Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

andziurex 16:44, 26 maj 2020

nicol21 napisał(a)

Zapytaj lokalsów z kurami czy czasem jakis sprzedawca nie jeździ np. raz na miesiąc z karmami... tak jest u moich rodziców i czasem kupują oszczędzając sobie wyprawy do miasta po karmę.
Pewnie i przez net można zamówić

U mnie też jeździ przez wieś samochód z paszami. Widzę, że ci co kupują, wywieszają worek na bramę, żeby wiedział gdzie ma się zatrzymać.
popcorn 16:49, 26 maj 2020

Nie widziałam, ale sposób dobry! I warty naśladowania Porozmawiam z sąsiadami, zobaczymy. Pozdrawiam!
Bog 18:07, 26 maj 2020

Peonia śliczna.

Karola zjadłam dynię a nasiona wiosna do doniczki i mam sadzonki chce ja chodować na balkonie czy to ma sens masz doświadczenie z taka dynia?
renatamama3 19:48, 26 maj 2020

popcorn napisał(a)
Musieliśmy je złapać i wynieść. Bo same wychodzić nie chcą... Mam nadzieję że zechcą. Plus jutro micha z jedzeniem będzie na zewnątrz, w ramach przyzwyczajania ich a potem je wygonimy i zamkniemy kurnik na parę godzin...

Kasia jeszcze ze trzy tygodnie no o karmę dla niosek muszę kupić i nie wiem gdzie. Jeszcze nie wiem

Hej Karola ,spytaj w Liszkach ,jest tam taki sklep dla rolników ,koło straży pożarnej ,wjeżdża się na tyły .
Konieczki 20:19, 26 maj 2020

Ja na placu imbramowskim kupiłam kukurydzę, pszenice)mam od znajomego(ale w tym roku juz nie ma więcej..), popytajcie sąsiadów
yolka 20:55, 26 maj 2020

Przyszłam na kury popatrzeć:
Gocha 22:15, 26 maj 2020

Karola nieustająco Cię podziwiam. Wpadłam pooglądać kurki, śliczne są. Widzę że obkuta jesteś na blachę w ich temacie. Poziomki w strasznie dużych ilościach a jak urosną i będą owocki to będzie czad. Pozdrawiam
popcorn 22:29, 26 maj 2020

Bóg, posadź normalnie do gruntu, dynia żarłoczna jest i nie lubi przesychać. Urośnie normalnie, wszystko jedno skąd nasiona, skoro skielkowaly to połowa sukcesu. Ale w gruncie. W donicy wielkiej może cukinia hy się udała ale nie dynia...

Renatko, Asiu, dzięki!!! Tak zrobię! W sobotę rano targ w liszkach i sklep zobaczymy

Jolka pozdrawiam pojechałabym gdzieś z Wami!!!

Gosia pozdrawiam! Dziś padało więc nic nie robiłam, zaległości książkowe. Sadzenia poziomej cuag dalszy może jutro. Jeszcze ze 300 szt zostało haha

Nigdy nie miałam kur, ani rodzina ani babcie ani nic, więc musiałam się przygotować merytorycznie

Pozdrawiam Was!!!
Bog 23:25, 26 maj 2020

Karola dziękuję za podpowiedź odnośnie dyni pozdrawiam
mirkaka 05:30, 27 maj 2020

Nadrobiłam zaległości Kury cudowne, czereśnie też, truskawki też, i ta ilość poziomek , no niesamowita jesteś