Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » ogród (nie)Mocy

ogród (nie)Mocy

Dragonka 19:24, 15 lip 2021

Aniu, ja prosta czarownica z Łysej Góry jestem, nie znam większości tego, co wymieniasz Ja to wiesz, kota do gara, wywar z krecich łapek, oko turkucia i takie tam Miotła do tego potrzebna, bo kocioł trzeba oblecieć trzy razy najlepiej przy pełni
A tak na serio, to trochę chyba autosugestia do mnie przemawia- mówię sama do siebie w myślach co chcę otrzymać- w myśl zasady, proś a będzie ci dane. Często działa pomaga jak podjeżdzam pod pracę a wiem, że miejsca na wagę złota- i sobie gadam- mam miejsce pod znakiem, mam miejsce pod znakiem..I wiesz, często mam ale podobno ważne żeby używac czasu teraźniejszego. No, to teraz się wysypałam, jestem wariatką
gogo 20:36, 15 lip 2021

Dragonka napisał(a)

No wybieram się i wybieram do szkółki takiej jednej w mieście..wg strony internetowej mają to co mnie interesuje-hakonki a nigdzie indziej nie ma Teraz coś białego do tych rozplenic to świetny pretekst, żeby pojechać, mam konkretny powód, prawda?

W przyszłym roku masz u mnie werbenę w takim razie Rozdawałam sadzonki sąsiadce bo jej się u mnie podobała. Mnie się wysiała w doniczce z bukszpanem i w drugiej z miskantem, który oczekuje na miejscówkę. W tym roku u mnie werbena szaleje, urosła wielka jak nigdy. Nie wiem czy można ją wykopać teraz jak kwitnąć zaczęła bo bym Ci wysłała.

Wybierz się do szkółki, rozplenice czekają na posadzenie i danie im w nóżki skarpetek
Dzięki za propozycję wysłania werbeny, ale kwitnące mogłyby się zmarnować.
Liczę, że ta kupiona mi się wysieje, jeśli nie, to wiem, gdzie wołać
AniazUroczyska 02:03, 16 lip 2021

Dragonka napisał(a)
No, to teraz się wysypałam, jestem wariatką

Witaj w klubie! Oczywiście, przez niektórych mugoli może to być różnie odbierane, ale zasadniczo takiego „wariactwa” nie należy się wstydzić, zazwyczaj działamy przecież dla dobra ludzkości
Metoda, o której mówisz, jest bardzo skuteczna, stosowałam ją codziennie przez wiele lat, również na wolne miejsce na parkingu , ale najczęściej na wyjazd z bramy. Spieszysz się do pracy,a tu sznur samochodów niezbyt chętnych do przepuszczania, wyjechać nie można. Kiedy sobie poreikowałam, zazwyczaj od razu ktoś się zatrzymał, przepuścił, nieraz nawet tramwajarze.
Dużo rzeczy udało mi się w życiu wyafirmować, zaistniało wiele dziwnych niezwykłych „przypadków”.
„Są rzeczy na niebie i na ziemi, o których się filozofom nie śniło.“
Tak to prawda, że trzeba używać czasu teraźniejszego, trzeba wzmocnić emocją( radość z zaistniałej sytuacji) , no i nie wolno używać słówka „nie”.
PS Widzę, że kurs eliksirów zakończony dyplomem z Hogwartu

Dragonka 17:41, 16 lip 2021

Aniu, to reiki jest? Nie wiedziałam nawet Ale w sumie jak działa i można sobie coś dobrego przywołać, to czemu nie?

Trafiłaś z Hogwartem, uwielbiam Harry'ego Do tej pory wyczekuję kiedy znowu zacznie się cały cykl i oglądam po raz..tysięczny chyba

p.s. A patent z trzema palcami i małym dotykającym wnętrza dłoni znasz...?
Dragonka 17:52, 16 lip 2021

Moja bledziutka jeżówka wreszcie troszkę bardziej się otwiera... powinna już się ze wstydu zaróżowić, że tak wolno się zbiera

Tak wyglądają moje siewki- wprawne oko zauważy,że w ostatnim pojemniku jest jedno malusie, tyci-tyci zielone coś- to pysznogłówka ruszyła

Dragonka 18:42, 16 lip 2021

Mam takiego miskanta, kupiony jako Graziella lub Gracillimus, czy ktoś może jest w stanie pomóc mi rozwikłać zagadkę czy to faktycznie któryś z nich? Te karteczki z nazwami były tam powtykane ..jakby komuś skądś odpadły i nie wiedział z czego, więc wetknął tam Drugi się różni, a pani ze szkółki sama nie wiedziała.

