Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

Mgduska 19:55, 19 kwi 2022

Johann Strauss - jeśli trafię na nie jesienią, na pewno dokupię Ładne są, nie trzeba wykopywać i kwitnie więcej niż rok temu.

Alija 20:00, 19 kwi 2022

Mgduska napisał(a)
Skraj mojego lasku w górnej części ogrodu, bardzo lubię to miejsce Przypomina o prawdziwym lesie.

U Ciebie już wiosna w pełni, masz mnóstwo kwitnących, cudne.
To zdjęcie zwróciło moją uwagę, prawdziwy las, uwielbiam takie miejsca w ogrodzie.
Pozdrawiam poświątecznie.
Mgduska 20:04, 19 kwi 2022

Alija napisał(a)

U Ciebie już wiosna w pełni, masz mnóstwo kwitnących, cudne.
To zdjęcie zwróciło moją uwagę, prawdziwy las, uwielbiam takie miejsca w ogrodzie.
Pozdrawiam poświątecznie.

Nawzajem Lasek ratuje życie podczas upałów, a dzikie zawilce same do mnie przywędrowały
antracyt 20:05, 19 kwi 2022

Tulipany Johann Strauss wsadziłam zeszłej jesieni, ale chyba mają za mało słońca, bo dopiero same liście pokazały.
Też uwielbiam ten wczesnowiosenny stan przebudzenia, kiedy cieszy każdy listek i otwierający się pączek. Zapowiedź bujności
Mgduska 20:15, 19 kwi 2022

antracyt napisał(a)
Tulipany Johann Strauss wsadziłam zeszłej jesieni, ale chyba mają za mało słońca, bo dopiero same liście pokazały.
Też uwielbiam ten wczesnowiosenny stan przebudzenia, kiedy cieszy każdy listek i otwierający się pączek. Zapowiedź bujności

Słuchaj, może to były po prostu małe cebulki - u nie rosną w takim półcieniu, jak na zdjęciach. Nie wykluczam, że raniutko, kiedy jeszcze śpię, mają słońce, ale większość dnia jest właśnie tak. I to jest ich dodatkowa zaleta, że dają radę

A ja sobie myślę, że już jest tak pięknie, że ogrodnik chodzi wypełniony szczęściem, a przecież właśnie cała ta bujność dopiero przed nami, co roku nie mogę wyjść ze zdumienia
Mgduska 20:20, 19 kwi 2022

Róże czekają na posadzenie. Przenieść trzy Garden of Roses, przesunąć kukliki, może też penstemony, urwać kawałek trawnika. Nie ma łatwo.

Wiadomością dnia było, że przegorzan się przyjął i wyłazi - bardzo się cieszę, bo przywlokłam kawałek spod działek, gdzie ludzie wyrzucają nadmiary, ale to był taki kawałeczek, że nie było pewności, czy przeżyje.

Wychodzą żeleźniaki bulwiaste

I zimowe wysiewy

Nowa12 21:23, 19 kwi 2022

To też cię czekają przesadzanki . Zawsze się zastanawiałam czy można róże bez większego szwanku przesadzać. Ja mam do posadzenia tylko dwie w tym roku .
antracyt 21:43, 19 kwi 2022

Mgduska napisał(a)

Słuchaj, może to były po prostu małe cebulki - u nie rosną w takim półcieniu, jak na zdjęciach. Nie wykluczam, że raniutko, kiedy jeszcze śpię, mają słońce, ale większość dnia jest właśnie tak. I to jest ich dodatkowa zaleta, że dają radę

A ja sobie myślę, że już jest tak pięknie, że ogrodnik chodzi wypełniony szczęściem, a przecież właśnie cała ta bujność dopiero przed nami, co roku nie mogę wyjść ze zdumienia

Może to faktycznie wina cebulek, zobaczymy.
W zeszłym roku nabyłam 3 różne żeleźniaki, jeden też bulwiasty. Czekam z niecierpliwością na kwiaty, pogubiłam znaczniki i ciekawa jestem jaki będzie ten trzeci
Widzę, że eksperyment z zimowymi wysiewami możesz zaliczyć do udanego
tulucy 21:48, 19 kwi 2022

Róże jeszcze będziesz przesadzać? To i ja zaryzykuję. Wczoraj myślałam, że już późno i że poczekam do jesieni...
Magara 23:55, 19 kwi 2022

Głupio tak niemerytorycznie pisać, ale i głupio nie napisać, że ładną masz wiosnę