Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

popcorn 08:09, 12 gru 2019

Gosia czytałam sobie. Od pianki są fachowcy i cena za metr jest porażająca...

Nie przekonuje mnie to że to jest sztuczne i jak się pali to opary są śmiertelnie trujące. Plus cena...
Dogadaną mam ekipę do wełny i lecimy. Mam nadzieję kuny nie polubią mojego poddasza... tu gdzie mieszkam nie ma problemu, w poprzednim domu też mieliśmy wełnę i było git... wełna jest niepalna.

buziaki!
Gosiek33 08:38, 12 gru 2019

To nie wiedziałam, też mam wełnę
popcorn 08:45, 12 gru 2019

Próbuję policzyć ile wełny potrzebuję. 30 cm pod dachem i 30 na stropie. Dużo!

Ocieplenie pianką 150 zł/m2. Mam 162 metry dachu. Stąd nie...
tulucy 10:21, 12 gru 2019

popcorn napisał(a)
Hehe nie wiem czy z hodowli koni ktoś jest się w stanie utrzymać. Za to weterynarz to nie jest zła fucha...

hodowla hodowlą, ale kończysz kursy trenerskie, hipoterapię albo jeszcze coś, i masz klientów jak lodu.

Moja młoda chodziła na jazdy do takiej prywatnej stadniny, właścicielka młoda dziewczyna miała tyle chętnych, że jazdy były grupowe, po troje dzieci...
popcorn 10:27, 12 gru 2019

Zobaczymy. Dzięki Łucja Nasza stadnina też na brak zajęć i chętnych nie narzeka... ciekawa jestem co młoda będzie robić w życiu. Ja ją tylko ciągam po świecie i organizuję zajęcia i pokazuję możliwości, oby wybrała coś co będzie jej sprawiało radość
tulucy 11:38, 12 gru 2019

Chyba właśnie o to chodzi - pokazać możliwości i dać wybór... Baza to podstawa
popcorn 11:50, 12 gru 2019

Dokładnie. Popychać żeby chciała więcej i nie osiadała na laurach. To moje zadanie. A potem wszystko w jej rękach.

W sobotę umówiłam się z wypożyczalnią na odbiór osuszacza. Widzę się z gościem od płytek. Umówiona jestem z gościem od wiaty ale jak ma mi je kłaść w tym tempie to dziękuję bardzo.

Chcę też kupić wielkie worki i popakować śmieci tamże. Wywoziłam je stopniowo ale przybywa ich w tym tempie że już teraz mogłabym mieć kontener heh
więc może nie ma sensu ich pakować tylko zamówić kontener...

Agania 11:57, 12 gru 2019

Cud miód i już podłogi położone, na jakie ogrzewanie podłogowe się zdecydowałaś ...możesz zdradzić na pw na jakiej powierzchni kładłaś i za jaką cenę z robocizną?
popcorn 11:59, 12 gru 2019

Agata mam cenę za wszystko z jedną firmą, trudno mi powiedzieć... kotłownia, podłogówka dla tych 96m2, wodkan... ogrzewanie podłogowe na całości bez grzejników, niskotemperaturowe. Piec gazowy kondensacyjny dwufunkcyjny. 35tys wszystko. Gość jest ze mną 3 miesiące już Pozdrawiam!
Agania 13:56, 12 gru 2019

Hurtem zawsze taniej i wcale nie drogo się wydaje...dobry z Ciebie negocjator