Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Juzia 22:24, 17 cze 2020

Mgduska napisał(a)

Ale te kury! Ja chcę taki plakat!!

Też by mi się taki przydał

Jola_M 22:43, 17 cze 2020

Magda70 napisał(a)
Żeby one te kury wiedziały ile nas czeka na te jajka....

Hahah, się uśmiałam. Rzeczywiście kilkadziesiąt osób pewnie przebiera z nóżki na nóżkę w oczekiwaniu na to jajko. Karola tylko nie mów tego kurom, bo się nam jeszcze zblokują.....
sylwia_slomc... 00:21, 18 cze 2020

To Ci się jeszcze pomądrzę co do kalafiora bo wiem jak sąsiedzi masowo produkujący robią. Chcesz większy kalafiorek mieć to teraz trzeba gumkę lub sznurek, liście zebrać do kupy i związać nad kwiatem zostawiając miejsce do wzrostu w środku między liśćmi, wtedy nie powinien się wysypać, ani nie ściemnieje Tylko zaglądaj do niego co drugi dzień bo one szybko rosną...przynajmniej u sąsiadów
AniazUroczyska 01:00, 18 cze 2020

Kasya napisał(a)

A u mnie nie było... hmm

Wysłałam dziś męża do Lidla i akurat były. Przywiózł mi 3 sztuki.! Na opakowaniu napisane ,że to drzewiaste i pokazany kolor kwiatka , ale informacji na temat odmiany, nie ma. Niezbyt okazałe, ale są i trzeba posadzić. Tylko jak? Pamiętam porady Hani, że trzeba dać rozmoczoną bułeczkę Zastosowałam w tamtym roku i chyba pomogło, bo ładnie się rozrosła( ale nie zakwitła). A co poza tym? Porady z netu:
.” Należy je sadzić dość płytko, w dole o głębokości 3-5 cm, inaczej ich rozwój zostanie zahamowany i nie zakwitną wcale lub dopiero za kilka lat.”
„Piwonie krzewiaste warto sadzić w taki sposób, by miejsce szczepienia znalazło się na głębokości ok. 10 cm. Dzięki temu rośliny będą w stanie wytworzyć także własne korzenie.”
„. Poza okresem suszy nie należy ich zbyt często podlewać.”
„ Roślina lubi wilgotne podłoże, musi być zatem regularnie podlewana”
Ratunku!

sylwia_slomc... 01:38, 18 cze 2020

Aniu prawidłowe jest: Miejsce szczepienia pod ziemię i podlewać jeśli wymaga tego sytuacja, ( wszystko zależy od tego czy masz glinę czy piach)Sporo lekko rozproszonego słońca. Miejsce osłonięte i ciepłe.
popcorn 05:39, 18 cze 2020

Uśmiałam się Baby

Osłonięte miejsce, podlewać jak sucho. Będzie dobrze

Pozdrawiam Was!!! Idę kury otworzyć
Kasya 06:12, 18 cze 2020

popcorn napisał(a)
Uśmiałam się Baby

Osłonięte miejsce, podlewać jak sucho. Będzie dobrze

Pozdrawiam Was!!! Idę kury otworzyć

5.39. ...to rozumiem
BASIA8 06:21, 18 cze 2020

Karola Ale z Ciebie ranny ptaszek
Jola_M 06:36, 18 cze 2020

Widzę dziewczęta, że ledwo oczy otwarte, a wizyta na Ogrodowisku już jest popieram, też tak mam...
popcorn 07:10, 18 cze 2020

Padłam wieczorem, za to rano zajrzałam tutaj, otwarłam kurki, godzina plewienia, prysznic i praca

miłego dnia!!!

Wczoraj usbierałam litrowe pudełko od lodów ,ślizgaczy, dzisiaj kolejnych kilka w warzywniku heh...