Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » ogród (nie)Mocy

ogród (nie)Mocy

Dragonka 19:41, 12 lip 2021

Haniu, a wiesz że Ty chyba jakaś czarownica tez jesteś.. bo właśnie odnalazłam wątek orlikowy i dotarłam do Twojej wypowiedzi, a że już u mnie byłaś, to pomyślałam, że się ośmielę Cię zapytać a tu mi mruga powiadomienie- i Ty napisałaś

Kurczę to mnie chyba za bardzo na nich zależy, skoro u Ciebie nieproszone wschodzą. Ale przepiękne są, takie fiolety i różowe masz czy inne tez się wysiewają?
hankaandrus_44 19:55, 12 lip 2021

Mam róźowe, niebieski i fiolety, i jakieś odmianowe białe i pstre= nora barlow chyba. Białe i pstre zostawiłam na nasiona, to mogę zebrać jakby co.
A inne sadzonki zwykle loteryne kolory, bo krzyżują się, ale jak już raz zakwitnie, to kolor utrwala się.
gogo 00:31, 13 lip 2021

Basiu, wysiewy prima sort
Niektóre nasiona potrzebują przeleżeć przez zimę w ziemi np. lwie paszcze, orliki, smagliczki nadmorskie, rudbekie itd., więc w domu nie warto wysiewać.

Kupiłaś super tanio te piórówki, są cudne, więc nie żałuj i ciesz się ich urodą
Ja trafiłam na nie, ale były po prawie 40 zł i z żalem wyszłam ze szkółki

Upraszam się o zdjęcia

I najważniejsze, co z Tatą, mam nadzieję, że już w domu.
Dragonka 15:48, 13 lip 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Mam róźowe, niebieski i fiolety, i jakieś odmianowe białe i pstre= nora barlow chyba. Białe i pstre zostawiłam na nasiona, to mogę zebrać jakby co.
A inne sadzonki zwykle loteryne kolory, bo krzyżują się, ale jak już raz zakwitnie, to kolor utrwala się.
Zbieraj Haniu jak możesz Na razie orliki są moją porażką, chlip chlip, ale może od Ciebie nasionka byłyby szczęśliwe dla mnie Od Grażynki Gogo ułudka się mnie trzyma, a bałam się bardzo, że nie przetrwa.
Dragonka 15:54, 13 lip 2021

gogo napisał(a)
Basiu, wysiewy prima sort
Niektóre nasiona potrzebują przeleżeć przez zimę w ziemi np. lwie paszcze, orliki, smagliczki nadmorskie, rudbekie itd., więc w domu nie warto wysiewać.

Kupiłaś super tanio te piórówki, są cudne, więc nie żałuj i ciesz się ich urodą
Ja trafiłam na nie, ale były po prawie 40 zł i z żalem wyszłam ze szkółki

Upraszam się o zdjęcia

I najważniejsze, co z Tatą, mam nadzieję, że już w domu.

Tata w domu, jutro na kontrolę ze szwami i pozostałościami po krwiaku który się wytworzył ale sama rana ok chyba- najważniejsze, że w domu jest. Dojdzie do siebie pomalutku.

No jak tak mówisz Grażynko, to nie będę żałować, może w donice je posadzić i na tarasie postawić? Z czym by pasowały? Wklejam Ci zdjęcie, kiepski ze mnie fotograf, nie robię dobrych ujęć jak Ty, ale chyba widać, że ładne rozrośnięte kępy, mają ok 70 cm.

Jedną wsadziłam na wąskiej ale zginęła w korze...

Martka 16:32, 13 lip 2021

Bardzo ładne rozplenice tez kiedyś kupiłam w zachwytach i na próżno ich szukałam na wiosnę w ogrodzie ale niech cieszą, a cena bardzo dobra i sadzonki dorodne
sylwia_slomc... 16:44, 13 lip 2021

Te rozplenice u nas nie zimują. Lepiej do donic z wilcem limonkowym i np. białymi surfiniami
Dragonka 17:59, 13 lip 2021

Wygląda na to, że wreszcie, wreszcie zaczynają kwitnąć i u mnie! Jeżówki na razie tak tylko- ile im zejdzie od tego momentu, żeby się zaróżowić?:

Mrugają werbeny:

Strasznie mi się werbena rozpanoszyła, nie rosła tak w zeszłym a to są moje tegoroczne sadzonki, do gruntu poszły dość późno, bo ciągle zimno było- a teraz zjadają inne rośliny- kto odgadnie gdzie jest tu miskant morning light? Wcześniej dominował on, a teraz ledwo go widać..czy on urośnie jak one go tak zjadły?

gogo 19:49, 13 lip 2021

Basiu, dobra wiadomość o Tacie

Dorodne te rozplenice, daj na taras, na tle ściany.
W nogi może być tak, jak radzi Sylwia, albo pelargonie.

Nie martw się miskant da radę, w przyszłym roku będzie go dobrze widać

A o czarowaniu przy wysiewach to najprawdziwsza prawda, ja wysiałam werbenę i przegorzany i zero i werbenę musiałam sobie kupić.
Kasia1980 21:55, 13 lip 2021

Dziękuję za odwiedziny na moim wątku , jakoś niechętnie tam ktoś zagląda. Jutro na spokojnie zajrzę u Ciebie , ale już widzę że jesteś mistrzem rozsad.