Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Gabriela 19:47, 14 cze 2012

Możesz, możesz, zobaczysz wtedy i stwierdzisz, że samą prawdę tu daję i tylko prawdę.
ell 20:57, 14 cze 2012

Zdjęcia mówią same za siebie. Soczyście zielono i kwitnąco.
Bogdzia 21:06, 14 cze 2012

Pewnie ze jest pięknie. Zreszta gdybym nie widziała zdjęc a znała włascicielkę też bym nie miała wątpliwości ze musi byc pięknie.
viva 21:08, 14 cze 2012

ell napisał(a)
Zdjęcia mówią same za siebie. Soczyście zielono i kwitnąco.

Tak, tak Gabrysiu, zdjęcia mówią .......

A ja z innej beczki, gdzieś wcześniej czytałam u Ciebie, że wysiewałaś rutewką, czy miałaś swoje nasiona, czy poddawałaś je stratyfikacji i czy było powodzenie, bo tego nie doczytałam

Mam zamiar zebrać nasionka ze swojej (o ile jeszcze nie zgniły) i posiać, bo chciałabym mieć jej więcej, a jednak słabo się rozrasta; przynajmniej u mnie
Elfik 21:36, 14 cze 2012

O matko, jaka kłótliwa ta Gabrysia... Jak mówimy wszyscy, że jest pięknie!, przepięknie!, cudownie kompozycyjnie! - to tak jest i basta! Proszę to przyjąć do wiadomości....
Gabriela 10:09, 15 cze 2012

viva napisał(a)
[A ja z innej beczki, gdzieś wcześniej czytałam u Ciebie, że wysiewałaś rutewką, czy miałaś swoje nasiona, czy poddawałaś je stratyfikacji i czy było powodzenie, bo tego nie doczytałam

Mam zamiar zebrać nasionka ze swojej (o ile jeszcze nie zgniły) i posiać, bo chciałabym mieć jej więcej, a jednak słabo się rozrasta; przynajmniej u mnie

Vivo, no właśnie nic mi nie wzeszło z nasion wysianych jesienią, a więc stratyfikowanych. Te dwie rutewki, które mam rosną, ale jedna jest ok, a druga licha, chociaż są na jednej rabacie ze 2 metry od siebie. Sprawdzę czy mam jeszcze nasionka od Badary, wydaje mi się że są i spróbuję wysiać w doniczce, może coś z tego będzie. Wygląda że kapryśne są.
Gabriela 10:11, 15 cze 2012

Elfik napisał(a)
O matko, jaka kłótliwa ta Gabrysia... Jak mówimy wszyscy, że jest pięknie!, przepięknie!, cudownie kompozycyjnie! - to tak jest i basta! Proszę to przyjąć do wiadomości....

No już dobrze, dobrze, nic nie mówię, bo jak zacznę, to awantura gotowa.
Przyjmijmy że zarośnięcie też jest piękne. Na swój sposób oczywiście.
Milka 10:28, 15 cze 2012

Gabriela napisał(a)
Karolina, no właśnie że nie jestem w stanie. Pokazuję tylko te miejsca, gdzie jest " po japońsku, czyli jako-tako, a reszta w budowie, budowie się niekończącej.

To też ma swój urok
mnie się u ciebie podoba, moggłabym tam mieszkać
akanta 14:59, 15 cze 2012

Sebek napisał(a)

No nie mów, że to werbena patagońska już kwitnie? Cudna jest - jak w ogóle cała ta rabata tętniąca kolorami.

Gabrysiu-pięknie,sielsko i anielsko.Róże wiadomo już brak mi do nich słów,takie piękne.Rodgersja zachwyca mnie kwitnieniem/czekam cierpliwie aż moja dojrzeje do kwitnienia/.Werbena góruje jak latarnie ,apetyt na nią rośnie ale czy ja ją zdobędę /wschód jest zapóżniony/.Do wysiania nie spotkałam,skąd zdobywałyście sadzonki?/widzę je w kilku zaprzyjażnionych ogrodach/.Twoja rabata jest ogromna ,moje nawet razem wzięte to tylko jakaś jej część.Z taką bym sobie nie poradziła,no i brak takiej ilości słonecznego miejsca.
betysia 15:35, 19 cze 2012

O moj Boze...ze tak sobie westchne...
na razie chyba musze ochlonac aby cos napisac...
To jest moj styl tz moj wymarzony styl, jakaz harmonia, natura..oj, jestem oczarowana bez pamieci na wieki!!!!
To jest miejsce gdzie wszystko co ziemskie przestaje miec znaczenie, po prostu Raj...
Uwielbiam, ubustwiam i podziwiam...i bede wracac , wciaz wracac...i wracac!
a teraz..no wlasnie, bardzo dziekuje za odwiedziny w moich skromnych progach, mile slowa i rozmyslania
Pozdrawiam straszliwie goraco i ...bede wracac!!!!
Beata