Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » ogród (nie)Mocy

ogród (nie)Mocy

Dragonka 15:56, 17 lip 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Jeśli ma czerwone pędy to może vanilka jak nie to któraś inna, wszystkie piękne Vanilka najpierw jest kremowa potem różowieje przy przekwicie

Tak, miała wyrażnie wybarwienie bordowe na pędach, inne niż te co kupiłam jako Limki, to czekam cierpliwie na ten róż
sylwia_slomc... 20:02, 17 lip 2021

Dragonka napisał(a)
ej no wcale Córce się nie dziwię, jak mogłaś!!

Talent ze mnie chyba żaden choć mam czasem jakieś przeczucia i kieruję się często tym 'czymś' i potem się okazuje, że uniknęłam kłopotów. Fakt, parę razy w życiu mnie instynkt uchronił. Śnią mi się tez zmarli, o których pewnych rzeczy nie wiem, a jak opowiadam sen komuś bliskiemu z rodziny potwierdza,a są to szczegóły ubioru choćby o których ja wiedzieć nie mogłam. No ale jak mówi Babcia mojego męża, 90-latka, "są duchy i nikt mi nie powie, że nie ma " Wiec może jakiś świat równoległy do naszego istnieje, a my nie zdajemy sobie sprawy w tym codziennym zbyt przyziemnym 'byciu' tu i teraz.

Istnieje ja też mam takie sny jak Ty i wierzę w nie bo zawsze pamiętam szczegóły
Dragonka 21:00, 17 lip 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Istnieje ja też mam takie sny jak Ty i wierzę w nie bo zawsze pamiętam szczegóły

Uff, widzę,że nas jest więcej czarownic Dobrze wiedzieć,że pokrewne dusze są tak blisko

Wszyscy mają jeżówki- mam i ja! Wreszcie!!!

Dragonka 21:12, 17 lip 2021

Chciałam dodać, że cisy dziękują za to, że powiedziałyście żeby je wtedy ciąć Widzę, że im to jednak na dobre wychodzi- popuszczały dużo maleńkich nowych a te cięte jakby zmężniały, nie są już takie wiotkie. Mam nadzieję, że na wiosnę będę mogła poszaleć bardziej drastycznie. Na razie cięcie każdej jednej gałązki, mimo że mocno pracochłonne, się opłaciło i cisom chyba faktycznie takie częste cięcie służy
Agatorek 22:11, 17 lip 2021

Dragonka napisał(a)
Ja muszę coś naprawdę w 'realu' zobaczyć, żeby zobaczyć Bo z przeniesieniem planu na przestrzeń rzeczywistą i wyobrażeniem sobie narysowanego mam duży problem i dopiero później widzę.

Hej Basiu
Przeglądam sobie właśnie Twój temat i po prostu musiałam to zacytować .
Mam tak samo jak Ty (napisałam to śpiewająco ).

Napisałaś u mnie, że jestem jak wulkan. Ale widzę, że Ciebie też energia rozpiera i nie potrafisz usiedzieć w miejscu .

I widzę zaczątki buszu na rabatach. To jest to, co lubię .
gogo 22:38, 17 lip 2021

Basiu, doczekałaś się jeżówki i to z motylem, piękna, lubię w tym kolorze

Jakbyś miała wolne fryzjerskie moce przerobowe, to zapraszam do mnie.
Czeka na cięcie kilka iglaków i jakoś mi się nie chce tego robić

ajka 22:44, 17 lip 2021

O, kobieto, jak ty tu już siewki robisz, to ty juz wprawna ogrodniczka jesteś. Gdzie mi tam do Ciebie Wrzuciłam u siebie na wątku zbliżenie na te pysznogłówki.
AniazUroczyska 23:36, 17 lip 2021

Basiu, zdradzisz ten patent z trzema palcami?
Dragonka 08:37, 18 lip 2021

Agatorek napisał(a)

Mam tak samo jak Ty (napisałam to śpiewająco ).

..miasto moje a w niiiim... odpowiadam równie śpiewająco Mnie zawsze się coś kojarzy z jakąś piosenką, takie zboczenie

Tak, ja fatalnie się z tym czuję,że nie widzę jak coś ma wyglądać- dziewczyny widzą dany ogród, pstryk-myk i już potrafią kolorem, kółkami porysować jak coś widzą, a ja nie. No zabij mnie, dopóki na rabacie nie widzę, to nie widzę Stąd moje niezdecydowanie chyba.No i czasem jakiś chochlik, który we mnie siedzi, pyta "ale na pewno TAK chcesz? Bo że mi się podoba u kogoś i to bardzo, bardzo, to jedno. Ale czasem gdzieś w głębi duszy wiem, że u mnie to nie będzie grało. Ty chyba masz podobnie I dlatego fajnie, że słuchasz swojej intuicji.
Dragonka 08:39, 18 lip 2021

gogo napisał(a)
Basiu, doczekałaś się jeżówki i to z motylem, piękna, lubię w tym kolorze

Jakbyś miała wolne fryzjerskie moce przerobowe, to zapraszam do mnie.
Czeka na cięcie kilka iglaków i jakoś mi się nie chce tego robić
Haha tak Grażynko, dziś dołączyły trzy kolejne z kolejnego krzaczka Obok werbeny już pokazały się wszystkie, czekam na liatry, bo tez je tu wetknęłam bo z zeszłego roku siewki moje a żal mi było je wyrzucić, jak zwykle

Oj tak, jak będziesz szukać fryzjera do cisów to ja pierwsza! Tylko może potrenuję jeszcze na moich hehe