Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

sylwia_slomc... 17:59, 16 cze 2020

beta napisał(a)
Dziewczyny a czy któraś z Was stosuje rozcieńczony Obornik granulowany z wodą do podlewania?
Chodzi w jakich proporcjach, ile tego granulowanego gówienka i ile wody? Ile ma stać? Ktoś, coś?

Z granulowanym trzeba uważać bo on mocny!!!I taka gnojówka to też może rośliny popalić trzeba by rozcieńczać bardzo mocno tak mi się wydaje. Ja na eksperyment nastawiłam w sobotę w garze obornik koński tzn wzięłam tak z 1,5 kg do worka siatkowego i utopiłam w garze ok 50 l w tym tygodniu mam zamiar rozlewać pod rośliny tyle że ten garnek rozcieńczę na dwie beczki po 200l każda
popcorn 18:00, 16 cze 2020

Hehehe
Kupiłam ciemnorozową i białą. Jazda w szczycie po Krakowie nie jest fajna

Ignorowałam te białe myszki na kapuście rok temu wydawało mi się że nic nie szkodzą?

Pozdro
sylwia_slomc... 18:03, 16 cze 2020

Konieczki napisał(a)
A te dalej o dzieciach...

Babka drogie mam na kap ustnych takie małe białe muszki i jest tego w cholere poradzicie?

Sorry Karola że u Ciebie ale tu ruch i wiedzą większą

Calusy

Mączlik, cholernie trudny do pozbycia i najczęściej siedzi pod liśćmi na spodniej stronie. Oprysk konieczny, ale pryskać też trzeba od spodu.
Mgduska 18:15, 16 cze 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Z granulowanym trzeba uważać bo on mocny!!!I taka gnojówka to też może rośliny popalić trzeba by rozcieńczać bardzo mocno tak mi się wydaje. Ja na eksperyment nastawiłam w sobotę w garze obornik koński tzn wzięłam tak z 1,5 kg do worka siatkowego i utopiłam w garze ok 50 l w tym tygodniu mam zamiar rozlewać pod rośliny tyle że ten garnek rozcieńczę na dwie beczki po 200l każda

Na wszelki wypadek trzymaj się zasady, żeby roztwór wyglądał jak herbata, nie kawa
sylwia_slomc... 18:18, 16 cze 2020

I to taka jasna herbata
beta 18:21, 16 cze 2020

Mgduska napisał(a)

Na wszelki wypadek trzymaj się zasady, żeby roztwór wyglądał jak herbata, nie kawa

Tak zrobię ... A powiedzcie jeszcze ile czadu ma to być zalane ta wodą?
sylwia_slomc... 18:28, 16 cze 2020

Granulowany to do rozpuszczenia bym tylko poczekała, ja swój to muszę wymoczyć by nabrał mocy bo był już ciut przerobiony i podeschnięty
Konieczki 22:15, 16 cze 2020

Dzięki Sylwia

Spróbuję herbatka tymiankowa prysnac od spodu.

Ja nastawiłam gnojówką z kurzaka swojego, kurde powiem Wam ze dostałam zrype od męża że smierdzi (z pokrzyw mu na szczęście nie smierdzi bo mam nastawiona non stop) jutro mam deadline na "zużycie" Bo inaczej on wyleje. Kurde i po co mi to było, mam wstręt do tej gnojowy -dobrze chociaż że zapas maseczek w domu mam to założę, ale nie daj boze jak się obleje tym... A jeszcze to trzeba mocno rózcienczac... Mam 30l... Ech ja glupia

Karola lektura wciągnęła
Konieczki 22:17, 16 cze 2020

popcorn napisał(a)
Moje szarości przy tarasie:

Przepiekne
popcorn 22:22, 16 cze 2020

Z kapustą w roli głównej buahaha

W drodze powrotnej zajrzałam do trzeciego Lidla, po jeszcze jedną białą. Zero fioletów u mnie no ale może to i lepiej. Pojedyncze sztuki były a promocja od wczoraj. I tak dobrze że coś zdobyłam ale ze dwie godziny jeżdżenia w korkach jak nic. Długo tego nie powtórzę

Zresztą i tak nie mam już gdzie sadzić haha

Młoda na spacerze z psem zbiera kwiatostany traw, kurczaki wcinają aż miło

Czekamy na jajko!