Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Motylogród

Motylogród

mikina34 22:33, 13 kwi 2019

U mnie po nocnym przymrozku zwarzone listki grujecznika, kilka kwiatów pigwowca, zobaczymy co jeszcze. Dziękuję za głos w sprawie śś
la_estrellita 09:46, 14 kwi 2019

Mariposa napisał(a)
Po każdym nocnym przymrozku oglądam moje różyczki, czy nie zmroziło ich, ale chyba nie - wszystkie zapączkowane, nawet te sadzone z gołym korzeniem powoli rozwijają listki. Ewa-Anda ma rację, te młode listeczki róż są urocze

Człowiek martwi się o patyki jak o własne dzieci .
Mariposa 20:23, 30 kwi 2019

Naharowałam się, ale zrobiłam, co miałam zrobić i nareszcie mogę odetchnąć
Obsadziłam tym, co miałam, obydwie rabaty (azaliową i różankę), posiałam trawnik, przygotowałam warzywnik i jagodnik.
Relacja obrazkowa będzie, ale nie spodziewajcie się cudów, ogród bardzo młody, pustawe jeszcze rabaty - w zasadzie, najbardziej rzuca się w oczy kora
Mnie cieszy to, co jest, ale najlepiej oceniła moje wysiłki ogrodowe córka - kiedy zapytałam ją, czy podoba się jej mój ogródek, usłyszałam: Ogródek? Przecież tam prawie nic nie ma.
Nie każdy widzi oczyma duszy ...
Zakrecona 21:19, 30 kwi 2019

Młodzież
Mariposa 22:10, 30 kwi 2019

Najpierw pokażę moje wysiewy doniczkowe

poziomeczki - właśnie dzisiaj poszły do ziemi trochę zachlapane po wczorajszej ulewie

stipa i lobelia - chyba też już można by je wysadzić

i werbena - najpierw przepikuję i tak jeszcze nie wiem, gdzie pójdzie
Mariposa 22:18, 30 kwi 2019

Madziu, to moje najmniejsze ciski, te, które mają być kulkami (ciekawe, kiedy...)

Najpierw wystraszyłam się, że schną, bo te pęczki były brązowe, ale one rosną i wydaje mi się, że to prawidłowe przyrosty. Na innych cisach są zielone od początku.
malinia 22:20, 30 kwi 2019

Poziomki to dla mnie smak dzieciństwa <3
malinia 22:22, 30 kwi 2019

Mariposa napisał(a)
Madziu, to moje najmniejsze ciski, te, które mają być kulkami (ciekawe, kiedy...)

Najpierw wystraszyłam się, że schną, bo te pęczki były brązowe, ale one rosną i wydaje mi się, że to prawidłowe przyrosty. Na innych cisach są zielone od początku.

Też dziś kupilam cisy na kulki hihi i tez mnie to nurtuje ;D tylko moje chyba większe
W tyle te 4
Margerytka40 22:28, 30 kwi 2019

To przyrosty są ładniutkie dziewczyny, nic im się nie dzieje
Mariposa 22:28, 30 kwi 2019

Zdecydowanie większe, moje co prawda od razu ciachnęłam o połowę, żeby się zagęszczały, ale i tak były malutkie. Bałam się o nie, bo były bezczelnie wykopane i byle jak wsadzone do doniczek na czas wysyłki. Ale żyją i rosną, to może kiedyś zrobię je w kulki