Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

Mgduska 20:05, 27 mar 2022

Kordina napisał(a)

Podaję:
- pomidorek koktailowy Venus karłowaty (do uprawy doniczkowej)
- odmiana żółta z własnych nasion
- Duma Syberii - duży, mięsisty
- Malinowy Warszawski
- Malinowy Faworyt
- gruntowy karłowaty

O, to każdy ma inne Jakby tak zrobić ucztę ze wszystkich odmian, to byłaby uczta-marzenie. Kordina, Ty wszystko potem na zewnątrz uprawiasz?
Mgduska 20:09, 27 mar 2022

antracyt napisał(a)
Też się zbieram do mycia szklarni, ale z prac pilnych w kolejce czekają jeszcze: ogarnięcie skrzyń warzywnych pod wysiewy i odświeżenie frontu drewutni zanim leśna ruszy na dobre... biję się z myślami od czego zacząć.
Pamiętam, że masz eukaliptus na stanie. W jakiej ziemi u Ciebie rośnie i gdzie zimuje?

Powiem Ci, że z tym eukaliptusem jest ciężka sprawa. Ziemię dałam mu chyba ciut zasadową, o ile pamiętam, a przechowuję na strychu. Ale gadzina właśnie wysycha - gałąź po gałęzi. Przetrzymał całą zimę, żeby teraz skonać - u mojej siostry w garażu to sam się dzieje. Spryskuję liście, pilnuję podlewania, a i tak wygląda coraz gorzej. Donicę ma dużą, ale być może powinien mieć jeszcze większą. Mam wrażenie, że to jest jednoroczna przyjemność.
Mgduska 20:34, 27 mar 2022

Sobota to był jeden z tych paru dni w roku, kiedy robię wszystko. Podlałam ogród, umyłam szklarnię (przy okazji podlałam siebie), posprzątałam chałupę, zrobiłam obiad, przesadziłam domowe, zrobiłam sałatkę i zakupy zwertykulowałam grabiami trawnik. To jest genialna gimnastyka, WSZYSTKO mnie boli.

M. pomógł z nową rabatą, która jest przedłużeniem/uzupełnieniem zaczętej różano-pachnącej. Oraz potencjalną miejscówką dla dalii. Ja tylko dopieściłam kształt obrysu. Mam też postanowienie na ten sezon, a może i następne: ŻADNYCH nowych rabat.
Ale, o dziwo, mam ochotę na nową różę.

Nowe ciemierniki w większości trafiły przed wejście. O tej porze roku tylko one tu kwitną

Mgduska 20:38, 27 mar 2022

Mgduska 22:28, 27 mar 2022

Te maleństwa co roku bardzo mnie cieszą

Szklarnia wypucowana Wewnątrz jeszcze zeszłoroczna zielenina.

Mgduska 22:34, 27 mar 2022

Wreszcie naprawdę zaczyna się wyścig pąków i zawiązków, kto pierwszy się zazieleni, kto pierwszy rozwinie.
I frajda z codziennych zmian na rabatach

Mgduska 22:38, 27 mar 2022

Tu coś fajnego się szykuje, ale prawdę mówiąc, nie wiem co.

Brateczki zeszłoroczne.

Mgduska 22:42, 27 mar 2022

Rzeczone przedłużenie rabaty

Kasiek 23:02, 27 mar 2022

Cuuuudowny jest
Kordina 23:04, 27 mar 2022

Mgduska napisał(a)

O, to każdy ma inne Jakby tak zrobić ucztę ze wszystkich odmian, to byłaby uczta-marzenie. Kordina, Ty wszystko potem na zewnątrz uprawiasz?

Nie wszystkie, część idzie do foliaka męża, z częścią się dzielę z przyjaciółmi. Dzisiaj udało mi się popikować pomidor karłowaty, pomimo nazwy największe sadzonki jak na razie. Wiosna tak cieszy wszystkie grzebiuszki ziemne, powodzenia w tworzeniu nowego
Ciemierniki cudowne!!