Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Gabriela 22:59, 29 lip 2012

danuta_ napisał(a)
Gabrysiu, placyk z ławeczką super - i sama nie wiem co mi sie bardziej podoba - wykonanie placyku czy ławeczka
schodki - rewelacja - ja zakochałam się w liliowcach i pewno tam bym je posadziła .. i nawet dalej, niczym barierka przy schodach , ale masz racje, byliny są ozdobą tylko na chwilę, więc trzeba cos innego tam wymyślić

Plizzz, może w takim razie coś wymyślisz? Oczekuję propozycji, poważnych propozycji.
marzena 23:02, 29 lip 2012

nie wiem co dać przy schodach... ale schody świetne, lubię takie klimaty...
ławeczka z półkolem super, w ogóle bardzo interesująco i pieknie
Poziomka 15:18, 30 lip 2012

Gabriela napisał(a)
Co ratuje życie w taki dzień jak dzisiaj? Na przykład lodowato zimny pims, na przykład z malinami.
W tym miejscu pozdrawiam serdecznie "angielskie dziewczyny", może która zajrzy, to westchnie, oczywiście o ile sama nie popija.

Zajrzała Robimy rodzinną degustację , było już z malinami, z truskawkami, będzie z zielonym ogórkiem. Pychotka.
Gabrielo pięknie u Ciebie ,a będzie jeszcze piękniej - wyobrażam sobie kwitnącą aleję z głogów ,a na końcu ławeczka na kształtnym,ceglanym placyku, otoczona strzyżonym żywopłotem z cisa.
Miło odpoczywa się w takim ogrodzie pełnym kolorów.
Pozdrawiam Jasia
wronada 21:43, 30 lip 2012

Nie wiem czym się bardziej zachwycać ławeczką czy tymi schodami -pięknie- uwielbiam takie klimaty ja co prawda miejsce na ławkę mam ale nie znalazłam takiej . Widzę, że u Ciebie też zdarza się nierówny teren.Fajny pomysł z tymi schodami są piękne.
Sebek 22:12, 30 lip 2012

Tak paczę na te schodki i resztę no i pasuje mi angielska bylinówka na całości tej skarpy - wszystko byłoby ślicznie wyeksponowane...No ale znów strasznie pracochłonne by to było... Przy schodkach dałbym kuleczki z bukszpanu nierówno rozrzucone, a pomiędzy nimi przywrotniki, a z nich wystające liliowce - moim liście już żółkną, więc przywrotniki by je zamaskowały. Albo przy schodkach żywopłocik z bukszpanu
EPODLAS 23:17, 30 lip 2012

Masz piękne byliny, ale jaki sad. I to mi się bardzo podoba. Swoje własne owoce. U mnie pierwszy raz obrodziły malin. Sporo miałam też czarnej porzeczki. No i jeszcze mam dwa małe krzaki agresty. Ale mieć takie brzoskwinie w swoim ogrodzie, to już jest coś.
Milka 12:14, 31 lip 2012

Gabrysiu, Bożenka ma rację, po prostu raj i przy takim chłodnym , smakowitym drinku, nic tylko podziwiać; piękny plac z łąwką i to jaką! miejsce na ognisko schludnie wykończone, a kamienie aż z Bałtyku!!!
całośc bujna, kolorowa i ogromna pozdrawiam
mira 17:02, 31 lip 2012

niam , niam nie dość że pysznie to coraz bardziej angielsko się robi - tylko nie wiem czy to bardziej wschodnia Anglia czy zachodnia ?
a tak serio to widziałas jakąs róznicę pomiędzy regionami ?
Klamber 06:56, 01 sie 2012

Witaj Gabrysiu, jak zwykle pięknie u Ciebie, Rabaty kipią, a jak zobaczyłem owoce i taras cały w winogronach to nie mogę wyjść z podziwu. Pięknie Ci rośnie. Pozdrawiam serdecznie.
Milka 17:34, 01 sie 2012

u Ani może się dowiem coś dokładniej na temat drinka