a to niedaleko ode mnie , (pod warunkiem że jestem u siebie w Polsce)
popatrz sobie jak Monika - kwiatholandii wykorzystuje rzeźby w ogrodzie - ogród można urządzic nie tylko roslinami, a u Ciebie ładnie by tam wyglądało coś pionowego, własnie jak słupek z granitu, cos co by nawiązało no nowoczesnej balustrady przy tarasie i jej równych linii i przełamało schemat kulkowo-zawijaskowy
albo może własnie coś ze stali? błyszczącego i prostego w formie?
Kochani - czy ktoś z Was ma bukszpany w żwirku? Myślicie, że mogą tego nie polubić?
Jak dosypałam kamyczków na bukszpanowej rabacie, to mam wrażenie, że one takie średnio radosne są z tego powodu....
Gosia nie mam doświadczeń z bukszpanami w kamieniach ale..... nie obraź się proszę.... mnie jakos te białe kamienie rażą w oczy.... Ja osobiście zdecydowałabym sie na korę i dosadzenie chociażby małych trawek dla rozjaśnienia rabaty.
Ja lubię kamień...w moim rosną kulki tuji Danica...i mają sie ok. Może potrzeba trochę czasu zanim się oswoją z nowym środowiskiem...ta rabata jeszcze młoda...nie za bardzo się znam...świerk inversa super...
Gosiu - ja mam bukszpany w żwirku (w zasadzie w kamyku drobnym) i mają się dobrze, ładnie ruszyły po zimie i czekają na strzyżenie...podobnie trawy i lawenda w kamyku...nawet krokusy swobodnie dały radę