Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » ogród (nie)Mocy

ogród (nie)Mocy

Dragonka 10:24, 07 lut 2019

Mam Ewa, ale takie trzy ujęcia, które nie wiem czy pomogą

Tu jak nic nie było- widok z ganku, i to jest to, co widzę siedząc tam latem, bo tylko tu jest cień po południu

Tutaj jak wzeszły aksamitki i pojawiły się Hakuro ( ale pójdą stąd):

A tu od strony podjazdu:

Anda 10:34, 07 lut 2019

O super Z tym można już coś zacząć
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Wendy79 10:35, 07 lut 2019

Dragonka napisał(a)

Grażynko, myślałam o nich, ale widziałam też, chyba i u Wendy, że takie stawianie jednej na drugą zbyt mocno zacienia te stojące na niższych 'piętrach' chyba.

Nie, nie u mnie. Nigdy nie stawiałam szklarenek parapetowych jedna na drugiej, bo nie mam wysiewów parapetowych ze względu na koty i ilość parapetów sztuk jedna. Swoje wysiewy stawiam na specjalnych regałach/podłogach i nie mam problemu ze światłem. Zdarza mi się również wyjeżdżać na weekendy i zostawiać wysiewy samym sobie i nic im nie jest. Nie jestem ortodoksyjna w tym względzie.
Anda 10:38, 07 lut 2019

A co tu będzie? Te dwie rabaty powinny się zgrać kolorystycznie lub stylowo.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Dragonka 10:40, 07 lut 2019

Na razie nie wiem, nie mam pomysłu na ten skrawek.
sylwia_slomc... 10:44, 07 lut 2019

Zagospodarowałabym ten skrawek jako jedna rabate z tą po prawej, a chodniczek jakoscieżke w tej rabacie inaczej chyba nie bardzo jest sens. Chyba, żeby zrobić drewnianą pergolę wzdłuż tego skrawka od lewej strony patrząc na ostatnie zdjęcie, puścic po niej kwitnące delikatyne pnącze, dodatkowy cień zyskasz i krzesełko ze stoliczkiem, albo ławeczkę pod nią postawić
Anda 10:44, 07 lut 2019

A tu co jest? Te planowane ścianki żywopłotowe to będą w tym? Bo tam widzę jakieś ograniczniki chyba.

Dragonka 10:45, 07 lut 2019

A tu są na razie maliny ograniczyłam je tak układając kostkę, nic na stałe. w każdej chwili mogę zdjąć.
Anda 10:45, 07 lut 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Zagospodarowałabym ten skrawek jako jedna rabate z tą po prawej, a chodniczek jakoscieżke w tej rabacie inaczej chyba nie bardzo jest sens. Chyba, żeby zrobić drewnianą pergolę wzdłuż tego skrawka od lewej strony patrząc na ostatnie zdjęcie, puścic po niej kwitnące delikatyne pnącze, dodatkowy cień zyskasz i krzesełko ze stoliczkiem, albo ławeczkę pod nią postawić

Ten pierwszy pomysł jest dobry. Zagospodarować to jako całość i powtórzyć rośliny
Anda 10:47, 07 lut 2019

Dragonka napisał(a)
A tu są na razie maliny ograniczyłam je tak układając kostkę, nic na stałe. w każdej chwili mogę zdjąć.

Maliny oleją Twoją kostkę Wiem, bo sama tak mam. Wychodzą dobrze na metr poza kostkę. Albo maliny, albo żywopłot, tak myślę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies