Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Judith 21:07, 26 lut 2022

Nowa12 napisał(a)

To może być to bo szmaragdy są jednak bardziej zbite albo u Judith mają dużo wilgoci. U mnie nie za bardzo i nie podlewam ich.
Moje co roku wymagają czyszczenia ale nie zawsze to robię. W tym roku już muszę.

U mnie thuje załapują sie na podlewanie - zraszacze są tak ustawione, ze woda do nich dociera.
Są gęste, ale faktycznie nie są zbite. Wiec może to to .
Nowa12 21:09, 26 lut 2022

Judith napisał(a)

Dziękuję . W tej sytuacji powstrzymam sie przed radykalnym cięciem.

Ja moje ścinam na 15-20 cm a i tak jak dla mnie za wielkie potem dorastają w sezonie .
Nowa12 23:30, 26 lut 2022

Wiolka5_7 napisał(a)

Polinka używała odkurzacza ogrodowego

Z odkurzaczem nie próbowałam bo mi się wydawało że jednak za słaby ciąg .
Nowa12 22:43, 28 lut 2022

Judith napisał(a)

U mnie thuje załapują sie na podlewanie - zraszacze są tak ustawione, ze woda do nich dociera.
Są gęste, ale faktycznie nie są zbite. Wiec może to to .

A może to taka uroda szmaragdów i brabantów. Chociaż woda pewnie ma tu duże znaczenie. Bo moje w tym roku były totalnie zapomniane pod tym względem .
edi75 08:58, 01 mar 2022

Aga widzę że u Ciebie robota wre.. Trawy super wyglądają jak jeże.
Basieksp 13:58, 01 mar 2022

Nowa12 napisał(a)

A masz jakiś sprawdzony sposób na czyszczenie ich? Nie wymyśliłam jeszcze metody żeby to usprawnić.

Też nie mam długi rękaw, rękawiczki i wydzieram się jakoś do środka, mamy je dość gęsto, a potem małymi grabkami z pod spodu, na ziemi wyrabiam, chociaż ostatnio łatwiej ręką z dołu mi się wybierało, dokładniej. Ja swoich przez kilka lat na początku nie czyściłam a teraz co roku to robię i naprawdę dużo tego, nasze miały linie kroplujacą, były zawsze podlewane co jakiś czas, teraz, przydałaby się nowa linia
Nowa12 14:14, 01 mar 2022

edi75 napisał(a)
Aga widzę że u Ciebie robota wre.. Trawy super wyglądają jak jeże.

Na ten tydzień robota stoi bo odstraszyło mnie to -7 .
Nowa12 14:16, 01 mar 2022

Basieksp napisał(a)

Też nie mam długi rękaw, rękawiczki i wydzieram się jakoś do środka, mamy je dość gęsto, a potem małymi grabkami z pod spodu, na ziemi wyrabiam, chociaż ostatnio łatwiej ręką z dołu mi się wybierało, dokładniej. Ja swoich przez kilka lat na początku nie czyściłam a teraz co roku to robię i naprawdę dużo tego, nasze miały linie kroplujacą, były zawsze podlewane co jakiś czas, teraz, przydałaby się nowa linia

Też tak robiłam do tej pory ale potem wszystko mnie swędzi . Muszę grubsze ubrania zakładać . Wiem że w tym roku będzie tego mnóstwo.
Nowa12 14:19, 01 mar 2022

Czy ktoś mi podpowie czy powinnam podciąć Pissardi? Posadzona zeszłej jesieni więc młoda. Pewnie trzeba ją ciachnąć ale nie wiem jak daleko mam się posunąć? .
mrokasia 14:21, 01 mar 2022

Nowa12 napisał(a)
Czy ktoś mi podpowie czy powinnam podciąć Pissardi? Posadzona zeszłej jesieni więc młoda. Pewnie trzeba ją ciachnąć ale nie wiem jak daleko mam się posunąć? .

A czemu chcesz ją ciąć?