Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

beta 21:37, 14 cze 2020

popcorn napisał(a)
Czekam na korę Krysia, jak przyjedzie to przykryję obornik. Zresztą mam go jeszcze trochę, część dobroci deszcz wymyje, ale część wsiąknie mam nadzieję. I robactwo przerobi trochę wymiesza z tą gliną... Oby... Zobaczymy!

Buziaki

Jeśli Obornik przekompostowany to nie ma o co się bać
popcorn 08:09, 15 cze 2020

zamówilam piwonie drzewiaste, ostałam namiar od Bożenki i Bawarki, ten sam
Zobaczymy kiedy odpiszą na maila i się dogadamy i wyślą rośliny

Dziś spróbuję znowu coś odchwaścić. Weekend był dośc leniwy, sobota zbyt gorąca na cokolwiek, za to grill zrobiliśmy wieczorem. Wczoraj trochę kręcenia się tu i tam, rabata wzdłuż podjazdu wyłożona obornikiem i ogarnięta z większych chwastów. więcej wożenia obornika i odchwaszczania może dziś?

póki co praca. Otwarłam ziś kury rano, posiedziałam z nimi chwilę i stwierdziłam że chętnie przeszłabym na emeryturę i ogródkowała codziennie nie musząc pracować... żeby tak mieć samonapełniające się konto bankowe... albo takie "stoliczku, nakryj się"

pozdrawiam!
Magda70 08:25, 15 cze 2020

Dzień dobry...zaległości nadrobione u Pani
Daj mi Karola ten namiar na piwonie...muszę też kilka dokupić więc zobaczę co mają fajnego.
mrokasia 08:51, 15 cze 2020

O tak, mi też praca zawodowa przeszkadza w życiu . EM wczoraj stwierdził, że mógłby już przejść na emeryturę .
Ja też ciągle walczę z chwastami.
Magda70 08:53, 15 cze 2020

Mamy to samo...

Dzięki Karola!
popcorn 09:02, 15 cze 2020

Heh

albo żeby ktoś mi płacił za utrzymywanie ogrodu Takim ogrodnikiem być u jakichs majętnych Anglików na przykład pomarzyć dobra rzecz

Może sobie kiedyś kupię używanego kampera. Takiego vw busika z lat 80tych z nowym silnikiem i łóżkiem, kuchenką i lodówką I pojadę w siną dal

Tylko kto mi kury będzie karmił wtedy
beta 10:10, 15 cze 2020

mrokasia napisał(a)
O tak, mi też praca zawodowa przeszkadza w życiu . EM wczoraj stwierdził, że mógłby już przejść na emeryturę .
Ja też ciągle walczę z chwastami.

hehe...mam podobnie

a dziś wyjątkowy leń
mikdan_2608 10:26, 15 cze 2020

popcorn napisał(a)
Heh

albo żeby ktoś mi płacił za utrzymywanie ogrodu Takim ogrodnikiem być u jakichs majętnych Anglików na przykład pomarzyć dobra rzecz

Może sobie kiedyś kupię używanego kampera. Takiego vw busika z lat 80tych z nowym silnikiem i łóżkiem, kuchenką i lodówką I pojadę w siną dal

Tylko kto mi kury będzie karmił wtedy

Zabierzesz ze sobą?
popcorn 10:37, 15 cze 2020

Kury? Haha raczej nie, prędzej najpierw je zjemy a potem pojedziemy

Póki co trzeba pracęe nadgonić, w piątek miałam wolne ale reszta świata chyba nie

Za oknem zieloność, fajnie że wszystko rośnie, chwasty jednak mogłyby zwolnić
mikdan_2608 11:36, 15 cze 2020

popcorn napisał(a)
Kury? Haha raczej nie, prędzej najpierw je zjemy a potem pojedziemy

Póki co trzeba pracęe nadgonić, w piątek miałam wolne ale reszta świata chyba nie

Za oknem zieloność, fajnie że wszystko rośnie, chwasty jednak mogłyby zwolnić

Dobrze, że kury nie buszują po Ogrodowisku. W przeciwnym razem na widok Twojego kampera, dałyby nogę, czyli poszły w Polskę (jak długa i szeroka).
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies