Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Mgduska 12:03, 16 cze 2020

mrokasia napisał(a)

No ja bym też udusiła... rodziców.

Macie moje wsparcie w dobrym uczynku dla świata
beta 12:06, 16 cze 2020

popcorn napisał(a)
Basia odpozdrawiam! Młoda nie jest zła, zawsze była dobrym dzieckiem, ale teraz ma lenia do potęgi ntej inie wiem czy zwalać to na izolację ale zero czegokolwiek jakichś chęci... jedyne że czyta... czekam aż szkoła wróci, niech wróci od września błagam! Trzeba przetrwać te 9 tygodni jakoś heh

tez mam nadzieję, ze szkoła wróci...
sylwia_slomc... 12:12, 16 cze 2020

UlaB napisał(a)
Karola, moja córka jest superogarnieta, szkoła mucha nie siada, harcerstwo, strzelanie itd.... zorganizowania jej wręcz zazdroszczę, ale to ma minusy - nie przekonasz I ogólnie nie ma dyskusji nad niczym - ona po prostu analizuje w głowie, podejmuje decyzję i dowiadujemy sie po fakcie. Ma to tez plusy - widze, ze na razie podejmuje dobre (wg mnie) decyzje, wiec jestem jakby spokojniejsza, ale nie zmienia to faktu, ze nigdy nei przychdozi zapytac o zdanie. I po tym co Magda napisała przyznaje, ze zastanawiam sie czasami jak bedzie wygladałą jej "żałoba". Za miesiąc będą 2 lata z jednym ukochanym Niemożliwe, żeby pierwsza miłość była na zawsze... chyba?
Syn to zupełnie inny człowiek, ale chłopaki ponoc są innym gatunkiem Ale i tak nie mam co narzekać. Udały mi się dzieci.

Co to za szare rośliny?

Możliwe Znam 4 pary ze stażem małżeńskim kilkudziesięcio letnim gdzie ta pierwsza była ostatnią i jedynąI to od podstawówki lub szkoły średniej bez przymusu związku z powodu "wpadki"
sylwia_slomc... 12:21, 16 cze 2020

29 lat to kopa w tyłek na szczęście i wio z domu na swoje z życiem brać się za bary, a nie na garnuszku u rodziców siedzieć, ale tak to wina wyłącznie rodziców Niedorajdę życiową wychowali Bo co innego gdy są powody zdrowotne jakiekolwiek na tyle poważne, że sytuacja zmusza. Lub dziecko zostaje opiekować się rodzicami i Im pomagać to zupełnie co innego niż obibok.

Tak sobie myślę ile to rodzic musi przejść by dziecko wychować, a i tak za każdym razem jest to eksperyment na żywym organizmie z różnym skutkiem
popcorn 12:35, 16 cze 2020

Dokładnie! Plus nikt nie uczy nigdzie co robić, ledwo ludzie sami ze sobą sobie radzą, z małżonkiem, a tu jeszcze dzieci których mózgi nie do końca funkcjonują jak dorosłe (jeszcze).

I to trochę błędne koło jest bo skacze się wkoło tego jedynego i dogadza i zapewnia wszystko bez żadnego wysiłku z jego strony a potem wyrasta takie coś co nie wiadomo co z tym zrobić... i niczego nie chce i w sumie to wszystko ma, a jakiś powód żeby wstawać rano na przykład z łóżka... masakra... i najgorsze że on nie wie! Nigdy się nie zastanawiał po co na co co by chciał, w tyłek ciepło, jedzenie na stole i tak się buja... masakra.

Co do miłości od pierwszego wejrzenia... moim zdaniem lepiej pożyć i się porozglądać i poprzebierać w możliwościach zanim się człowiek zwłaszcza młody i głupi na coś zdecyduje co ma być na zawsze i do końca... a zwłascza na dzieci... no ale pewnie są i takie przypadki, jednak nie przywiązywałabym sie do takich w dzisiejszych czasach...
veva 12:41, 16 cze 2020

popcorn napisał(a)
Basia odpozdrawiam! Młoda nie jest zła, zawsze była dobrym dzieckiem, ale teraz ma lenia do potęgi ntej inie wiem czy zwalać to na izolację ale zero czegokolwiek jakichś chęci... jedyne że czyta... czekam aż szkoła wróci, niech wróci od września błagam! Trzeba przetrwać te 9 tygodni jakoś heh

Nie chcę Cię martwić, ale jak oddawałam w zeszłym tygodniu książki mlodego w szkole to wychowawczyni powiedziała, żeby się nie łudzić, że wrócimy we wrześniu do szkoły i kazała zainwestować w dobry sprzęt na dalsze nauczanie zdalne
Też mam nadzieję, że to wszystko wróci do normy, bo inaczej będę mieć uzależnionego syna od komputera i pewnie z depresją.
Juzia 12:43, 16 cze 2020

popcorn napisał(a)

lepiej pożyć i się porozglądać i poprzebierać w możliwościach zanim się człowiek zwłaszcza młody i głupi na coś zdecyduje co ma być na zawsze i do końca...

Ty się możesz decydować a i tak wyjdzie w praniu.
Na zawsze i do końca to nawet z samym sobą czasem ciężko
popcorn 12:51, 16 cze 2020

Veva, nic mi nie mów, bo jesteśmy tu nowe, młoda nie ma koleżanek, całe wakacje z psem, książkami i internetem bo z wyjazdami krucho to też słabo...

Justynko, dokładnie!!! Niemniej jak człowiek pożyje i przyjrzy się stosunkom panującym choćby w tej rodzinie i przetrwa trochę sytuacji, to może zdecydować czy to ten człowiek z którym chce przeżyć resztę życia...

I każda potwora znajdzie w końcu swojego amatora buahahaha. Pytanie czy na zawsze
beta 13:18, 16 cze 2020

veva napisał(a)

Nie chcę Cię martwić, ale jak oddawałam w zeszłym tygodniu książki mlodego w szkole to wychowawczyni powiedziała, żeby się nie łudzić, że wrócimy we wrześniu do szkoły i kazała zainwestować w dobry sprzęt na dalsze nauczanie zdalne
Też mam nadzieję, że to wszystko wróci do normy, bo inaczej będę mieć uzależnionego syna od komputera i pewnie z depresją.

właśnie też to słyszałam, ale nie chciałam martwić
IrenaS 13:33, 16 cze 2020

Ktoś szukał Piwonii drzewiastych, sa w Lidlu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies