Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Kasya 08:33, 17 cze 2020

Ja nie jestem zachwycona bodziszkiem żałobnym
Nie kupiłabym
Ładny był w pierwszym roku, duza kępa
A potem rozsiał się na małe roślinki
popcorn 08:34, 17 cze 2020

Beta przygotuj sobie rabatę, przekop z obornikiem kupuj i sadź już. Do przyszłego roku wszystko urośnie i bedzie większe a cześć podzielisz

podbudowa z czerwonej cegły w planach Tak pół metra do góry nawet może. I półki w połowie na jednej ścianie na papryki, a poniżej pomidory
Szklana szklarnia super, ale szybki co chwilę od szklarza już nie bardzo... niemniej zobaczymy?

Nad Polskie morze za nic w świecie zwłaszcza w sezonie. Szybciej powłóczymy się po Kaszubach i Pomorzu, kocham te rejony! Mam alergię na tłumy zwłaszcza takie wakacyjne bezkoszulkowe z piwem w ręku plus smażalniany tłuszcz w powietrzu, omijałam 20 lat i omijac będę
Mgduska 08:44, 17 cze 2020

Karola, ja mam szklana szklarnię trzeci sezon, stoi w najwyższym miejscu działki, nie jest więc osłonięta od wiatru i nigdy nic się nie stłukło! A wierz mi, wichury u nas są potężne, pokazywałam u siebie, jak płot ażurowy trzy razy mi zdmuchnęło, łącznie z wyłamaniem stalowych kotew. W tym czasie szklarnia nie doznała żadnego uszczerbku. Kto Ci nagadał, że szyby się tłuką? Może jak są luźno zamocowane?
Mgduska 08:48, 17 cze 2020

Konieczki napisał(a)
Dzięki Sylwia

Spróbuję herbatka tymiankowa prysnac od spodu.

Ja nastawiłam gnojówką z kurzaka swojego, kurde powiem Wam ze dostałam zrype od męża że smierdzi (z pokrzyw mu na szczęście nie smierdzi bo mam nastawiona non stop) jutro mam deadline na "zużycie" Bo inaczej on wyleje. Kurde i po co mi to było, mam wstręt do tej gnojowy -dobrze chociaż że zapas maseczek w domu mam to założę, ale nie daj boze jak się obleje tym... A jeszcze to trzeba mocno rózcienczac... Mam 30l... Ech ja glupia

Karola lektura wciągnęła

Mówiłam - u Asiuli, że gnojówka z obornika nie ma sobie równych pod względem smrodu
Dobrze rozcieńcz i wylej jak najszybciej, bo jeszcze jak muchy złożą tam jajka, można zemdleć na miejscu, ja musiałam męża prosić o zakopanie reszty, nie byłam w stanie na to patrzeć!
Magda70 08:49, 17 cze 2020

popcorn napisał(a)

Nad Polskie morze za nic w świecie zwłaszcza w sezonie. Szybciej powłóczymy się po Kaszubach i Pomorzu, kocham te rejony! Mam alergię na tłumy zwłaszcza takie wakacyjne bezkoszulkowe z piwem w ręku plus smażalniany tłuszcz w powietrzu, omijałam 20 lat i omijac będę

Haha...Ta Kaszuby i Pomorze są super

Z tym morzem to też różnie bywa. Fajna jest alternatywa...przyjechać nad jezioro i raz na jakiś czas wyskoczyć nad morze. Bo jednak w lecie, wieczorem spacerować brzegiem morza to też frajda, klimat.
Do nas tak ludzie przyjeżdżają. I to są właśnie Ci co nie lubią tłumów i tłuszczu w powietrzu. Pytają nas jeszcze o takie mało zaludnione plaże bo takie jeszcze się zdarzają
BKosimkArt 08:52, 17 cze 2020

Mgduska napisał(a)
Karola, ja mam szklana szklarnię trzeci sezon, stoi w najwyższym miejscu działki, nie jest więc osłonięta od wiatru i nigdy nic się nie stłukło! A wierz mi, wichury u nas są potężne, pokazywałam u siebie, jak płot ażurowy trzy razy mi zdmuchnęło, łącznie z wyłamaniem stalowych kotew. W tym czasie szklarnia nie doznała żadnego uszczerbku. Kto Ci nagadał, że szyby się tłuką? Może jak są luźno zamocowane?

Muszę to mężowi powiedzieć, bo ja mu mówiłam że chcę ze szkła to powiedział że nie lepiej z plexi... a ja nie chcę bo nie podoba mi się efekt...
BKosimkArt 08:55, 17 cze 2020

Ja uwielbiam nasze morze... tylko ja jeżdżę w odludnione miejsce właśnie... pusta plaża, czysta... męczą mnie te tłumy i spacerowicze na straganach...
popcorn 08:58, 17 cze 2020

Basia daj namiar na odludnione polske morze w sezonie, plis Chętnie bym pojechała ale nie wiedziałam że to (jeszcze) możliwe!

Magda dasz namiar na producenta szklanej szklarni w takim razie która stoi i nic od 3 lat? Chętnie!!!

Madzia a nad którym jeziorem Ty?

buziaki!!!
beta 09:05, 17 cze 2020

Kasya napisał(a)
Ja nie jestem zachwycona bodziszkiem żałobnym
Nie kupiłabym
Ładny był w pierwszym roku, duza kępa
A potem rozsiał się na małe roślinki

ooo to dobrze że piszesz Kasiu...
beta 09:05, 17 cze 2020

Mgduska napisał(a)

tez bym chciała namiary...tak na przyszłość bardziej