Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

Helen 21:52, 26 kwi 2022

Uwielbiam siedzieć u Ciebie w ogródku, wyjątkowo ładne słoneczko uchwyciłaś i strasznie fajne cebulowe.

O mazurku nie wspominam, zaraz mi się chce kawy.
tulucy 22:13, 26 kwi 2022

Te szafirki jasne cudne... A miałam nie kupować już żadnych. I znowu lista się robi.
Martka 22:39, 26 kwi 2022

Mgduska napisał(a)

W skrzyniach są kwiaty do bukietów. Na ostatnim zdjęciu jest lwia paszcza, którą posadziłam już do gruntu. Niestety zajęła prawie całą skrzynie - a gdzie cynie, marchewy, czarnuszki, onętki - no gdzie ja to wszystko posadzę??

Kipiące skrzynie Twoje bukiety są zaraźliwe, zapragnęłam i posadziłam z tego powodu kilka jednorocznych, np. kosmosy Ten widoczek ujmujący, Mgdusko, w ogóle piękny spacer nam zafundowałaś! Cienista obiecująca, kiedyś też będę miała cień Taki weekend to rozumiem. Mazurek z pewnością trochę osłodził życie i święta obdarowanym

Magara 23:22, 26 kwi 2022

Magda, baaaardzo ładna wiosna
Generalnie jesteśmy na podobnym etapie klimatycznym U mnie do przodu może jedynie ten fragment rabaty przytarasowej, który ma najwięcej słońca i murek za plecami
Maczki już wysiałam - spojrzałam 22go kwietnia przypadkowo w kalendarz księżycowy (staram się w tym roku przestrzegać i mi wyszło, że to ostatni na dzień na sianie, a potem do 2go maja przerwa. To poszłam i sypnęłam, co będzie zobaczymy
tulucy 23:31, 26 kwi 2022

A, bo zapomniałam wcześniej napisać, znalazłam kolejną siewkę ośmiału, już w trawie obok rabaty. Będę ją ratować niebawem
Mgduska 08:29, 27 kwi 2022

Helen napisał(a)
Uwielbiam siedzieć u Ciebie w ogródku, wyjątkowo ładne słoneczko uchwyciłaś i strasznie fajne cebulowe.

O mazurku nie wspominam, zaraz mi się chce kawy.

Dzięki, Helen
Mam nadzieję, że w majówkę uda się dłużej posiedzieć, mamy sporo ciężkich prac do zrobienia, m.in. przeróbkę okolic oczka - tam trafią te biedaki z doniczek
Może uda się nam też kupić drzewo , jakoś do tej pory się nie składa, a to zajęte popołudnie, a to Młodzież pożycza samochód
Mgduska 08:33, 27 kwi 2022

tulucy napisał(a)
Te szafirki jasne cudne... A miałam nie kupować już żadnych. I znowu lista się robi.

A widziałaś różowe?? Jak cukierki Gdyby nie cena, już dawno bym kupiła, ale one kosztują za jedną sztukę tyle, co paczka zwykłych.
Mgduska 08:36, 27 kwi 2022

Martka napisał(a)

Kipiące skrzynie Twoje bukiety są zaraźliwe, zapragnęłam i posadziłam z tego powodu kilka jednorocznych, np. kosmosy Ten widoczek ujmujący, Mgdusko, w ogóle piękny spacer nam zafundowałaś! Cienista obiecująca, kiedyś też będę miała cień Taki weekend to rozumiem. Mazurek z pewnością trochę osłodził życie i święta obdarowanym

Bardzo się cieszę, że mam taki zasięg i zarażam też na odległość Bo koleżanki w pracy to żadna sztuka zarazić
Mgduska 08:39, 27 kwi 2022

Magara napisał(a)
Magda, baaaardzo ładna wiosna
Generalnie jesteśmy na podobnym etapie klimatycznym U mnie do przodu może jedynie ten fragment rabaty przytarasowej, który ma najwięcej słońca i murek za plecami
Maczki już wysiałam - spojrzałam 22go kwietnia przypadkowo w kalendarz księżycowy (staram się w tym roku przestrzegać i mi wyszło, że to ostatni na dzień na sianie, a potem do 2go maja przerwa. To poszłam i sypnęłam, co będzie zobaczymy

A nawet mnie korciło, żeby siać, ale pomyślałam, żeby dać większe fory tym, które już wschodzą, no i nie miałam czasu. Latałam na festiwal i z powrotem, w międzyczasie robiąc rzeczy najpilniejsze. Nic to, jeśli wzeszły te siane zimą, to księżyc ich też nie powstrzyma
Posiałaś obok tamtych?
Mgduska 08:41, 27 kwi 2022

tulucy napisał(a)
A, bo zapomniałam wcześniej napisać, znalazłam kolejną siewkę ośmiału, już w trawie obok rabaty. Będę ją ratować niebawem

Nom, mówiłam, że on ma moc przetrwania I trzmiele go uwielbiają, naprawdę fajna roślina. Tylko właśnie wysiewa się krocząco - z każdym rokiem krok do przodu, trzeba go zawracać na rabaty.