Gosialuk
19:42, 21 kwi 2025
Zawsze jest wyczekiwany ten spektakl.

Teraz taka piękna pogoda, że aż za szybko to wszystko śmiga. Znowu pewnie nie zdążę poprzesadzać, tego co mam w planach. No chyba, że nie będę zważać na nic.
Ula o dziwo jeszcze inwazji ślimaków nie zauważyłam. Wszystko startuje. Może rośliny zdążą urosnąć trochę zanim te wredoty wypełzną.
April u mnie mało jest wyfikanych roślin, ale ten kolor mnie pokonał. Wprawdzie te letnie temperatury trochę przyspieszyły przekwitanie, ale w środku o dziwo jest jeszcze sporo pąków.
Witaj moja łąka to pasmo eksperymentów, co sadzić, jak sadzić. Generalnie sprawdza się stara zasadza, że jak roślina jest dopasowana do stanowiska, to sobie sama poradzi. I sadzenie grupami, po kilka egzemplarzy. Zajrzę do ciebie za chwilę. Ostatnio miałam mało czasu na forum, nawet na czytanie.
Gosia przy porządkach, to chyba wszystkie ogrodniczki spędziły ostatnie tygodnie. Więcej pracy miałam przy wycinaniu gałęzi, cięciu ich i sprzątaniu. Teraz jeszcze plewienie, ale nie dokładnie i nie wszystko. Wysiewów spróbuj - jak mi na balkonie wychodzą, to i ty znajdziesz jakieś osłonięte miejsce, by postawić parę pojemniczków. Nawet podlewać nie trzeba dopóki się ich nie odkryje.