Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz mały, zielony świat.

Nasz mały, zielony świat.

Basiaw 19:50, 26 mar 2012

Sezon ogrodowy w pełni, sadzę, przesadzam, pielę i ubolewam, że doba jest tak krótka.

Dokończyliśmy pierwszy ogrodowy punkt na ten sezon, skończyliśmy temat studni. Mąż zamocował pompę a dopóki nie znajdziemy czegoś ładniejszego, lepiej komponującego się z ogrodem, to chociaż taki pojemnik 210 litrów postawiliśmy, syn poćwiczy mięśnie a ja będę miała wodę do podlewania
Basiaw 19:51, 26 mar 2012

W wątku o cisach zapytałam o to, czy można trzymać je w donicach, ale i tutaj się pochwalę moimi dzisiejszymi zakupami Myślałam, że padniete świerki Conica zmienię na żywotniki albo jałowce, ale cisy mnie oczarowały i ze mna wróciły do domu.

Basiaw 19:53, 26 mar 2012

I jeszcze zagadka, gdzie jest trzmiel? Dziesiątki szaleją u mnie we wrzościach.

nika 20:38, 26 mar 2012

Basia nam cicho siedziała, ale już wiadomo dlaczego
Fajna ta Twoja pompa, a jeszcze jak znajdziesz odpowiedni pojemnik, to już będzie cud malina
No i te cisowe zakupy... super
A zagadkę z trzmielem pokazałam swojemu synkowi Szybko go znalazł
Basiaw 09:02, 27 mar 2012

Wydawałoby się, że w dzisiejszych czasach można kupić wszystko a jednak... ile się naszukaliśmy, bez skutku
Najbardziej widziałabym tam coś niższego, owalnego, a'la kamienna wanna ale z drugiej strony powinno dać się co jakiś czas wymyć, więc i przechylić, zeby wypłukać, ech, trudna sprawa...
W każdym razie mamy swoją wodę, dla nastolatka góa 10 minut machania dźwignią i jest 200 litrów wody bez chloru i innych uzdatniaczy do podlewania, tylko ogrzać się musi, bo lodowata, stąd koniecznosć postawienia zbiornika.

Cisy spóbuję uformować na jajo, mam nadzieję, że im krzywdy nie zrobię.
nika 10:04, 27 mar 2012

Basiu, wiem jak to jest... Bardzo często względy estetyczne nie idą w parze ze względami praktycznymi No i jest dylemat... Trzymam kciuki, by udało Ci się znaleźć coś pięknego i praktycznego zarazem
Ewa 10:23, 27 mar 2012

Basiu, piękne cisy
Basiaw 11:50, 27 mar 2012

Nikuś, dzięki za kciuki, przyda się

Ewciu, mnie te cisy zauroczyły, taka zdrowa, głęboka zieleń, musze je tylko przyciąć, żeby były w miarę równe, ale w wątku o cisach czytałam, że tnie się je w kwietniu, to chwilę poczekam.

Dzisiaj będziemy wieszać dwie budki lęgowe, mam nadzieję, że jakieś ptaszki u nas zamieszkają
Ewa 12:50, 27 mar 2012

Basiu chyba Twój pomysł z cisami do donic skopiuję
Hortensję kupiłam już taka, mam kłopoty z utrzymaniem jej w władnym stanie, bo albo za długo wystawie na słońcu albo zapomnę podlać i koniec świata, ale się staram
A mówisz, ze w Ogród Tropikalny w Niemczech nie zachwycił Cię ? a ja tak chciałabym tam pojechac
Rzeczywiście w Palmiarni w Gliwicach jest dużo pięknych okazów, choć minusiki tez są
AniaDS 14:40, 27 mar 2012

Cisy to dobry wybór, można je w dodatku pięknie formować.
Śliczna ta pompka, doda uroku ogrodowi .