Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Gabriela 22:44, 12 cze 2012

Jolu, miło mi że Ci się podoba. Faktycznie co do kolorów masz rację, tak to mniej więcej wygląda, ale pod koniec lata żółtego już nie ma, bo żółte są wyłącznie liliowce i jedna kępa tojeści. A przywrotnik ma taki kolor zielonkawo- żółty, więc on się nie liczy, rośnie po obu stronach.
Rodgersja rośnie w miejscu zacienionym przez większą część dnia i ma wilgotno.
Rabata z piwoniami jeszcze zieje pustymi miejscami, niektóre piwonie zakwitły, irysy też, ale wrażenia masy kwiatów jeszcze nie było, róże przycięte przy samej ziemi, tylko królicze uszy dały czadu i zrobiły całkiem fajną obwódkę, zdjęcia robiłam tylko na wiosnę, a potem już nie, więc nie mam czego wstawić.
an_tre 18:28, 14 cze 2012

Gabriela napisał(a)

Jak z krainy snów czarodziejski widok
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Gabriela 18:30, 14 cze 2012

Eee, aż taki Aniu, to chyba ten nie jest...
Odpowiedziałam Ci o powojnikach u Bożenki, cudne są, doprawdy, też nie wiedziałam co to.
an_tre 18:31, 14 cze 2012

Czytałam u Bozenki dzięki a wzięłaś od niej sadzonkę?
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Martek 18:39, 14 cze 2012

Jest ładnie i co najważniejsze tu można odpocząć.Moim celem jest stworzyć miejsce gdzie oko nie będzie się męczyć,dusza będzie chciała śpiewać i nic nie zerwie mnie do pracy .Tylko leżak i koncert ptaków
Ty to osiągnęłaś Gabrysiu
Krys 19:20, 14 cze 2012

Gabrysiu widoki u Ciebie jak z bajki oj kiedy ja tak będe miała,chyba w drugim wcieleniu pokazuj pokazuj zdjecia
Gabriela 19:29, 14 cze 2012

Krysia, ja też bywam u Ciebie i nie przesadzaj. Tzn. przesadzaj, ale roślinki.

Martek, miejsce do siedzenia-leżenia właśnie nabyłam, będę się chwalić, ale wątpię żebym usiedziała. Nawet jak chodzę po ogrodzie z moją ulubioną filiżanką w róże z zieloną herbatą, to zawsze ona idzie precz i zaczynam skubać, wracam po sekator, łopatkę, widełki, itp, itd.
Założę się że też tak masz. A spokoju to ogrodnik nie osiąga przecież nigdy. Za to mąż ogrodnika - tak.
popcorn 19:39, 14 cze 2012

Gabrysiu pięknie u Ciebie! I za każdym razem się dziwię jak Ty tak perfekcyjnie jesteś w stanie ogarnąć tak dużą działkę? Super!
pozdrawiam!
Gabriela 19:41, 14 cze 2012

Karolina, no właśnie że nie jestem w stanie. Pokazuję tylko te miejsca, gdzie jest " po japońsku, czyli jako-tako, a reszta w budowie, budowie się niekończącej.
popcorn 19:43, 14 cze 2012

Ej tam, mnie sie wydaje ze sie z nami draznisz tym " w budowie" Pieknie jest! Naprawde! Zadnych chwastow nie widac, no i widoki i kompozycje bylinowe - cudne!! Jak bede w Kraku bezwstydnie sie wprosze - do Ciebie i do Wieliczki do Eli Mooooge?