Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bylinowa łąka

Bylinowa łąka

Doranma 22:34, 07 lip 2018

Gosialuk napisał(a)

Ja porzeczki już zebrałam i szczypiorek na mrożenie. Mam jeszcze pięć krzaczków pomidorków koktajlowych. I pomyśleć, że jeszcze dwa lata temu zarzekałam się, że żadnych warzywek na działce nie będę uprawiać.

Przy takim areale, który posiadasz, na pewno powiekszysz z czasem warzywnik bo apetyt rośnie w miarę jedzenia
Gosialuk 14:55, 08 lip 2018

Urszulla napisał(a)

Od Miry tu wpadłam i mam temat na czasie. Dzięki Ci,pomysł wrzucenia linku dla mnie idealnie się wpasował bo ja z tych kobiet co muszą sobie samemu radzić

Miło, że zaglądasz. Ja to taka Gosia samosia jestem.
Zaraz wpadnę do Ciebie
Gosialuk 15:00, 08 lip 2018

Elu może i coś ją tam łapie. Bałam się ciąć bardzo nisko, bo nie było od ziemi żadnych listków. Pomyślałam, że zrobię to na dwie tury, jak coś wypuści, to jeszcze przytnę. Szałwia po burzy mi się położyła, a dodatkowo rośnie obok różowa, która ogólnie się pokłada. I może od tego leżenia na sobie, tak to wygląda.
Gosialuk 15:01, 08 lip 2018

Dorotko Tu pewnie masz rację.
pawel_snopek 17:29, 08 lip 2018

Pytałaś się u mnie na wątku jak się nazywa ta tawułka? już odpowiadam jest to tawułka "Astory" .
Urszulla 17:49, 08 lip 2018

Zobaczyłam na początek Twojej histori, przy Tobie to mam bajkę- równy teren, 18arów, wszystko na miejscu. Więc będę mocno trzymała kciuki za Twoje zmagania. Na pewno rady Sylwi będą Ci pomocne w zakładaniu łąki
Gosialuk 21:15, 08 lip 2018

Pawle dziękuję, o takiej tawułce, to nawet nie słyszałam.

Ula obejrzałam skrót - ogrom włożonej pracy, zwłaszcza że dużo roślin sama rozmnażałaś. Mam nadzieję, że za 5 lat też będę mogła się już czymś pochwalić.
Wiem, że nie jestem w stanie ogarnąć chwastów na takim areale, stąd pomysł z łąką. Idę w ślady Sylwii, ona właśnie ostatnio pokazywała, jak wśród traw kwitną w łące kwiaty. Ja dopiero o zeszłego roku tak w środek coś dosadzam i w przyszłym liczę na efekty.
greg66 21:32, 08 lip 2018

Ale mi się podobają te Twoje widoki z tarasu. Pamiętam jak któregoś lata chodziłem po pieninach i natrafiłem na łąkę. Do dziś pamietam ten zapach i szum oraz odgłosy wielu mieszkańców tej łaki.
No bardzo nostalgicznie i ładnie.
Pozdrawiam
la_estrellita 11:32, 11 lip 2018

Gosialuk napisał(a)

Patrzę i nie wiem co znowu jest u mnie nie tak. U Ciebie złocień stoi pięknie na baczność a mój się położył i za nic wstać nie chce. Próbowałam więcej podlewać i nic . Leniuch z niego okrutny.
koliber 07:39, 12 lip 2018

Gosia, pozdrawiam Cię gorąco U mnie jak zwykle chroniczny brak czasu