Dziewczyny, dziękuję za wszystkie rady. Ja tak samo myślę...że tych nasadzeń jest mało.
Gosiu (z Kubbusiowa) - ależ oczywiście, że się nie obrażę

, cały urok forum w tym, że co osoba to inne zdanie. Ale i mnie ten kamień rzuca się w oczy i zastanawiałam się, dlaczego. Wg mnie są 2 powody:
- pierwszy to trawnik. Może to aż tak na zdjęciach nie jest widoczne ale on na razie jest zachwaszczony, przez to nieregularny i w zestawieniu z "jednolitością" kamienia, to odcięcie nie wygląda najlepiej. Wg mnie dużo się zmieni, jak trawnik dojdzie do formy akceptowalnej

- drugi to nasadzenia - zarówno ilościowe jak i jakościowe. W korze czy w samej ziemi, ta rabatka wyglądała ciekawie tak jak jest. Teraz jej coś potrzeba, niewiele, żeby nie przedobrzyć ale coś.
BiałoFiolet - masz jak najbardziej rację. Ja to dumam cały czas nad trawami - tylko nie chcę kupić bez przemyślenia. Zadałam pytanie na wątku o kompozycjach traw i Alinka fajnie doradziła. Myślę, że pójdę w tym kierunku.
Kupiłam wczoraj kilka małych begonii (ciemnolistnych) i powiem Wam, że nawet postawione tam na tej rabacie, zupełnie ją zmieniają - więc definitywnie tam coś jeszce musi dojść.
Baraga - bardzo bym chciała dać tam żurawki, zwłaszcza żółte - jednak to wystawa południowa z maksymalnym nasłonecznieniem od rana do nocy, więc nie da rady. Kombinowałam z tojeścią, trzmieliną, ostrokrzewem Golden Gem....ale do tych traw mi najbliżej.
Projekt i tworzenie