Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Majówka na Majówce

Majówka na Majówce

BKosimkArt 14:51, 07 mar 2019

o tak ja też bym w kulkę ciapła, aż się prosi żeby te lejce skrócić... prawie że o głowę
Gruszka_na_w... 22:26, 07 mar 2019

mikina34 napisał(a)
Byłam, poczytałam, nacieszyłam oczy wiosną... ale tak nisko jak tnie Danusia to jednak się boję , przytnę w takim razie te najstarsze, najgrubsze.
Ma też takiego z żółtymi gałązkami, nie wiedziałam, że też się go mocno przycina, on mało u mnie przyrasta. Czy jak mam zamiar go przesadzić (ale to pewnie za jakiś miesiąc co najmniej) to ciąć czy zostawić?
Zrobię dziś fotkę to może będzie lepiej ocenić.

Derenie nowe gałązki wypuszczają z rozłogów lub ze śpiących oczek. Wycięcie tej najstarszej gałęzi spowoduje wzrost chęci na pojawienie się rozłogów.
Jeśli masz ochotę na rozmnożenie tego derenia, to te pokładające się gałązki możesz przygiąć do ziemi i przysypać. Ukorzenią się. Jeśli nie, to je przytnij krócej.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mikina34 09:31, 08 mar 2019

Powojnik Sweet Summer Love dla Kasi - on u mnie rosnie na kratce przy tarasie, jak zawieje to czuć zapach, słodki, podobno marcepanowy
mikina34 09:33, 08 mar 2019

BKosimkArt napisał(a)
o tak ja też bym w kulkę ciapła, aż się prosi żeby te lejce skrócić... prawie że o głowę

Lejce...dobre
No na pewno coś mu ciachnę
mikina34 09:38, 08 mar 2019

Haniu, przysypać, pewnie przycisnąć kamulcem i czekać? Tak zrobię
mrokasia 09:42, 08 mar 2019

mikina34 napisał(a)
Powojnik Sweet Summer Love dla Kasi - on u mnie rosnie na kratce przy tarasie, jak zawieje to czuć zapach, słodki, podobno marcepanowy

Ej, ładny Ci on . Dzięki kochana . Ile czasu już go masz?
BKosimkArt 09:54, 08 mar 2019

Piękny powojnik!!
mikina34 11:43, 08 mar 2019

mrokasia napisał(a)

Ej, ładny Ci on . Dzięki kochana . Ile czasu już go masz?

Prawda o ile mnie pamięć nie myli to nabyłam w 2016, tu jest w 2017. W zeszłym roku za mało miał wody i nie kwitł tak ładnie, ale osobiście się do tego przyłożyłam niestety.
Nowa12 13:50, 08 mar 2019

mikina34 napisał(a)

Prawda o ile mnie pamięć nie myli to nabyłam w 2016, tu jest w 2017. W zeszłym roku za mało miał wody i nie kwitł tak ładnie, ale osobiście się do tego przyłożyłam niestety.

A propos powojników to dostałam informację, ze w poniedziałek zaczynają wysyłkę tych, które zamówiłam w styczniu.
To się będę doktoryzować jak je posadzić co by nie padły od razu .
Dragonka 19:06, 08 mar 2019

hej Monika, szalejesz w ogrodzie Podziwiam, brawo Ty, robisz swoje i się nie oglądasz na nikogo, z foszkiem czy bez.. Ja najczęściej zdana jestem na siebie więc się już przyzwyczaiłam też, hehe.

Co zrobiłaś z dereniem? Mam Elegantissimę od zeszłego roku i tez zastanawiam się czy mu nie zrobić kuku..bo brzydko wykrzywiony. Ale i ja bojam się ciąć aż tak nisko, dlatego popatrzę, co zrobisz Ty, jakby co, wina Twoja będzie, ok? żartuję oczywiście ale czekam z ciekawością