Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

popcorn 21:26, 10 gru 2019

Kasia dziękuję! Byle do wiosny. Nie mogę się doczekać. A jak będę miała jakieś pieniądze to sobie kupię bilet do Azji. Jupi
Katte 21:50, 10 gru 2019

Ekstra ! Tez oglądam właśnie .... Tajlandia mnie kusi Najdroższy bilet lotniczy ... reszta na miejscu to śmieszne pieniądze
5 gwiazdkowy hotel 50/ doba , gdzie u nas możesz mieć co najwyżej hostel heheh
popcorn 21:54, 10 gru 2019

Tajlandia jest super. Jeszcze kiedyś pojadę. Hotele w Kambodży za 10 zł doba że śniadaniem i rowerem gratis. Zamierzam tam zostać na emeryturę
popcorn 08:50, 11 gru 2019

Pół dnia urlopu dzisiaj. Wylewki się robią. Spotykam się z hydraulikiem żeby zapłacić za podłogówkę i odebrać papier od kominiarza. Z papierem w trybie pilnym do gazowni podpisać umowę. Mam nadzieję załatwię na miejscu od ręki bo nie mogę się tam dodzwonić. Zostawić pismo o gotowości do odbioru paliwa gazowego, papiery dot. szczelności instalacji i takie tam.

Goście od elewacji kończą dzisiaj. Zobaczymy jak im wyszło. I płacić też trzeba oczywiście. W nocy ma być minus siedem. Świetny czas na robienie tynków i wylewek... mam nadzieję że te wszystkie dodatki i plastyfikatory zrobią swoją robotę... naprawdę nie mam pieniędzy na płacenie po dwa razy na to samo. Heh. Mam mieć pisemną gwarancję. Oby wszystko było git...
popcorn 20:05, 11 gru 2019

sylwia_slomc... 20:10, 11 gru 2019

No proszę i gotowe
Dorii 20:38, 11 gru 2019

Budowa nabrała prędkości nadświetlnej widzę.

Co do kwietników to zajrzyj do Od domowniczki do ogrodniczki czy jakoś tak. Na ostatnich stronach są.

U mnie kwiatki stoją na podłodze i na komodach czy szafach. Większość jest za duża na parapety.
yolka 21:11, 11 gru 2019

popcorn 21:57, 11 gru 2019

Dziękuję Dziewczyny

Do otynkowania zostały dwie ściany. Gdyby nie minus sześć w nocy dziś i koło zera cały dzień to pewnie by robili. Mają skończyć do piątku.

Mieli skończyć poniedziałek wtorek. Środę stwierdziłam luz i na czwartek piątek zamówiłam koparkę. I chłopaki od ogrodzenia mieli z panem od koparki kopać pod kostkę i krawężniki. Ale są przesunięci na po weekendzie bo tynków brak. Czyli rusztowania rozwleczone po całej działce. Wzięłam kilka oddechów o odwołałam ich znaczy przeniosłam na później.
Pojechałam, zapłaciłam, odebrałam papier od kominiarza. Byłam w gazowni podpisać umowę sprzedaży gazu. Teraz czekam na licznik.
Wybrałam piec gość od ogrzewania ma go zamawiać. Poprosiłam by do trzech tygodni kotłownia była skończona. Powiedział że spoko.

Wtedy będzie wyschnięta podłoga i będzie można zacząć ją wygrzewać. Znalazłam wypożyczalnię z osuszaczami. 50 zł doba. Zawiozę go w sobotę może. Umówiłam się też na wtedy na pomiar kuchni i szaf. Podłoga jest można złapać poziomy.

Na poniedziałek zamawiam wełnę mineralną i chłopaki ocieplają strop i połać dachu. Reku przesunięta na początek stycznia bo i tak nie można jej używać jak się wełna będzie pylić. A potem kartongipsy i płytki.

Gości od wiaty muszę ścigać żeby ją kończyli. Dach im wyszedł ładnie. Obróbki blacharskie też git.

Zawiozłam kolejne doniczki z posadzonymi cebulami. Na wiosnę będzie ładnie. O ile będą rosły oczywiście.

Na ten tydzień chyba tyle. Szkoda że gość od wylewek nie robi nic prócz wylewek i tynków bo te już mam. Ekipa rewelacja. Umówili się z zrobili w terminie i szybciutko. Oby więcej takich ekip...
Gosiek33 07:41, 12 gru 2019

Co chwilę coś nowego

Zastanów się nad zmianą materiału do ocieplenia dachu. W wełnie lubią grasować kuny (chyba, że na Twoim terenie takich nie ma) Podobno lepsza jest pianka pur

wady i zalety