Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

lilarose 20:35, 06 kwi 2021

Magda wpadam do Ciebie po radę
(przy okazji oblukałam wiosnę w ogrodzie i na stole- wszystko mniam )
Powiedz mi Kochana, czy Crocus Rose jest bardzo żółty w środku? Dużo tej żółci?
Zamówiłam (zgadnij, kto jest winowajcą) ale teraz nie bardzo wiem gdzie wsadzić
Na niektórych zdjęciach wychodzi bardzo żółty. I zgłupiałam
BKosimkArt 20:48, 06 kwi 2021

Świetna sprawa taki kompost na wszystkie rabaty, teraz to rośliny dostaną powera niech tylko cieplej sìę zrobi...
Ciemiernikowa łączka super, mnie też cieszą, każdy choćby jeden kwiatek.
A mazurek mniam, miałam też piec ale po upieczeniu babki i sernika już ochota mi odeszła...
Magara 23:07, 06 kwi 2021

Hmmm... Wydaje mi się, że już się w tym wątku witałam, ale do końca to nie pamiętam
Ale skoro mam w obserwowanych i zaglądam, to coś chyba jest na rzeczy
Ten kompost to z Szadółek kupowałaś???
Mgduska 09:04, 07 kwi 2021

lilarose napisał(a)
Magda wpadam do Ciebie po radę
(przy okazji oblukałam wiosnę w ogrodzie i na stole- wszystko mniam )
Powiedz mi Kochana, czy Crocus Rose jest bardzo żółty w środku? Dużo tej żółci?
Zamówiłam (zgadnij, kto jest winowajcą) ale teraz nie bardzo wiem gdzie wsadzić
Na niektórych zdjęciach wychodzi bardzo żółty. I zgłupiałam

Crocus to jest taka kochana, poczciwa róża, że nie będziesz żałować jej zakupu, żeby nie wiem co Ona rzeczywiście na niektórych zdjęciach pokazuje się na żółto, ale w naturze nigdy nie odbierałam jej jako takiej. Jest raczej kremowa, ciepła, piszą o niej, że lekko morelowa i to już bliższe prawdzie, bo morela jest mieszanką różu i żółci i innych ciepłych tonów. Budyń taki, smyrgnięty na koniuszkach owocową polewą - ale tylko pierwsze kwiaty, dopóki jeszcze jest zimno. W całości ją się czyta jako kremową o ciepłej tonacji. Kiedyś miałam alergię na żółte kwiaty, więc gdyby była żółta, nie miałabym jej
Zerknij do zdjęć Safoyi - 'Tam gdzie mgły i różę mieszkają' - ja przez nią mam Crocusa
Mgduska 09:07, 07 kwi 2021

BKosimkArt napisał(a)
Świetna sprawa taki kompost na wszystkie rabaty, teraz to rośliny dostaną powera niech tylko cieplej sìę zrobi...
Ciemiernikowa łączka super, mnie też cieszą, każdy choćby jeden kwiatek.
A mazurek mniam, miałam też piec ale po upieczeniu babki i sernika już ochota mi odeszła...

Liczę na ten kompost, tylko ptaki są trochę rozczarowane, bo wygląda zachęcająco, a póki co nie zawiera grama robaczków
Mam już zapakowaną kopertę z nasionkami dla Ciebie!! To już prawie wysłane.
Babkę kupiłam, ładną taką, jeszcze stoi, ale ja lubię drożdżowe suchary
Mgduska 09:09, 07 kwi 2021

Magara napisał(a)
Hmmm... Wydaje mi się, że już się w tym wątku witałam, ale do końca to nie pamiętam
Ale skoro mam w obserwowanych i zaglądam, to coś chyba jest na rzeczy
Ten kompost to z Szadółek kupowałaś???

Byłaś, Złotko, byłaś Kompost z Eko Doliny, bo bliżej.
mirkaka 15:33, 07 kwi 2021

przepiękny ma kolor ten pierwiosnek.
A mnie patyczki derenia jeszcze nigdy się nie ukorzeniły. Chyba nie jest tak łatwo derenia ukorzenić.
Kasya 15:42, 07 kwi 2021

Faktycznie ładny kolor
Hmm... derenie mi bardzo łatwo się ukorzeniały
lilarose 18:52, 07 kwi 2021

Mgduska napisał(a)

Crocus to jest taka kochana, poczciwa róża, że nie będziesz żałować jej zakupu, żeby nie wiem co Ona rzeczywiście na niektórych zdjęciach pokazuje się na żółto, ale w naturze nigdy nie odbierałam jej jako takiej. Jest raczej kremowa, ciepła, piszą o niej, że lekko morelowa i to już bliższe prawdzie, bo morela jest mieszanką różu i żółci i innych ciepłych tonów. Budyń taki, smyrgnięty na koniuszkach owocową polewą - ale tylko pierwsze kwiaty, dopóki jeszcze jest zimno. W całości ją się czyta jako kremową o ciepłej tonacji. Kiedyś miałam alergię na żółte kwiaty, więc gdyby była żółta, nie miałabym jej
Zerknij do zdjęć Safoyi - 'Tam gdzie mgły i różę mieszkają' - ja przez nią mam Crocusa

tak, ja oczywiście oglądałam zdjęcia na Jej blogu- tam kolor jest obłędny. Zastanawiam się, bo: mam miejsce na biało-żółtej rabacie, rosną tam żółte liliowce, białe irysy syberyjskie, przywrotniki, róża Jude The Obscure i nieopodal Wedding Piano.
Tę Crocus Rose wsadzałabym blisko Jude i tak sobie myślę, jak one zagrają z sobą?
Mgduska 21:50, 07 kwi 2021

mirkaka napisał(a)

przepiękny ma kolor ten pierwiosnek.
A mnie patyczki derenia jeszcze nigdy się nie ukorzeniły. Chyba nie jest tak łatwo derenia ukorzenić.

Kasya napisał(a)
Faktycznie ładny kolor
Hmm... derenie mi bardzo łatwo się ukorzeniały

Mi się wydawało, że większość liściaków dość łatwo się ukorzenia, o ile ma odpowiednie warunki
Jeszcze trochę posiedzą w ziemi i sprawdzimy