Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Mgduska 09:07, 17 cze 2020

Mogę oficjalnie - szklarnia angielska, 10 lat gwarancji (dlatego wzięłam), firmy Halls, dostępne w naszych sklepach internetowych
Chyba że nie mogę - dajcie znać, przeczytacie, to usunę?
beta 09:09, 17 cze 2020

popcorn napisał(a)
Beta przygotuj sobie rabatę, przekop z obornikiem kupuj i sadź już. Do przyszłego roku wszystko urośnie i bedzie większe a cześć podzielisz

rabatę chcę robić właśnie na wiosnę bo nie che mi się kopać i darniny zdzierać...przykryję miejsce pod rabatę kartonami i czarną folią.. wiosną będzie mniej roboty...rozrzucę tylko grubą warstwę kompostu jak będę miała i nawet kopać nie mam zamiaru...leniwa się zrobiłam
Mgduska 09:54, 17 cze 2020

BKosimkArt napisał(a)

Muszę to mężowi powiedzieć, bo ja mu mówiłam że chcę ze szkła to powiedział że nie lepiej z plexi... a ja nie chcę bo nie podoba mi się efekt...

Popytajcie jeszcze innych dziewczyn, czy im się coś tłukło - Ewa z Pszczelarni też ma szklaną. Prawdę mówiąc nie przyszło mi do głowy, że to się może tłuc. Najpierw myślałam o foliaku, ale właśnie ze względu na wiatr dałam sobie spokój, no i nie lubię plastiku. A szklarnia cudownie chroni przed wiatrem i nic tam w środku nie lata, konstrukcja jest ciężka i stabilna.
popcorn 10:22, 17 cze 2020

chcę!!!!
Magda70 10:30, 17 cze 2020

Ja już od 2-3 sezonów myślę gdzie wstawić szklarnie.
Musiałabym jedną skrzynie wywalić...
Te z czarną ramą mnie kręcą
popcorn 10:39, 17 cze 2020

Albo klasyczna albo kopuła geodezyjna Zobaczymy co znajdę Napisałam do gościa który je robi, zobaczymy co mi powie ceny wyglądają nawet zachęcająco
beta 10:46, 17 cze 2020

Magda70 napisał(a)
Ja już od 2-3 sezonów myślę gdzie wstawić szklarnie.
Musiałabym jedną skrzynie wywalić...
Te z czarną ramą mnie kręcą

hehehe..czarny fajny kolor
sylwia_slomc... 10:53, 17 cze 2020

beta napisał(a)

rabatę chcę robić właśnie na wiosnę bo nie che mi się kopać i darniny zdzierać...przykryję miejsce pod rabatę kartonami i czarną folią.. wiosną będzie mniej roboty...rozrzucę tylko grubą warstwę kompostu jak będę miała i nawet kopać nie mam zamiaru...leniwa się zrobiłam

To zależy czy masz tam perz lub podagrycznik, jeśli masz to nie pomoże przykrywanie po wsadzeniu roślin i zdjęciu folii odrośnie, zobacz do Ogrodu z Wilkiem jak Madzia potem walczyła
sylwia_slomc... 10:54, 17 cze 2020

Szklarnie szklane w mojej wsi są popularne, podobnie jak zrobione z folii. Folie wymieniają co parę lat, szkło tylko po gradzie lub wichurze jeśli stały w pobliżu drzew.
beta 10:55, 17 cze 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

To zależy czy masz tam perz lub podagrycznik, jeśli masz to nie pomoże przykrywanie po wsadzeniu roślin i zdjęciu folii odrośnie, zobacz do Ogrodu z Wilkiem jak Madzia potem walczyła

akurat w tym miejscu sama trawa...podgranicznika mam za płotem...próbuje się wdzierać...to uparte zielsko jest