Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki

Początki

Neska 23:47, 22 cze 2012

Fajne białe kamyczkowe tło dla roślinek.
anieszka 23:50, 22 cze 2012

jakie zmiany
ewalm 00:22, 23 cze 2012

malwes napisał(a)

tego Horturusa przy Płochocinskiej?
a to bardzo mądrze zrobiłaś , że pomyślałaś najpierw

a to może jakąś rzeźbę? raczej nowoczesną

Tak, tego na Płochocińskiej

Rzeżba....no wiesz....Tobie to się rodzą pomysły w głowie...to może być naprawdę fajne rozwiązanie....no to mnie zaintrygowałaś...zaraz idę szperać w necie

a to niedaleko ode mnie , (pod warunkiem że jestem u siebie w Polsce)
popatrz sobie jak Monika - kwiatholandii wykorzystuje rzeźby w ogrodzie - ogród można urządzic nie tylko roslinami, a u Ciebie ładnie by tam wyglądało coś pionowego, własnie jak słupek z granitu, cos co by nawiązało no nowoczesnej balustrady przy tarasie i jej równych linii i przełamało schemat kulkowo-zawijaskowy
albo może własnie coś ze stali? błyszczącego i prostego w formie?
Diana 01:02, 23 cze 2012

malwes napisał(a)
A to efekty wczorajszego pracowitego rozsypywania białych kamyczków :...proszę nie widzieć tych łanów lebiodki zamiast trawnika

i ławeczka w przedburzowym nastroju:

Przecudnie zieleń i biel - soczyste połączenie bardzo efektowne
Lena 07:37, 23 cze 2012

Piękne zmiany,lawendy i szałwie w donicach super a ławeczki w sam raz na pogaduchy
betysia 06:32, 26 cze 2012

Przybieglam podziekowac i sie przywitac...i pooglac choc troszke, bo czasu brak ale co tam... nadchodzi urlop wiec szybko nadrobie!!!
malwes 16:30, 26 cze 2012

Kochani - czy ktoś z Was ma bukszpany w żwirku? Myślicie, że mogą tego nie polubić?
Jak dosypałam kamyczków na bukszpanowej rabacie, to mam wrażenie, że one takie średnio radosne są z tego powodu....
kaisog1 16:38, 26 cze 2012

Gosia nie mam doświadczeń z bukszpanami w kamieniach ale..... nie obraź się proszę.... mnie jakos te białe kamienie rażą w oczy.... Ja osobiście zdecydowałabym sie na korę i dosadzenie chociażby małych trawek dla rozjaśnienia rabaty.
baraga1904 17:02, 26 cze 2012

Ja lubię kamień...w moim rosną kulki tuji Danica...i mają sie ok. Może potrzeba trochę czasu zanim się oswoją z nowym środowiskiem...ta rabata jeszcze młoda...nie za bardzo się znam...świerk inversa super...
Ana 18:00, 26 cze 2012

Gosiu - ja mam bukszpany w żwirku (w zasadzie w kamyku drobnym) i mają się dobrze, ładnie ruszyły po zimie i czekają na strzyżenie...podobnie trawy i lawenda w kamyku...nawet krokusy swobodnie dały radę