Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

Mgduska 19:41, 12 lip 2021

antracyt napisał(a)
Ale lipcowo Wszystko mi się podoba, fajna podpora dla dalii, muszę coś takiego u mnie zmajstrować.
Twój zgrzyt to trochę jak moja wiejska, haha

Na dobicie dałam tam błękitną ostróżkę. Biała w tym roku zastrajkowała, a miały być koleżanki. Ostróżka natychmiast po kwitnieniu musi zmienić miejsce, zostanie taka "rabata w ciepłych kolorach", wścieklizna, ale już trudno. Przecież nie wyrwę tych wszystkich rudbekii, co się tak pięknie wysiały
April 21:00, 12 lip 2021

Mgduska napisał(a)

[/img]

Lilie Night Rider? Masa kwiatów U mnie jakieś muszyska zasiedliły i nie rozwijają się tylko pąki opadają.
lilarose 21:54, 12 lip 2021

Crocus Rose

Ja już wiem, co mnie w tej róży tak urzekło (oprócz ślicznych kwiatów o delikatnym zapachu) - to te ciemne łodyżki tworzące rysunki, jak w witrażu. Kurcze, to jest najbardziej zmysłowa róża, jaka widziałam.
Mgduska 22:18, 12 lip 2021

April napisał(a)

Lilie Night Rider? Masa kwiatów U mnie jakieś muszyska zasiedliły i nie rozwijają się tylko pąki opadają.

Tak mówi jedyne opakowanie, jakie mam. Ale pachną, więc do końca nie wiadomo.
U mnie troszkę pączków opadło z tej jasnej lilii, ale muszek tam nie widziałam. Myślałam, że to od nadmiaru? Oraz na zmianę suszy/upałów i ulew/burz. Ale już wolę nic nie wypatrywać, kurka, i tak ma dużo kwiatów, a ja nie lubię takich tam paskudeł.
Mgduska 22:20, 12 lip 2021

lilarose napisał(a)

Ja już wiem, co mnie w tej róży tak urzekło (oprócz ślicznych kwiatów o delikatnym zapachu) - to te ciemne łodyżki tworzące rysunki, jak w witrażu. Kurcze, to jest najbardziej zmysłowa róża, jaka widziałam.

Ten żeleźniak po sąsiedzku też tak ma Mnie też kręcą takie zestawienia I jeszcze nowe przyrosty w odcieniach bordo. No i dlatego skusiłam się na funkię Cherry Berry - te czerwone pędy, mmmymmm
antracyt 08:39, 13 lip 2021

Mgduska napisał(a)

Na dobicie dałam tam błękitną ostróżkę. Biała w tym roku zastrajkowała, a miały być koleżanki. Ostróżka natychmiast po kwitnieniu musi zmienić miejsce, zostanie taka "rabata w ciepłych kolorach", wścieklizna, ale już trudno. Przecież nie wyrwę tych wszystkich rudbekii, co się tak pięknie wysiały

Dorzuciłabym tam jeszcze kilka kropel delikatnego różu, żeby róża nie czuła się odosobniona
Mgduska 09:04, 13 lip 2021

antracyt napisał(a)

Dorzuciłabym tam jeszcze kilka kropel delikatnego różu, żeby róża nie czuła się odosobniona

Tam jeszcze zakwitnie za moment biała gaura (już zaczyna) oraz dalie w nie pamiętam jakich kolorach, na pewno jest tam Cafe. Wieś tańczy i śpiewa będzie jak nic
antracyt 10:51, 13 lip 2021

Czyli wakacyjny luz, ja tak lubię
Czy Twoja Cafe też taka gigantyczna? Podejrzewałam, że będzie duża, ale nie spodziewałam się takiego rozmiaru kwiatów.
Mgduska 11:19, 13 lip 2021

Tak, ona jest duża, ma grube pędy i charakterystyczne liście - tej to nie muszę nawet podpisywać
edi75 09:28, 14 lip 2021

Ale kwiecia U Ciebie..pięknie