Mam taką nadzieję, że będzie pięknie wyszło nieco ponad 60 sadzonek. Podobnie jak Marta kupiłam nam na rocznicę prezent do NASZEGO ogrodu, hihi
O macie nie pomyślałam, ale to bardzo dobry pomysł, zwłaszcza kiedy budowlańcy zaczną się kręcić za płotem. Pewnie na wiosnę założymy.
U mnie to nie są ubytki a spore kawałki trawnika w tym sezonie już nic nie będę z nimi robić poza podlewaniem. Jak nie wzejdą, to wiosną posieję jeszcze raz.
Podobnie z ostrogowcem, na ten sezon już nie będę szukać. Dokończę tylko sadzenie wrzosów i posadzę kilka ukorzenionych gałązek rozchodnika, żeby się nie zmarnowały.
Wiosną wrócimy do tematu, może zgłoszę się do Ciebie po gałązki do ukorzeniania
My założyliśmy jakiś czas temu taką 90% i od razu zrobiło się bardziej intymnie, ale jednocześnie dała ona sporo cienia. Matę gęściejszą, bo 95-96% ma Magda z wątku Kraina…
Dzisiaj dokończyłam sadzenie wrzosów, posadziłam rozchodniki, kilka z nich nawet podzieliłam posadziłam 5 paczek tulipanów Dolls Minuet. Pomiędzy moliniami zostało kilka wolnych miejsc na jakieś wyższe byliny. Może właśnie na ostrogowce
Nie mogłam zmarnować takiej ładnej pogody w tygodniu nawet nie zabierałam się za sadzenie, bo ledwo wróciłam z pracy, a już było ciemno. Tylko raz podlałam rabatę brzozową we wtorek albo w środę. Planowałam podlać też dzisiaj, ale zabrakło mi czasu.