Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

Mgduska 09:10, 08 kwi 2021

Magara napisał(a)

Jak pamiętasz, że byłam to wszystko ok
A masz może zdjęcie tych swoich 7 ton? - jak tak to poproszę
I jak możesz napisz jak z transportem ogarnęłaś - może być na priv, z góry dzięki
Chciałam zamawiać z Szadółek (nie wiedziałam, że Eko-Dolina też ma), ale mnie przerosły koszty transportu - musiałby ten kompost 80 km jechać, koszt spory, parokrotnie wyższy niż sama cena kompostu, paru ton się nie opłaca, większej ilości nie potrafiłam sobie wyobrazić - kompost lżejszy niż ziemia w końcu
No i w sezonie wiosennym odpuściłam, ale przecież nadejdzie jesień

Fotkę muszę pstryknąć, ale temu, co zostało. Ilość towaru mną wstrząsnęła, więc nie zrobiłam jej zdjęcia, tylko od razu poleciałam po miotłę, żeby zmieść ziemię z jezdni - ja mam nieprzewidywalnych sąsiadów - a potem to już po szpadelek, żeby jak najszybciej mieć ją u siebie
Ok, reszta na priv.
Magara 23:26, 08 kwi 2021

Dzięki, lecę czytać
lilarose 09:55, 10 kwi 2021

Mgduska napisał(a)

Fotkę muszę pstryknąć, ale temu, co zostało. Ilość towaru mną wstrząsnęła, więc nie zrobiłam jej zdjęcia, tylko od razu poleciałam po miotłę, żeby zmieść ziemię z jezdni - ja mam nieprzewidywalnych sąsiadów - a potem to już po szpadelek, żeby jak najszybciej mieć ją u siebie
Ok, reszta na priv.

wywrotka kompostu-ach... mam mrowienie w żołądku na samą myśl. Wielkie zazdro
Mgduska 12:58, 12 kwi 2021

lilarose napisał(a)

wywrotka kompostu-ach... mam mrowienie w żołądku na samą myśl. Wielkie zazdro

Kolor tego dobra jest szokujący, za każdym razem, kiedy patrzę na rabaty, jestem przyzwyczajona do szarej ziemi, a tu tak czarnoooo
Mgduska 13:05, 12 kwi 2021

Sobota była ładna, niedziela piękna, co tylko potwierdza, żeby nie ufać prognozom. Bo gdyby im ufać, to by w ogóle nie było warto wyłazić z łóżka, a tak - robota troszkę podciągnięta, trochę poprzesadzane, posprzątane, posiane

Pąki, kiełki, listki i inne, jak co roku zachwycają i zadziwiają bogactwem kształtów

Mgduska 13:09, 12 kwi 2021

Goździki i zawilce przezimowały w szklarni przysypane śniegiem

Mgduska 13:12, 12 kwi 2021

Nowe nabytki - przylaszczka i "paproć ogrodowa"

Groszki pachnące trafiły już do gruntu i dostały nową, wyższą piramidę:

Mgduska 13:16, 12 kwi 2021

Kancik niewyględny - z powodu niezamierzonej różnicy wysokości nie mogę go wyrobić jak należy. Zastanawiam się - czy jeśli posypać trawnik ziemią i zasiać nową trawę, to będzie ok, czy trzeba zedrzeć kawałek trawnika? Ja bym zwinęła połowę i założyła na nowo, ale rodzina źle reaguje na ten pomysł i jestem w kropce.
Mgduska 22:10, 18 kwi 2021

Dla pamięci, za rok zapomnę jak była wiosna i jak ciężko się rozkręcała:

Mgduska 22:12, 18 kwi 2021