Gosia, też się cieszę, bardzo
Kasia, mam mieszane odczucia co do podwyższonych rabat, wprawdzie niby wygodne i ładniej wygląda ale przesychało mi wszystko mocno a codzienne podlewanie = czasu brak.
Też siałam dwa czy trzy razy, marchewki nie mam w ogóle, buraczki siane w czerwcu, dyniowate w doniczkach bo albo było zimno a potem lało cały maj u nas i wszystko mi się potopiło. Ale póki co wszystko rośnie i ma się dobrze a najlepiej chwasty
Zamówiłam wiatę na samochód. Zamówiłam szambo. Dogadałam się z moim wykonawcą że kupi rury, zawory itp i zrobi mi przyłącze wody. Wynajmuję gościa z koparką na dwa dni żeby wykopał co trzeba, zakopał szambo jak przyjedzie, rozplantował ziemię po budowie i wyrównał działkę. Drugiego dnia skończył powyższe i wykorytował pod kostkę. Wtedy zamówimy ze dwie wywrotki kruszywa i ubijemy docelowo pod kostkę. Poproszę o krawężniki.I będę mogła sadzić na przodzie hehe bo wszystkie ziemne roboty będą za nami

Nie mogę się doczekać!
Wykonawca jeszcze ociepli mi fundamenty warstwą styroduru i kupimy folię kubełkową przed zakopaniem. Poproszę jeszcze o odwodnienie i drenaż nad domem żeby w razie ulew nie płynęło tam błoto. Zapowiada się to fajnie

cieszę się że idzie po mojej myśli! Wreszcie!
Miłego wieczoru baby