Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wichrowe wzgórze

Wichrowe wzgórze

agata_chrosc... 21:45, 14 lip 2012

Wielkie dzięki Moniko! Już jest dla nich miejsce - nie wiem czy 2 czy 3 zmieszczę. Bo chcę jeszcze Sharifa Asma przed Jamesem. No i właśnie nie wiem czy dać 3 Jamesy i 2 Sharify czy odwrotnie. Ta moja rabata nie jest niestety zbyt duża, a tak bym chciała jeszcze to i to i tamto. ALe też musze się trochę zdyscyplinowac i nie robić za dużego rozgardiaszu. A jak Ci się ta Sharifa sprawuje? Mam nadzieję, że jesteś z niej zadowolona?
Monic 22:07, 14 lip 2012

Lepiej 2 Jamesy i 3 Sharify. Sharifa sprawuje się bardzo dobrze. Mam ją kilka lat. Rosła w kiepskim miejscu - mrówki zrobiły sobie pod nią gniazdo, więc chorowała, krótko trzymała kwiaty i sabo rosła. Jesienią przesadziłam i w tym roku jest jej b.dobrze - póki co bez plamek, dużo kwiatów i widać, że dobrze się czuje na nowym stanowisku. Ma tak piękny zapach, że można siedzieć przy niej cały dzień
agata_chrosc... 22:12, 14 lip 2012

Lejesz miód na moje serce! Czyli 3 Sharify będą. A że blisko tarasu (przyszłego) to mam nadzieję , ze zapach doleci.
marzena 23:43, 14 lip 2012

Monika, no piękne bardzo Twoje kwitnace róże, inne też, oczywiscie, jak to u Ciebie ...
a za ławeczką u siebie na wzór Twojej też umiescilam cisy...
Monic 13:25, 15 lip 2012

Dzisiaj pokażę co u mnie słychać w donicach od strony ogrodu - fiolet i biel ...

Monic 13:28, 15 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Lejesz miód na moje serce! Czyli 3 Sharify będą. A że blisko tarasu (przyszłego) to mam nadzieję , ze zapach doleci.

Posadź jeszcze jaką fajną odmianę floksów o mocnym zapachu Później wrzucę fotki z floksami - ja je bardzo lubię i sadzę na rabatach - rozrosły się już w duże kępy, co daje świetny efekt, zwłaszcza jeśli dobierze się dobrze kolorystycznie z różami
Monic 13:29, 15 lip 2012

marzena napisał(a)
Monika, no piękne bardzo Twoje kwitnace róże, inne też, oczywiscie, jak to u Ciebie ...
a za ławeczką u siebie na wzór Twojej też umiescilam cisy...

Marzenko, zaraz zajrzę do Ciebie i popatrzę na Twój cudowny ogród i ławeczkę
Martek 16:47, 15 lip 2012

Same rarytasy widzę i nie mogę się nadziwić,że u innych te anabelki takie od razu dorodne,a moja jak koroneczka ))))))
Kącik z ławeczką wręcz kusi by się na chwilę zatrzymać ...
viva 17:59, 15 lip 2012

Moniko, zabraniam sobie do Ciebie zaglądać ! Twoje róże kuszą mnie, a postanowiałam juz nie kupować.
Ale jak nie przychodzić i nie ogladac takich piekności.
Super się u Ciebie mają
Gabriela 20:16, 15 lip 2012

Prawie czuć zapach tych Twoich róż i petunii. Ty, Ania DS i Poziomka to moje różane inspiracje i rozumiem Vivę, bo ja też chcę więcej i więcej. A obiecałam sobie - już żadnych rabat bylinowych więcej!. No ale róże to przecież nie byliny, prawda ?.