Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

yolka 13:06, 04 sty 2020

W domku coraz cieplej się robi wełna na suficie zrobi swoje, pogoda sprzyja, mrozów wielkich nie ma, mogłoby być bardziej sucho, ale i tak jest dobrze.

Nowy projekt kuchni jest dobry, nie wiem który lepszy i nie zazdroszczę Ci dylematu z wyboremRady Iwony bezcenne, nie słuchaj nikogo kto raz się wybudował i ma patent na wszystko - łącznie z mają skromną osobą
Ma się podobać tylko Tobie

Czy ogrzewanie domu masz gotowe? żeby je włączyć w każdej chwili? Jak będziesz mieć sufit ocieplony to można by ruszyć przed malowaniem.

Rench 15:45, 04 sty 2020

Mam duże zaległości na O i dopiero teraz odkryłam Twój nowy wątek
Jesteś niesamowita. Będę podglądała co działasz, bo bardzo ciekawie relacjonujesz. Jak byś potrzebowała gracillimusów, napisz. Zamierzam swoje odmłodzić,więc chętnie oddam w dobre ręce
Życzę samych pomyślności w Nowym Roku.

popcorn 16:26, 04 sty 2020

Jola, Renia, dziękuję!!!

Ogrzewanie odpalamy we wtorek. Chłopaki kończą ocieplenie, domowilam 30 rolek wełny na wtorek rano. W międzyczasie kończą ogrodzenie.

Jestem za pierwszym projektem Iwony, chciałam myć naczynia przy oknie, no i płytki już są położone nad blatem, kontakty też rozłożone i w płytkach otwory wycięte. Oczywiście można przekładać ale nie chciałam wyspy i nadal niespecjalnie jestem przekonana nawet do takiej z boku.

Nie mogę się doczekać kiedy wszystko będzie skończone i ludzie przestaną do mnie dzwonić... Dziś zdrzemnelam się na pół godziny, a tu parę smsów, wiadomości na Messengerze, maili, faktura, pytania od wykonawców, czy śniegołapy na mijankę, czy wełna taka jak poprzednio, jakiej długości kołki do styropianu, tak przyjeżdżamy 14go mówi gość od wentylacji.

Będzie dobrze za miesiąc przeprowadzka jupi

Byle kuchnia i łazienka była, i pomalowane, resztę ogarniemy na miejscu. Z dostawcą internetu rozmawiałam wczoraj, przyjedzie sprawdzi zasięg powie co może zaproponować.

Byle do wiosny!

yolka 16:27, 04 sty 2020

Rench napisał(a)
Mam duże zaległości na O i dopiero teraz odkryłam Twój nowy wątek
Jesteś niesamowita. Będę podglądała co działasz, bo bardzo ciekawie relacjonujesz. Jak byś potrzebowała gracillimusów, napisz. Zamierzam swoje odmłodzić,więc chętnie oddam w dobre ręce
Życzę samych pomyślności w Nowym Roku.

Reniu, na kilka gracilimusów też chętna jestem o ile starczy. Karolinę poproszę o zadołowanie w kącie ogrodu do czasu jakieś okazji
yolka 16:29, 04 sty 2020

Karolina dobrze wybrałaś jeśli chodzi o kuchnię. nie po to masz to piękne okno żeby je obudować czymkolwiek.
popcorn 16:50, 04 sty 2020

Wymyśliłam sobie od początku gotowanie i zerkanie przez okno zwłaszcza przy myciu naczyń, więc niech będzie. Choć Iwonka namieszała i narysowała mi przyszłą kuchnię z czego jestem bardzo zadowolona

W poniedziałek jedziemy z młodą malować i spotykam się na pomiar kuchni. 14go wentylacja, do tej pory ocieplenie i sufity powinny być skończone. Ogrzewanie dwa tygodnie pochodzi i kładziemy podłogi. W międzyczasie malowanie. I meble i mieszkamy
Katte 19:19, 04 sty 2020

popcorn napisał(a)

Kasia wolę mieć puste szafy niż graty na wierzchu bo nie ma ich gdzie schować. I tak pewnie z czasem obrośniemy na nowo, mimo segregacji przy wyprowadzce i pozbyciu się wielu rzeczy i podziale.

Fajna sprawa - jakim sposobem masz działające gniazdko jak nie ma prądu? Właśnie myślę nad zakupem UPSa żeby w razie braku prądu mieć internet chociaż... zamarznąć nie zamarzniemy ale pracować trzeba buahahaha

Siłę mam pod wiatą, jakby jakieś maszyny trzeba podłączyć. Nie myślałam o tym że w kuchni się może 400V przydać??
Indukcję mam normalnie na 230... no nic raczej po ptakach

Hej, graciarnia u mnie przy gotowaniu , bo tak ogólnie to wszystko ma swoje miejsce w szufladach.
Wiadomo pewne rzeczy stać i tak będą jak noże , deska , owoce w koszyku czy rolka ręcznika papierowego.

Fajna sprawa to mały otwór w blacie i wysuwany rozdzielacz . Jak potrzeba podłączyć więcej urządzeń.
Prąd mam 3 - fazowy i tak sprytnie mi elektryk zrobił że światło na innej , cześć gniazdek i urządzeń na innej.
Jesli jest awaria i brak którejś fazy sprawdzam co chodzi a co nie i w razie czego przepinam.
Bo np mam oczyszczalnię przydomową z napowietrzaniem, chodzi 24/ dobę jak nie ma prądu nic sie nie stanie na dłuższa metę ale lepiej żeby się napowietrzało stale.

Czy nawet sam piec przez awarię przegrzewa mi się palnik nieraz bo dmuchawa nie chodzi.
I tak są sprzęty które albo trzeba przypilnować albo przepiąć. ;-/

Indukcja od razu ją chciałam , i nawet kolor szukaliśmy inny niż czarny - podrzucam foto

Kolor szampański ale z imitacją betonu jest idealne .
I koniecznie chciałam łączenie pól grzewczych.
SUper sprawa , jak stawiasz duzy garnek.

popcorn 19:27, 04 sty 2020

Oooo, super, dzięki!

Jakiej firmy ten szampański jest taki szarawy? Dokładnie bedzie szary blat i ten zlewozmywak z casto mi pasuje. Płyta fajna i duże pole grzejne też... rewelacja dziękuję

Siedzę powoli w meblach. Młoda wybrała sobie w szwedzkim sklepie łóżko, regał i szafkę i biurko ma. Jeszcze szafa i jej pokoik prawie urządzony

Duży narożnik czy dwie mniejsze sofy pod kątem prostym? Hmmm
Katte 19:39, 04 sty 2020

Hej , wywlekłam książeczkę , poprawka to kolor srebrny.
Electrolux
https://www.ceneo.pl/36352045#tab=spec

Podobał mi się szampański Whirlpool ale został ten srebrny stad się pomyliłam ,
Ale polecam
Katte 19:41, 04 sty 2020

Meble w moim wątku wrzuciłam fotki wypoczynków które planujemy kupić to z VOXa, z rynku wtornego w idealnym stanie.