Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Bog 18:30, 06 lut 2020

Myślałam że już koniec problemów a tu jak nie urok to przemarsz wojsk współczuję bardzo
popcorn 18:47, 06 lut 2020

- Nie mówił ci tata że się mierzy kuchnię jak sufity i podłogi są skończone? Bo zawsze może coś wyjść?
- No mówił. I co z tego teraz? Ja mierzyłam tę kuchnię? Nie ja.
Dzięki. Ale wyjdź już.

Kurtyna.
mirkaka 21:04, 06 lut 2020

O matko, no i co teraz?? Szafki wszystkie do przerobienia? To jakiś koszmar.. Ja bym już na zawał padła.
Ja gdzieś za dwa tygodnie zaczynam u siebie remont, mam nadzieję że nie zwariuję i z eM się nie pozabijamy przy tym
popcorn 21:20, 06 lut 2020

Zobaczymy. Tylko ta krótka część we wnęce na szczęście. I by się nie zdarzyło gdyby jednak wpadł zmierzyć ponownie po płytkach. Chłopakom sufit też jakoś tak 'wyszedl' że jest 4 cm niżej.

Ja byłam święcie przekonana że po to jest regulacja na nóżkach. Że się tak mierzy że zostawia miejsce i można podciągnąć do góry. Nie wiem.
Mogłam zmierzyć w międzyczasie. Ale myślałam że chłopak od ojca był i patrzył jak planował.
A teraz mi mówi że taki miał wymiar na kartce i tak zrobił i pewnie będzie chciał dopłatę za obcinanie szafek. Pewnie zrobi to jutro na miejscu a fronty dowiezie. Cholera wie. Nie miałam siły już go dziś wypytywać.

Powodzenia. Nie wiem dla kogo to jest. Następnym razem nauczę się wszystko robić sama.
anna_t 21:24, 06 lut 2020

Masakra...a moze przeloz tą przeprowadzke o tydzien? Na spokojnie jedz posprzataj, ogarnij i dopiero siup? W tych oparach po tym wszystkim tak na swiezo to tez nie dobrze mieszkać.
Kasya 01:02, 07 lut 2020

popcorn napisał(a)
Zobaczymy. Tylko ta krótka część we wnęce na szczęście. I by się nie zdarzyło gdyby jednak wpadł zmierzyć ponownie po płytkach. Chłopakom sufit też jakoś tak 'wyszedl' że jest 4 cm niżej.

Ja byłam święcie przekonana że po to jest regulacja na nóżkach. Że się tak mierzy że zostawia miejsce i można podciągnąć do góry. Nie wiem.
Mogłam zmierzyć w międzyczasie. Ale myślałam że chłopak od ojca był i patrzył jak planował.
A teraz mi mówi że taki miał wymiar na kartce i tak zrobił i pewnie będzie chciał dopłatę za obcinanie szafek. Pewnie zrobi to jutro na miejscu a fronty dowiezie. Cholera wie. Nie miałam siły już go dziś wypytywać.

Powodzenia. Nie wiem dla kogo to jest. Następnym razem nauczę się wszystko robić sama.

Ja nie rozumiem o co chodzi z tymi szafkami..,
Czy to jest zabudowana cała ściana od podłogi po sufit ?
A sufity masz z płyt k-g ?
popcorn 05:04, 07 lut 2020

Tak

Młoda ma szkołę od poniedziałku...
mirkaka 06:51, 07 lut 2020

Nic się nie przejmuj, w bałaganie budowlanym też można żyć, niech zrobią jeden pokoik na czysto i tam możecie na razie spać we dwie, reszta spokojnie, będziesz na miejscu to i przypilnujesz lepiej wszystkiego
Kasya 07:04, 07 lut 2020

Ja się przeprowadzałam na beton, przykryty wykładzina tymczasowa bo tak mi się spieszyło
Wszystko trzeba przeczekać aż się ułoży
Trzymam kciuki nieustająco bo tempo szalone
popcorn 08:08, 07 lut 2020

Mogę ją wozić do środy mam urlop... choć 40 km w jedną stronę to słabo trochę... w międzyczasie szorowanie mycie układanie skręcanie...
Zobaczymy.

Dziś otwarłam oko o 5tej rano i pierwsza myśl pod tytułem "ciekawe co się dzisiaj spieprzy". Póki co wzdrygam się na dźwięk każdego telefonu od długiego już czasu...

Próbuję widzieć pozytywy ale na razie słabo mi idzie.

Niech zrobią co trzeba i spadają ci wszyscy ludzie. I niech nikt do mnie nie podchodzi przez jakiś czas bo dostanie w łeb za darmo. Serio wymiękam chyba nigdy nie byłam w takim stanie.

buziaki Baby. Dzięki.