Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bylinowa łąka

Bylinowa łąka

Gosialuk 20:24, 06 sie 2023

antracyt napisał(a)
Ale Ty masz busz Wszystko dorodne, jak widać zadowolone z miejsca w którym rośnie. Bardzo mi się podoba, zakupy też

Prawdziwy busz się zrobił. Jest gęsto, rośliny mają konkurencję między sobą. Czasem co się za bardzo panoszy ograniczam i przesadzam, czasem wyciągam to co zabiedzone. A i tak jak na razie trawska wygrywają.
Mam nadzieję, że kupione i wykopane będzie ładnie rosło. Część posadziłam na dolnej łące, za bagienkiem. Tam ziemia jest żyźniejsza, mniej gliniasta. Taki eksperyment.
Gosialuk 20:28, 06 sie 2023

Urszulla napisał(a)
Kwiatki na rabatach bez Ciebie dały radę, super gęsto i efektownie
Praca z sadzeniem tylu nowości jest, ale i radość jest wielka
Skosicie to dopiero będzie efekt

U mnie już rozkwitł arcydzięgiel

Racja.
Widziałam twojego. Kolorek boski. Chciałabym, żeby mój się rozsiewał u mnie, ale wolę się zabezpieczyć. Czytałam, że nasiona dość szybko tracą zdolność kiełkowania i że nie należy ich przykrywać tylko wklepywać w ziemię.
A co będzie, to zobaczymy.
ElzbietaFranka 22:29, 06 sie 2023

Muszę przyznać, że dzika marchew robi dobre widoki w ogrodzie, ale ja ją tempie.

Gosiu bardzo ładnie to wszystko wygląda zawsze się zachwycam. Jestem ciekawa, czy między bylinami nie zarastają ci chwasty czy już rośliny nie pozwalają im się panoszyć.
Dorii 23:40, 06 sie 2023

Łoł, jak już u ciebie pięknie. Super :⁠-⁠D
Gruszka_na_w... 22:00, 07 sie 2023

Mam dwie rodgersje od kilku lat. Jedna kwitnie na biało, a druga na czerwono/bordowo. Przyrostów szalonych nie mają. Wydaje mi się, że każdego roku mają mniej więcej te same gabaryty. Przez pierwsze dwa sezony nie kwitły. Nie wiedziałam nawet, że one kwitną. Byłam bardzo zaskoczona, kiedy pojawiły się na nich pędy kwiatowe.
Przepiękny masz ten ogród. Lekki, zwiewny, kolorowy. Kwintesencja letniego wypoczynku na łonie natury.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Basieksp 22:26, 07 sie 2023

Też mam rodgersje u siebie, i tak jak pisze Hania, moja jest nawet spora ale tak by ją podzielić to tak średnio się rozrasta. Moja ma liście z delikatnym odcieniem bordo, tak muśnięte ma liście i kwitnie na różowo, po kwitnieniu kwiaty wpadają w bordowy kolor. Te z zielonymi liśćmi kwitną na biało, tak chyba jakoś to jest A Twoj ogród wygląda pięknie, Bylinowa łąka jest urocza
Magara 23:48, 07 sie 2023

Gosia, rośnie wszystko niewiarygodnie szybko i w dobrym kierunku
Straaaaasznie urokliwa ta Twoja działka
Alija 21:59, 10 sie 2023

Gosialuk napisał(a)

Gosia, przepiękne widoki, cudne te kwietne łąki.
April 08:23, 11 sie 2023

Gosialuk napisał(a)

Świetnie ta twoja łąka Gosiu wygląda. Przyjemna gęstwina.
Ale że ożanka kwitnie ci na niemal całej długości pędu to podziwiam. U mnie ten kwiat się utrzymuje na 2-3 cm i szybko przekwita. Czyżby za sucho?
Agatorek 01:16, 12 sie 2023

O kurczę, ale masz piękny busz ❤️
Przyznam się, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, jak to wszystko ładnie porosło. Świetnie wyglądają skupiska tych samych odmian. I to zielone otoczenie, super!

Zauważyłam, że masz sadźca. Po wizycie u Danusi w Przypkach, też chcę go mieć.
Jak on rośnie na szerokość?