Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Mgduska 13:47, 16 cze 2020

beta napisał(a)

właśnie też to słyszałam, ale nie chciałam martwić

Eee, wróżenie z fusów - tego nikt nie wie!
A trochę zależy od wszystkich, co nie? Jakbyśmy tak wszyscy trzymali dystans i nie pałętali się niepotrzebnie, byłaby szansa na szybszy koniec zarazy...
Nie lubię się martwić na zapas, nie nie nie. Pożyjemy, zobaczymy!
beta 13:49, 16 cze 2020

Mgduska napisał(a)

Eee, wróżenie z fusów - tego nikt nie wie!
A trochę zależy od wszystkich, co nie? Jakbyśmy tak wszyscy trzymali dystans i nie pałętali się niepotrzebnie, byłaby szansa na szybszy koniec zarazy...
Nie lubię się martwić na zapas, nie nie nie. Pożyjemy, zobaczymy!

ja tez się na zapas nie martwię..ale słyszałam takie głosy...zresztą czego to ja już nie słyszałam i się nie spełniło

bądźmy pozytywni i myślmy pozytywnie...bezie dobrze
póki co niech nam w ogródkach rośnie
wszystkiego zielonego dla wszystkich
popcorn 14:04, 16 cze 2020

Dzięki za info o sklepie, zamierzam podjechac, może zdybię hehe

Wzajemnie, wszystkiego zielonego i najlepszego wszystkim!!!
Może niech chwasty tylko odpuszczą, co?
Bo wymiękam

buziole!
beta 15:31, 16 cze 2020

Dziewczyny a czy któraś z Was stosuje rozcieńczony Obornik granulowany z wodą do podlewania?
Chodzi w jakich proporcjach, ile tego granulowanego gówienka i ile wody? Ile ma stać? Ktoś, coś?
mikdan_2608 15:39, 16 cze 2020

IrenaS napisał(a)
Ktoś szukał Piwonii drzewiastych, sa w Lidlu

Potwierdzam, są w L...u. Właśnie nabyłam . Do wyboru były dwa odcienie różu, biała i … fioletowa (jakaś taka smutna mi się zdała). biała w trzech czwartych pełna, czyli nie do końca, jedna różowa prawie pojedyncza. Takie przywlokłam, fiolet chyba był pojedynczy. Hmmm… zastanawiam się czy aby róż był trzeci taki jasny i pełny. Zakładam, że to drzewiaste bo miały taki mały pienieczek, grubości cienkiego ołówka. Ha, wysokość też ciut większa niż ołówek, no dobra ze 30cm.
pozdrawiam dm
popcorn 15:44, 16 cze 2020

Beta nie pomogę, przykro mi! Robiłaybym na oko, myślę? Generalnie wszelkie nawozy lepiej rozpuścić bardziej czyli roztwór zrobić słabszy niż silniejszy. Ale taką naturalną gnojówką chyba nie popalisz przynajmniej?

Magdan dzięki za info! Kończę pracę niebawem i pędzę, może jeszcze będą
tak, tak wyglądają drzewiaste. Chcialabym białe i ciemnoróżowe, byle nie taki majtkowy żarówiasty róż już mam takie chińskie i myślę ciężko gdzie je upchnąć

Swoja drogą mam trzy małe derenie kousa tak ze 30 cm na dole działki w zagrodzie dla kur. Chyba są niedobre bo rośliny dookoła wymiecione lub zdeptane a te dereńki nietknięte mimo wszystko chyba dobra miejscówka hehe
Mgduska 15:47, 16 cze 2020

beta napisał(a)
Dziewczyny a czy któraś z Was stosuje rozcieńczony Obornik granulowany z wodą do podlewania?
Chodzi w jakich proporcjach, ile tego granulowanego gówienka i ile wody? Ile ma stać? Ktoś, coś?

Ja kiedyś zrobiłam gnojóweczkę, nie pamiętam proporcji, ale sobie pomyśl, ile normalnie sypnęłabyś pod roślinę - pewnie około garści, więc tak na oko kombinuj.
Trzymaj tylko do rozpuszczenia, potem smród jest nieludzki
beta 15:53, 16 cze 2020

Mgduska napisał(a)

Ja kiedyś zrobiłam gnojóweczkę, nie pamiętam proporcji, ale sobie pomyśl, ile normalnie sypnęłabyś pod roślinę - pewnie około garści, więc tak na oko kombinuj.
Trzymaj tylko do rozpuszczenia, potem smród jest nieludzki

hehehe...ten smrodek to chyba będziemy musieli pokochac coś czuję

w takim razie zrobię na oko...
gdyby jeszcze ktoś, coś na ten temat to bedę wdzieczna
UlaB 16:08, 16 cze 2020

popcorn napisał(a)

Co do miłości od pierwszego wejrzenia... moim zdaniem lepiej pożyć i się porozglądać i poprzebierać w możliwościach zanim się człowiek zwłaszcza młody i głupi na coś zdecyduje co ma być na zawsze i do końca... a zwłascza na dzieci... no ale pewnie są i takie przypadki, jednak nie przywiązywałabym sie do takich w dzisiejszych czasach...

ja mam podobne zdanie, ale przecież córka ma zawsze swoje, więc nie wiem Na razie planów weselnych itp nie robie Ot, zaskoczenie, ze nadal są razem.

Piwonie u mnie w L. tez są
Konieczki 16:49, 16 cze 2020

A te dalej o dzieciach...

Babka drogie mam na kap ustnych takie małe białe muszki i jest tego w cholere poradzicie?

Sorry Karola że u Ciebie ale tu ruch i wiedzą większą

Calusy