Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bylinowa łąka

Bylinowa łąka

zawitka 08:48, 17 sie 2023

O widzisz dobrze ze zajrzałam poleżałam na łączce kolorowej /nie połamałam nic nie bój się /ale i dowiedziałam się że kupiłam czarnego bodziszka .Nie kwitnie jeszcze bo młody ale za to czarny .Był ostatni taki biedny a że lubię kontrast to wzięłam
Gosialuk 15:29, 20 sie 2023

Roocika napisał(a)

Gosiu, wygląda przepięknie cała twoja łąka a nie tylko nienajgorzej!

Pozdrawiam. Buziaki

Asia wiesz jak to jest. Chciałoby się mieć zawsze lepiej. Plany są, tylko ich realizacja trochę się przeciąga. No cóż, czasu nie rozciągnę, bo nie z gumy. A jak pogoda nie współpracuje z moimi planami, to plany się przesuwają.
Cieszy już bardzo, to co jest. Tylko koszenia jeszcze za dużo.
Gosialuk 15:38, 20 sie 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
Gosia niektóre ujęcia już są bajeczne

Nie powiem, że jestem niezadowolona.
Przy tych temperaturach jednak nawet nie tykam się roślin, bo przesadzanie czy dzielenie skazane są na porażkę. I tak przez dwa dni obkaszałam te swoje skarpy, a pot lał się ze mnie ciurkiem. Potem jeszcze grabienie, żeby już tej trawy nie nawozić dodatkowo.
Mężowi przy kwiatkach nie daję kosić, bo za duże straty są potem. I tak zdarza mi się coś wyciąć.
Na szczęście roślinki przywiezione z wojaży ładnie się przyjęły.
Szczeć ci zapakuję do doniczek i zadołuję na zimę, ale dopiero jak upały zelżeją.
Gosialuk 15:42, 20 sie 2023

zawitka napisał(a)
O widzisz dobrze ze zajrzałam poleżałam na łączce kolorowej /nie połamałam nic nie bój się /ale i dowiedziałam się że kupiłam czarnego bodziszka .Nie kwitnie jeszcze bo młody ale za to czarny .Był ostatni taki biedny a że lubię kontrast to wzięłam

To fajnie Halinko.
Bodziszków o ciemnych liściach też jest parę odmian, jak twój zakwitnie możemy zacząć typować jakie cudo upolowałaś.
Ja się czaję jeszcze na kilka, ale generalnie powinnam się skupić na rozmnażaniu tego co mam. Chyba spróbuję przysypać pędy.
sylwia_slomc... 19:06, 20 sie 2023

Dzięki
ElzbietaFranka 20:14, 24 sie 2023

Gosiu też przez dwa tygodnie prawie nic w ogrodzie nie robię oprócz podlewania.
Miałam siać byliny i nie mogę u nas duże upały jak nigdzie i w dodatku mało pada. Chmura nadchodzi trochę pryśnie i po deszczu.
Też mam dużo sadzenia przesadzania nic nie ruszam bo to porażka.

Gosialuk 00:12, 27 sie 2023

ElzbietaFranka napisał(a)
Gosiu też przez dwa tygodnie prawie nic w ogrodzie nie robię oprócz podlewania.
Miałam siać byliny i nie mogę u nas duże upały jak nigdzie i w dodatku mało pada. Chmura nadchodzi trochę pryśnie i po deszczu.
Też mam dużo sadzenia przesadzania nic nie ruszam bo to porażka.

No właśnie.
Może akurat wrzesień będzie bardziej przyjazny pogodowo.
Gosialuk 07:31, 02 wrz 2023

Na razie nie wygląda, żeby wrzesień był lepszy. Jesteśmy na działce, sobota i właśnie pada. A przywiozłam roślinki do wysadzenia, bo na balkonie już wegetowały w tych multipaletkach i małych doniczkach. Po za tym chciałabym zdążyć opróżnić balkon przed zimą.
Jak przestanie kropić to zrobię zdjęcia porównawcze roślin z własnego wysiewu posadzonych na początku lipca, a tych samych roślin przetrzymanych na balkonie, gdzie przy tych upałach nie miały lekko.
Anda 08:35, 02 wrz 2023

U mnie od poniedziałku ma być znów lato i ok. 30 stopni. Mam nadzieję ze do ciebie tez dotrze
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Urszulla 10:47, 02 wrz 2023

Głowa boli od tej pogody