Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Gabriela 16:10, 24 wrz 2012

popcarol napisał(a)
Ale cudnie! Jak lipy podrosną to będzie cudne miejsce!! Z widokiem na ławeczkę otoczoną strzyżonymi cisami - miodzio! Jabłuszka mniam, tę drugą odmianę chyba też mam - James Grieve albo Champion?

pozdrawiam!!

Karolina, to jest reneta, a wyżej malinówka, stare dobre odmiany. Na cisy trzeba będzie trochę poczekać, prawie ich nie widać, ale innych nie było i po lipach nie było mnie już stać.
Gabriela 16:12, 24 wrz 2012

pagap napisał(a)
Witaj Gabrysiu pospacerowałam sobie po twoim ogrodzie i powiem ci, że badzo ładnie się zmieniał, nie do porównania jest teraz ta rabatka z różami pod domem i jakie ładne kratki dostały A ta doniczka niebieska potrójna bomba gdzie ją kupiłaś? pozdrawiam i zapraszam w odwiedziny miłego dnia

Niebieska doniczka była kupiona w centrum ogrodniczym, gdzieś w Bawarii, w drodze z Monachium. Wspaniałe rzeczy tam mają z terrakoty, szkoda że u nas takich niewiele. Pozdrawiam i na pewno odwiedzę.
Gabriela 16:17, 24 wrz 2012

popcarol napisał(a)
Gabi czy Twoje rugosy też całe w owocach? Będzie chyba ciężka zima, bo urodzaj wszelkich owoców - róży też
pięknie u Ciebie! A jak się róże przebarwią na żółto dopiero będzie widok!
pozdrawiam!!

Karolina, nie strasz, błagam!
Róża zawsze obficie owocuje, a w zeszłym roku było mnóstwo żołędzi na moim dębie, teraz znacznie mniej. No i urodzaj na jabłka jest tak co drugi rok i akurat teraz, po tak ciężkiej zimie wypadło.
Tak sobie to tłumaczę.
Gabriela 16:19, 24 wrz 2012

Lena napisał(a)
Gabrysiu jestem zachwycona ławką i pięknym placykiem pod nią - a aleja juz wygląda rewelacyjnie - bardzo mi sie u Ciebie podoba

No tak, zachwycamy się u siebie zdjęciami, tylko jakoś spotkać nie możemy, ech!
Milka 16:22, 24 wrz 2012

super aleja z drzew a ławeczka pięknie wyeksponowana
pozdrawiam Gabrysiu
Gabriela 16:22, 24 wrz 2012

Enya73 napisał(a)
Witaj Gabrysiu, właścicielko pięknego naturalistycznego ogrodu Cieszę się, że odnalazłam w tym tłumie Twój wątek. Jak dobrze, że są tu też takie ogrody, jak Twój, a nie tylko od linijki
Uwielbiam takie klimaty, jak u Ciebie. Chyba czujesz się, jakbyś wiecznie była na wakacjach?.....gdyby nie ta ciężka praca włożona, żeby ten ogród tak wyglądał
Podziwiam wyobraźnię, bo to bardzo trudne zagospodarować tak duży teren trzymając się konsekwentnie jednego nurtu. Sielskość tego miejsca mnie zachwyca.
Ławeczka tekowa? Kształt jak z moich marzeń.
Pozdrawiam serdecznie

Enya, cieszę się że Ci się u mnie podoba, mimo że rozgardiasz. Z tymi wakacjami to masz rację trochę. Ale nie tak do końca. Dzisiaj miałam mieć labę i niestety, przez trzy godziny musiałam jednak popracować. A ogrodów nie od linijki jest u nasna forum naprawdę sporo, warto poszukać.
Pozdrawiam.
Joku 21:08, 24 wrz 2012

Bardzo podoba mi się placyk z ławeczką. To czerwone to klinkier? No i ciekawa jestem co rośnie na Jekyllowej.
Pszczelarnia 21:15, 24 wrz 2012

Pastella, Pomponella, Angella - ........ tak mi się skojarzyło ........ .
Gabrysiu, ja upatrzyłam sobie Lykkefund i Canary Bird.
Gabriela 21:21, 24 wrz 2012

To będziesz miała Ewa, żołte róże.

Jolu, to czerwone to klinkier, zgadza się. Na jekylowej między bukszpanami są lawendy, fiołki, różne odmiany bodziszków i dwie róże, właśnie Pomponella, na wiosnę będą niskie orliki a wcześniej błękitne krokusy botaniczne, te drobne.
Bogdzia 21:33, 24 wrz 2012

Pooglądałam , poczytałam, faktycznie Jekylowa bardzo się rozrosła od wiosny. Właściwie ziemi już nie widac. A co z ta łaką? żle to wyszło? Łaki powinny byc na podmolłym terenie choc piękne łaki są w górach np Szczawnicy i na suchym terenie. Może tam deszcze cześciej padają?