A to moja pierwsza kwitnąca hortka, za mało je ścięłam po zakupie ale jeszcze nie wiedziałam czy jeszcze mogę bo to był już maj. Ciekawe czy to Vanilka w ogóle jak ma takie białe kwiaty?

gogo 19:29, 16 lip 2021

Basiu, ale zapączkowana jeżówka

Chwalę kolejny raz wysiewy

Pomyłki przy kupnie roślin to oczywistość wpisana w życie ogrodnika, ale trawa i hortka ładna
AniazUroczyska 19:44, 16 lip 2021

Dragonka napisał(a)
Aniu, to reiki jest? Nie wiedziałam nawet Ale w sumie jak działa i można sobie coś dobrego przywołać, to czemu nie?

Trafiłaś z Hogwartem, uwielbiam Harry'ego Do tej pory wyczekuję kiedy znowu zacznie się cały cykl i oglądam po raz..tysięczny chyba

p.s. A patent z trzema palcami i małym dotykającym wnętrza dłoni znasz...?

Stosując Reiki można sobie przywołać, można uzdrawiać. Właściwie to nie lubię powieści fantastycznych, Harrego przeczytałam na prośbę nastoletniej wtedy córki, która była i jest fanką Pottera. Nie powiem , wyjątkowo bardzo mi się spodobało i wciągnęło! Niestety nie doczytałam ostatniego tomu, czego moja 30 latka do tej pory nie może mi darować! Mamo, jak można nie doczytać zakończenia?
Patent z 3 palcami- chyba nie wiem o co chodzi? Znam układ 3 palców na przypomnienie sobie czegoś( z Silwy), może też chodzić o mudry. O mudrach mam pojęcie ogólne, wiem że istnieją, podobno pomagają, nawet w sytuacji zagrażającej życiu, ale ja ich nie stosuję.
Basiu , tak na poważnie- taki samorodny talent jak Twój dobrze byłoby trochę doszlifować na różnych kursach, trochę teorii, trochę różnych konkretnych metod- warto o tym pomyśleć!
sylwia_slomc... 20:24, 16 lip 2021

Jeśli ma czerwone pędy to może vanilka jak nie to któraś inna, wszystkie piękne Vanilka najpierw jest kremowa potem różowieje przy przekwicie
Dragonka 15:55, 17 lip 2021

AniazUroczyska napisał(a)

Właściwie to nie lubię powieści fantastycznych, Harrego przeczytałam na prośbę nastoletniej wtedy córki, która była i jest fanką Pottera. Nie powiem , wyjątkowo bardzo mi się spodobało i wciągnęło! Niestety nie doczytałam ostatniego tomu, czego moja 30 latka do tej pory nie może mi darować! Mamo, jak można nie doczytać zakończenia?
ej no wcale Córce się nie dziwię, jak mogłaś!!

Talent ze mnie chyba żaden choć mam czasem jakieś przeczucia i kieruję się często tym 'czymś' i potem się okazuje, że uniknęłam kłopotów. Fakt, parę razy w życiu mnie instynkt uchronił. Śnią mi się tez zmarli, o których pewnych rzeczy nie wiem, a jak opowiadam sen komuś bliskiemu z rodziny potwierdza,a są to szczegóły ubioru choćby o których ja wiedzieć nie mogłam. No ale jak mówi Babcia mojego męża, 90-latka, "są duchy i nikt mi nie powie, że nie ma " Wiec może jakiś świat równoległy do naszego istnieje, a my nie zdajemy sobie sprawy w tym codziennym zbyt przyziemnym 'byciu' tu i teraz.