Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

AlicyaLK 16:35, 20 maj 2013

Gabriela napisał(a)
A ja Cię na Twoim wątku właśnie chwaliłam za konsekwencję w działaniu. No to jak to jest.
A poważnie - królicze uszy są ładne jak im się obcina łodygi z kwiatami, teraz są takie wydłużone, bo za chwilę będą kwitły, więc za parę dni pójdą pod sekator, bez żalu.

Ahh nie wiem właśnie jak to jest Póki co królicze uszy zapisane w ogrodowym notesie... musi się uleżeć Nic na siłę
AlicyaLK 10:46, 22 maj 2013

Gabrielo, mam jeszcze do Ciebie pytanie w związku z zakupami ogrodniczymi. Czy masz jakieś sprawdzone centra ogrodnicze w naszych okolicach? Czy też kupujesz przez internet? Ja na razie nie będę nic kupować przez najbliższe 2 miesiące pewnie, ale bazę zaczynam sobie tworzyć i byłabym wdzięczna za pomoc

Miłego dnia.
Pozdrowienia ze słonecznego Krakowa
-Alicja
Urszulla 19:47, 22 maj 2013

Gabriela napisał(a)
Ławeczka, ogródeczek, fajeczka, gołąbeczek.
Uff, na szczęście bez gołąbeczków, fajeczka też nie wchodzi w grę, ale reszta jest, zamiast gołąbeczka jest koteczek.

Ślicznie Gabrysiu,
przysiadam więc na ławeczce i pooglądam resztę ogrodu z przyjemnością
Gabriela 22:47, 22 maj 2013

AlicyaLK napisał(a)
Gabrielo, mam jeszcze do Ciebie pytanie w związku z zakupami ogrodniczymi. Czy masz jakieś sprawdzone centra ogrodnicze w naszych okolicach? Czy też kupujesz przez internet? Ja na razie nie będę nic kupować przez najbliższe 2 miesiące pewnie, ale bazę zaczynam sobie tworzyć i byłabym wdzięczna za pomoc

Miłego dnia.
Pozdrowienia ze słonecznego Krakowa
-Alicja

Alicjo, kupuję rośliny w niedużym centrum ogrodniczym FOH Sosna koło Wieliczki, byliny interesujące bardzo ma szkółka Bergenia w Kokotowie, która wysyła głównie, ale można zadzwonić i umówić się na sprzedaż na miejscu. Niedroga jest szkółka Batko, Lena też u nich kupuje, jeżdżę też do Szewczyków do Krzywaczki, gdzie ceny są bardzo umiarkowane, czasami do Kulasa w Krakowie koło dawnego WysRol-u. Pięknym sklepem - galerią jest "Ogród Łobzów". Czasami kupuję też w centrum ogrodniczym na Wielickiej, mają dobre rośliny, ale bardzo drogie - właśnie widziałam tam oczary wielkości 1/3 moich które kupiłam w Krzywaczce za 40 zł sztuka (ok. 160 cm wysokości) a oni sprzedają te dużo mniejsze po 80 zł sztuka.
A i jeszcze polecam szkółkę Hajdrowskich z Mnikowa koło Liszek, mam od nich te wielkie lipy w alejce i cisy, rosną bardzo ładnie.
Generalnie kupuję "na żywo", w internecie nigdy, zresztą ja tak lubię oglądać rośliny, przebierać, wybierać że nie potrafiabym odmówić sobie tej przyjemności.
Mamy też na forum taki wątek: https://www.ogrodowisko.pl/watek/2258-malopolskie-krakowskie-centra-szkolki-ogrodnicze
znajdziesz w nim mnóstwo informacji.
Gabriela 23:03, 22 maj 2013

Dąbrówki dla Basi.

barbara_kraj... 23:14, 22 maj 2013

Gabriela napisał(a)
Dąbrówki dla Basi.

Ładniutka ta różowa, dopasuje mi do niebieskiej
AlicyaLK 09:21, 23 maj 2013

Gabriela napisał(a)

Alicjo, kupuję rośliny w niedużym centrum ogrodniczym FOH Sosna koło Wieliczki, byliny interesujące bardzo ma szkółka Bergenia w Kokotowie, która wysyła głównie, ale można zadzwonić i umówić się na sprzedaż na miejscu. Niedroga jest szkółka Batko, Lena też u nich kupuje, jeżdżę też do Szewczyków do Krzywaczki, gdzie ceny są bardzo umiarkowane, czasami do Kulasa w Krakowie koło dawnego WysRol-u. Pięknym sklepem - galerią jest "Ogród Łobzów". Czasami kupuję też w centrum ogrodniczym na Wielickiej, mają dobre rośliny, ale bardzo drogie - właśnie widziałam tam oczary wielkości 1/3 moich które kupiłam w Krzywaczce za 40 zł sztuka (ok. 160 cm wysokości) a oni sprzedają te dużo mniejsze po 80 zł sztuka.
A i jeszcze polecam szkółkę Hajdrowskich z Mnikowa koło Liszek, mam od nich te wielkie lipy w alejce i cisy, rosną bardzo ładnie.
Generalnie kupuję "na żywo", w internecie nigdy, zresztą ja tak lubię oglądać rośliny, przebierać, wybierać że nie potrafiabym odmówić sobie tej przyjemności.
Mamy też na forum taki wątek: https://www.ogrodowisko.pl/watek/2258-malopolskie-krakowskie-centra-szkolki-ogrodnicze
znajdziesz w nim mnóstwo informacji.

Dzięki wielkie Wątek znam, ale chciałam jeszcze z Tobą porozmawiać w tej kwestii Z tych co wymieniłaś to byłam tylko na Wielickiej, ale jakoś się tam nie odnajduję i w Ogrodzie Łobzów - choruję tam na 2 donice, ale to nie na teraz hmm tą Krzywczakę to czytam już któryś raz - muszę namówić M na wizytę W każdym razie zapisuję nazwy i będę zwiedzać
Wczoraj byłam u Urbaników na Myślenickiej - całkiem przyjemnie i oczywiście nie wyszłam z pustymi rękoma ale poszłam w zioła dla siebie i kwiaty do donic dla mamy tak więc potrzeba zakupowa zaspokojona, a niepotrzebnych roślin nie ma
Pszczelarnia 10:35, 23 maj 2013

Gabrysia, pochwalę ławeczkę i jej otoczenie. Kijki szykuję. Szykuj miejsce na doniczki.
Ale szkółek bylinowych to Wam zazdroszczę.
Eve 10:54, 23 maj 2013

Śliczna ławeczka a małe niebieskie doniczki z begoniami przeurocze

Mala_Mi 11:38, 23 maj 2013

Przestudiowałam katalog Bergenii.... i tym sposobem, całą przerwa śniadaniowa zamiast na wątkach była w ofercie szkółki