Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

Kordina 21:39, 04 maj 2022

Mgduska napisał(a)
W domku dla dzikich pszczół było straszne zamieszanie, trzy pszczoły próbowały zająć jedną miejscówkę, w końcu dwie skotłowane spadły na ziemię, a trzecia zmieniła plany. No nie wiem, nie wiem, co te pszczoły wyprawiają.

Czyli walka o m-2 trwa w najlepsze, może dałaś tam zbyt wypasione wyposażenie
Helen 21:53, 04 maj 2022

Mgduska napisał(a)

A co to to to? Cuda pokazujesz.

Strój roboczy bardzo ten tego, podobny do mojego, tylko u mnie klapki c...s zamiast kaloszy.
Alija 22:35, 04 maj 2022

Mgduska napisał(a)

Pierwszy raz w życiu widziałam na żywo Bagno zwyczajne, z czego bardzo się ucieszyłam

Pozwoliłam sobie wrócić jeszcze do Twojej wycieczki. Na bagno zwyczajne natrafiłam parę lat temu, kiedy byłam na grzybach. Wtedy akurat kwitło, kwiaty całkiem ładne, o nieprzyjemnym zapachu. Dawniej używano ich do odstraszanie moli.

A wiosna u ciebie piękna, mnóstwo ciekawych roślin. No i kawał roboty za Tobą, jak to cieszy.
sylwia_slomc... 22:49, 04 maj 2022

Mgduska napisał(a)

Chyba pierwszy raz trafiłam na układ Twojego ogrodu śliczny jest
Magara 23:26, 04 maj 2022

W ogrodzie ślicznie, a jak wszystko zakwitnie - no już zazdroszczę
Czerwonego też jakoś nie przyswajam, a mam - ale postanowiłam się już nie przejmować ani czerwonym ani innymi wiosennymi, przypadkowymi, niezamierzonymi zestawieniami, od których bolą zęby - wbijam sobie do głowy, że po zimie każdy kolor powinien cieszyć Rewolucje zrobię w kolejnych latach
Za książką się muszę rozejrzeć
April 04:49, 05 maj 2022

Czytam że znów czerwone tulipany, jakaś zmora na wielu wątkach w tym sezonie.
Ja się z tulipanów wyleczyłam. Mam kilkanaście, które powtarzają ale już nie na moje zdrowie pomyłki i jednoroczne kwitnienie. Chociaż czerwone mogą się akurat złośliwie okazać wieloletnie.
Super masz tą rabatkę, namęczyłaś się, tyle zmian. Będzie piękny busz jak co roku
Moje dalie drugi tydzień na tarasie
Ja wczoraj posadziłam trzy długosze królewskie, jedną hostę i padłam ze zmęczenia o godz 20.00. Masakra
Roocika 08:02, 05 maj 2022

Magda, rozumiem, że po cichutku "zabrałaś" kawałeczek trawnika? Dobrze zauważyłam?

Czy to czarne na zdjęciu powyżej to stolik? Czy możesz napisać skąd ?
antracyt 09:43, 05 maj 2022

Mgduska napisał(a)

Przed wejściem, uzupełniona o rozplenicę

Za dużo tych zdjęć nie wiem, które cytować, pytań i pochwał mam za dużo

Poproszę o nazwę tego epimedium.

Czy strasznie się męczysz pieląc te kamyczki? Bardzo mi się takie rozwiązanie podoba, myślę o podobnym przy lawendach, ale trochę się boję wyrywania chwastów.

Zastanawiam się jak będzie wyglądała nowa jabłonka podczas kwitnienia, czy kwiatki różnych odmian będą się różniły i termin kwitnienia też. Czekam na Twoje spostrzeżenia w tej sprawie

Zachwycił mnie widok ogólny cytowany już przez dziewczyny

KONIEC
Mgduska 10:42, 05 maj 2022

Kordina napisał(a)

Czyli walka o m-2 trwa w najlepsze, może dałaś tam zbyt wypasione wyposażenie

Akurat to jest domek z przeceny, który kosztował 5 zł Widocznie ta rurka miała szczególne parametry?
Mgduska 10:46, 05 maj 2022

Helen napisał(a)

A co to to to? Cuda pokazujesz.

Strój roboczy bardzo ten tego, podobny do mojego, tylko u mnie klapki c...s zamiast kaloszy.

Epimedium czerwone
W krótkim rękawie latałam - to jest najważniejsze! Dawno nie było u nas tak ciepłej majówki
Kroksy u mnie też są w codziennym użytku, ale do kopania potrzebuję jednak czegoś szczelnego. To, że ogrodnik ma brudne ręce, to norma, ale po klapkach nóg nie można domyć i to już jest nieprzyjemne