Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

tulucy 14:45, 20 kwi 2022

Ja mam tyle do przesadzenia. Ale teraz zrobię tylko część,czyli przesadzę tylko te, które idą na gotowe miejscówki. Mam trochę pustych nowych miejsc.
mirkaka 15:06, 20 kwi 2022

Mgduska napisał(a)

A to jest bardzo dobra wiadomość Posadziłam go na tej mojej beznadziejnej górce, miejsce dla twardzieli Marzy mi się wielka kępa, na południu Polski widziałam takie w ogródkach, w Lanckoronie np. No ale ci działkowcy koło mnie też mają duże kępy, więc może się uda

On się bardzo rozsiewa, jak za późno zetniesz kwiaty to będzie wszędzie. Ja go lubię tylko jak zaczyna kwitnąć, potem po przekwitnięciu bardzo tracą na wyglądzie liście, najlepiej chyba wyciąć do zera
Piękny jest dość krótko
Mgduska 15:33, 20 kwi 2022

Trochę go zasłoni kosodrzewina, która już tam jest, obok mam driakiew, która kwitnie bardzo długo, a w razie czego mogę jeszcze dorzucić gaurę. Nasiona też rzuciłam na wszelki wypadek Mój entuzjazm na razie nie przygasł, przeciwnie
April 15:35, 20 kwi 2022

Mgduska napisał(a)
Gdybym miała lepszą ziemię, tetrisy byłyby nawet fajne, bo to i owo bym sobie chętnie poprzestawiała. A nawet wyjęłabym z głównej rabaty większość roślin, ograniczyła niektóre do przyzwoitego rozmiaru i od nowa skomponowała rabatę Ale niestety tak nie ma, jest ciężka orka.
I już nie mam gdzie tej gliny odkładać, rzucamy pod ogrodzenie w najdalszym zakątku ogrodu i niedługo z tej górki będzie można zajrzeć do sąsiada. Jest plan, żeby to ładnie rozplantować, ale górka wciąż przyrasta

No cudne Ja mam tak z piaskiem. Te same zabiegi, na innym materiale. I też mam górkę a raczej wał obronny od strony drogi, który mi gustownie zasłonił sąsiada i samochody. Wysypuję tam też igły z grabienia lasu. Wyeksmitowałam barwinki. Może z czasem będzie to całkiem fajne miejsce. Tylko gdzie będę wtedy wywozić piasek.
Szkoda że tak daleko bo byśmy barter uskuteczniły
Mgduska 15:36, 20 kwi 2022

tulucy napisał(a)
Ja mam tyle do przesadzenia. Ale teraz zrobię tylko część,czyli przesadzę tylko te, które idą na gotowe miejscówki. Mam trochę pustych nowych miejsc.

Ja też mam trochę pustego gotowego miejsca, ale czeka na dalie.
Kiedy będziesz robić resztę? Czekasz na wenę, jesień, pomoc, czy jeszcze coś innego?
April 15:36, 20 kwi 2022

A przegorzan uwielbiam. Jakoś nadmiernie się u mnie nie wysiewa. Powiem więcej, za mało się wysiewa. Rocznie może ze dwie trzy sadzonki nowe znajduję. I uprzedzam domniemywanie że usuwam siewki. Mało pielę
tulucy 15:51, 20 kwi 2022

Przegorzan moja zmora. Wywaliłam dwa lata temu, a siewkami nadal mogę pół ogrodu obsadzić.
mirkaka 16:47, 20 kwi 2022

tulucy napisał(a)
Przegorzan moja zmora. Wywaliłam dwa lata temu, a siewkami nadal mogę pół ogrodu obsadzić.

Zgadzam się
antracyt 17:25, 20 kwi 2022

Ja w zeszłym roku wysiałam przegorzan, w tym roku nadal wygląda jak siewki. Domyślam się, że mu się u mnie nie podoba.
Martka 18:09, 20 kwi 2022

Niedawno przesadzałam jedną młodą różę z korzeniem i trzy posadzone na jesieni z gołym korzeniem. U tych drugich korzenie były bardzo słabo rozrośnięte, operacja obyła się bezboleśnie. Ta z korzeniem też chyba nie zdążyła zauważyć, że ją przesadziłam, nie wyrwałam jej specjalnie z niemrawości, nadal w niej tkwi, ale drobne przejawy aktywności wykazuje. No dobrze, już nie będę narzekać na pogodę.
Przegorzan powiadacie, że niebezpieczny? Właśnie go chciałam wysiać w jednym takim miejscu na uboczu...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies