruje to go wywalę.
mrokasia 20:59, 01 maj 2019

Czego to ja dziś miałam nie zrobić w ogrodzie. EMa cały dzień nie było, za to przyjechała moja przyjaciółka. Teoretycznie miałam sobie działać i miło z nią gawędzić. No cóż, głównie miło gawędziłam .
W każdym razie przycięłam dziś Ice Dance na rabatach za domem. Zrobiłam w tym roku eksperyment - ID tak ładnie po zimie wyglądał, że postanowiłam go nie ciąć. No i to nie był udany ekseryment. ID z biegie dni stracił na urodzie, kępy miały mnóstwo zasychających końcówek. Przycięłam (z uwagą by nie uszkodzić nowych przyrostów) i odetchnęłam z ulgą .
malinia 21:07, 01 maj 2019

mrokasia napisał(a)
Czego to ja dziś miałam nie zrobić w ogrodzie. EMa cały dzień nie było, za to przyjechała moja przyjaciółka. Teoretycznie miałam sobie działać i miło z nią gawędzić. No cóż, głównie miło gawędziłam .
W każdym razie przycięłam dziś Ice Dance na rabatach za domem. Zrobiłam w tym roku eksperyment - ID tak ładnie po zimie wyglądał, że postanowiłam go nie ciąć. No i to nie był udany ekseryment. ID z biegie dni stracił na urodzie, kępy miały mnóstwo zasychających końcówek. Przycięłam (z uwagą by nie uszkodzić nowych przyrostów) i odetchnęłam z ulgą .

Zazdroszczę ja mam kanapowy zgon... Koszenie przekopana rabata i sadzenie.
tulucy 21:25, 01 maj 2019

Tjaaaa plany sobie, życie sobie